Дали жените се полигави под доза на алхохол?

  • Креатор на темата Xfire
  • Време на започнување

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Јас имам проблем кој го свртив во моја корист, имено како последица од тешки тинејџерски пијанења во мојата бурна младост, сум станал доста имун на алкохол, така да речиси и не можам да се испијанам, идам до точка кога сум доста расположен и следниот стадиум (ако продолжам да пијам) е само гастритис без никаков ефект на психата. То е добро пошто обично кога мажјаците ќе испопаѓаат пијани јас останувам со женките (излигаени и влажни од алкохол и многу предусретливи кога им е меѓуножјето во прашање)
За тоа треба како нинџите шо се спремаат да се почне рано во живот и да се одржува кондиција, ,пример ова година направив 28 литри моја домашна ракија 53 степена, почнав да ја пијам на 15сти мај, а морав да купувам ракија веќе на почеток од септембар, а ни еднаш не сум бил пијан.
 

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Јас имам проблем кој го свртив во моја корист, имено како последица од тешки тинејџерски пијанења во мојата бурна младост, сум станал доста имун на алкохол, така да речиси и не можам да се испијанам, идам до точка кога сум доста расположен и следниот стадиум (ако продолжам да пијам) е само гастритис без никаков ефект на психата. То е добро пошто обично кога мажјаците ќе испопаѓаат пијани јас останувам со женките (излигаени и влажни од алкохол и многу предусретливи кога им е меѓуножјето во прашање)
За тоа треба како нинџите шо се спремаат да се почне рано во живот и да се одржува кондиција, ,пример ова година направив 28 литри моја домашна ракија 53 степена, почнав да ја пијам на 15сти мај, а морав да купувам ракија веќе на почеток од септембар, а ни еднаш не сум бил пијан.
Изгледа имаш гости дома додека си отсутен, ако ти испарува ракијата...:X3:
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Изгледа имаш гости дома додека си отсутен, ако ти испарува ракијата...:X3:
Си водам јас сметка за ракијата, знам подобро за неа колку ја трошам до колку колата колку ми троши
 

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Си водам јас сметка за ракијата, знам подобро за неа колку ја трошам до колку колата колку ми троши
Се зафркавам, ништо не се 28 литра ракија за 3 и пол месеци. Ако пиеш секое сабајле по 2 чашки, само така ќе ги испиеш 10 литри. Плус ако се збирате за фудбали или пак се шеткате по планина тогаш нема ни да ги сетиш.
 
L

Luki Junior

Гостин
Согласувам се со Ебиветеро, Лет 3 малку ракија си наприл... 30 литра са малку ракија... Нешто подрум, буренце, па мастика малку, сливова, гроздова, е потака, поарно..

А за да сам по темата, еднч гоних една мома по дворо (трчеше у кругове) оти препија ногу од домашната.. Па се трезнииме на бунаро со ледена медена од Готен доведена.... Јас како потрезен лијах вода, и со железна сафа ја појах... Не се отрезни... ама па спијала е сигурно како бебенце.
 
Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Јас имам проблем кој го свртив во моја корист, имено како последица од тешки тинејџерски пијанења во мојата бурна младост, сум станал доста имун на алкохол, така да речиси и не можам да се испијанам, идам до точка кога сум доста расположен и следниот стадиум (ако продолжам да пијам) е само гастритис без никаков ефект на психата. То е добро пошто обично кога мажјаците ќе испопаѓаат пијани јас останувам со женките (излигаени и влажни од алкохол и многу предусретливи кога им е меѓуножјето во прашање)
За тоа треба како нинџите шо се спремаат да се почне рано во живот и да се одржува кондиција, ,пример ова година направив 28 литри моја домашна ракија 53 степена, почнав да ја пијам на 15сти мај, а морав да купувам ракија веќе на почеток од септембар, а ни еднаш не сум бил пијан.
Да непукнеш ме изнасмеа,змија те нејала. Кај најде да се фалиш со опашина од 53 стеени па и тоа 28 литри :pos: Абе кај мене 40 литри на 3 месеци се трошат само за бришење прозори, маси, стакла , дезинфекција на плочки во купатило.
--- надополнето: 21 октомври 2012 во 15:00 ---
Согласувам се со Ебиветеро, Лет 3 малку ракија си наприл... 30 литра са малку ракија... Нешто подрум, буренце, па мастика малку, сливова, гроздова, е потака, поарно..

А за да сам по темата, еднч гоних една мома по дворо (трчеше у кругове) оти препија ногу од домашната.. Па се трезнииме на бунаро со ледена медена од Готен доведена.... Јас како потрезен лијах вода, и со железна сафа ја појах... Не се отрезни... ама па спијала е сигурно како бебенце.
Лаки без испечено 100 литри лоза, 100 литри мастика ништо не си направил не е тоа домаќинска куќа.
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Да непукнеш ме изнасмеа,змија те нејала. Кај најде да се фалиш со опашина од 53 стеени па и тоа 28 литри :pos: Абе кај мене 40 литри на 3 месеци се трошат само за бришење прозори, маси, стакла , дезинфекција на плочки во купатило.
--- надополнето: 21 октомври 2012 во 15:00 ---
Можам да замислам како мириса кај тебе дома, маси врати прозори и купатило на поточка ...
Јас сум градско дете тие работи кај мене се чистат со средства наменети за дрво стакло и плочки.
 
Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Можам да замислам како мириса кај тебе дома, маси врати прозори и купатило на поточка ...
Јас сум градско дете тие работи кај мене се чистат со средства наменети за дрво стакло и плочки.
Мириса прекрасно, преплетен мирис на невен и анасон.:pipi:батали ти хемии за чистење, ракија си е ракија се лшти, башка кој како помине по улица, сите велат а домаќинска куќа,ете кај се јаде мрсно,ете кај е чисто.
Јебеш ти такво градско дете што се курчи со 28 литри опашина :pos:
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Мириса прекрасно, преплетен мирис на невен и анасон.:pipi:батали ти хемии за чистење, ракија си е ракија се лшти, башка кој како помине по улица, сите велат а домаќинска куќа,ете кај се јаде мрсно,ете кај е чисто.
Јебеш ти такво градско дете што се курчи со 28 литри опашина :pos:
дали јадеш мрсно се гледа по сметката за вода, мрсна фекалија сама лизга по шољата а посна треба 3 пати да пуштиш вода за да замине.... тешко дека домаќин си кога тие основни принципи на домаќинска физика не ги знаеш
јас мислам дека 200-250 грама ракија дено е сосем доволно да си држиш имиџ и шмек на лепо васпитано градско дете. Не пијам никогаш пред 14 часот поручек и никогаш повеќе од она колку ми треба. Налевање со ракија од сабајле дур се може е знак на незрелост или проблеми. Тешко дека домаќин на кој се му е погодено во живот ќе седи и пие до бесвест.
 
Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
дали јадеш мрсно се гледа по сметката за вода, мрсна фекалија сама лизга по шољата а посна треба 3 пати да пуштиш вода за да замине.... тешко дека домаќин си кога тие основни принципи на домаќинска физика не ги знаеш
јас мислам дека 200-250 грама ракија дено е сосем доволно да си држиш имиџ и шмек на лепо васпитано градско дете. Не пијам никогаш пред 14 часот поручек и никогаш повеќе од она колку ми треба. Налевање со ракија од сабајле дур се може е знак на незрелост или проблеми. Тешко дека домаќин на кој се му е погодено во живот ќе седи и пие до бесвест.
Мрсен фицес плива бе мајсторе, повеќе вода сака да отиде надоле. Додека ако јадеш само леб, пипер, соја не плива пропаѓа надоле и доста е и осмина казанче да го испере.
Ама тоа ти е живот, некој нема за струја да плати. па ќе го исклучуваат, ќе се фали со некое литро опашина, ќе си ги замислува најблискте за време на семеен ручек како пружаат оралка, ќе кажува приказни, ќе си живее во замислени светови и басни . Тоа е нема бегање,таков ефект има опашина брзосмртка, халууцинации и илузии,живеење во имагинарен свет :pipi:
 
L

Luki Junior

Гостин
Офф топик.

Лаки без испечено 100 литри лоза, 100 литри мастика ништо не си направил не е тоа домаќинска куќа.
Јас да се фалам тука колку ракија варам/печам на година, не е домаќински (Или па колку иам складирано за црни денове). Кој сака нека повеле на госќе, ќе му покажам подрумо, буренцата, и зимницата за мезе. Сака сливова млада, стара, гроздова млада, стара, ептен стара, мастика тука сме, ќе се замеземе со домаќински маабет. Не да билдам форумски ташаци од ракија.

Една мала математика, оти јас сам селско дете, се ми е скапо, и сам голем есапчија.. :icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Значи, 100 литра лоза са некаде 4 до 5 казана. Ти оти викаш 53 е опашина, значи ја вадеш 55+ степена... Значи 5 казана некаде...
5 казана по 125 килца шира праве 625 кила грозје. За да го ферментираш тава нешто ти треба околу 30дена.. Па ако прааш и вино, ојде оште 100 до 150 килца грозје... (Нели домаќин си.. каков домаќин без вино...)
Треба ти добра дрвена каца, и барем 2 пати дневно да го мешаш, разбркуваш, оти ќе изврие, и ќе истече од кацата..
За тија 5 казана домашна ти треба кубик, до кубик и половина убав даб за горејне.... Ракија со тополово дрво не се варе... Сака жар, и пламен...
За да свареш 5 казана ракија ти треба некаде 2 дена...

За 100 литра мастика (тука претпоставувам, ја прааш препеченица, оти мастиката е секојпат послатка коа е препеченица), горната процедура 2 пати да ја правеш. И горнио мастраф... плус на второто варејне ја мешаш со џибре и вода + тревките и зачините...

На кратко, делуваш ми како ного паметен скопјанец, дека најде толку простор, време, и пари да ги прааш горенаведените процедури?
Јас живеам у село, и тешко ми оде со простор и сместувајне на сите тија нешта, правејне... плус времето за да го правеш сето тава....
А за да си вистински домаќин, требе сите нешта сам да си ги напрааш, оти си мераклија, плус ќе се фалеш на друзите оти сам си ја направил ракијата/мастиката...
Плус 200 + литра ракија си сака барем 2 поголемки буренца, па дрвени ако са..:love::love::love:
А за пластични, требе да цепеш багрем, црница, див орах, зависи каква боја, и арома сакаш од ракијата... Па додека ја печеш, убаво е да напрааш еден марифет да го извадеш метил алкохоло (за да не те боле глава после тешка пијанка).... Ехее тава е цела наука, а јас сам тек почетник... За добра ракија, тате нека е жив и здрав, рамен му нема у цело село... Секое буре му е посебна сорта...

Лет 3 господин човек, 28 литра верувам.. Еден казан, до 2 казана макс, 200 килца грозје, од мерак си ја е направил.. А твојте 200+ литра годинашно, са ми малку недоверливи... Нема љутиш.... само го објаснувам процесо...


Он Топик..
Таа шо ја гоних по дворо пијана, беше ногу лигава. НЕ знам дали сите са такви.
 
Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Офф топик.


Јас да се фалам тука колку ракија варам/печам на година, не е домаќински (Или па колку иам складирано за црни денове). Кој сака нека повеле на госќе, ќе му покажам подрумо, буренцата, и зимницата за мезе. Сака сливова млада, стара, гроздова млада, стара, ептен стара, мастика тука сме, ќе се замеземе со домаќински маабет. Не да билдам форумски ташаци од ракија.

Една мала математика, оти јас сам селско дете, се ми е скапо, и сам голем есапчија.. :icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Значи, 100 литра лоза са некаде 4 до 5 казана. Ти оти викаш 53 е опашина, значи ја вадеш 55+ степена... Значи 5 казана некаде...
5 казана по 125 килца шира праве 625 кила грозје. За да го ферментираш тава нешто ти треба околу 30дена.. Па ако прааш и вино, ојде оште 100 до 150 килца грозје... (Нели домаќин си.. каков домаќин без вино...)
Треба ти добра дрвена каца, и барем 2 пати дневно да го мешаш, разбркуваш, оти ќе изврие, и ќе истече од кацата..
За тија 5 казана домашна ти треба кубик, до кубик и половина убав даб за горејне.... Ракија со тополово дрво не се варе... Сака жар, и пламен...
За да свареш 5 казана ракија ти треба некаде 2 дена...

За 100 литра мастика (тука претпоставувам, ја прааш препеченица, оти мастиката е секојпат послатка коа е препеченица), горната процедура 2 пати да ја правеш. И горнио мастраф... плус на второто варејне ја мешаш со џибре и вода + тревките и зачините...

На кратко, делуваш ми како ного паметен скопјанец, дека најде толку простор, време, и пари да ги прааш горенаведените процедури?
Јас живеам у село, и тешко ми оде со простор и сместувајне на сите тија нешта, правејне... плус времето за да го правеш сето тава....
А за да си вистински домаќин, требе сите нешта сам да си ги напрааш, оти си мераклија, плус ќе се фалеш на друзите оти сам си ја направил ракијата/мастиката...
Плус 200 + литра ракија си сака барем 2 поголемки буренца, па дрвени ако са..:love::love::love:
А за пластични, требе да цепеш багрем, црница, див орах, зависи каква боја, и арома сакаш од ракијата... Па додека ја печеш, убаво е да напрааш еден марифет да го извадеш метил алкохоло (за да не те боле глава после тешка пијанка).... Ехее тава е цела наука, а јас сам тек почетник... За добра ракија, тате нека е жив и здрав, рамен му нема у цело село... Секое буре му е посебна сорта...

Лет 3 господин човек, 28 литра верувам.. Еден казан, до 2 казана макс, 200 килца грозје, од мерак си ја е направил.. А твојте 200+ литра годинашно, са ми малку недоверливи... Нема љутиш.... само го објаснувам процесо...


Он Топик..
Таа шо ја гоних по дворо пијана, беше ногу лигава. НЕ знам дали сите са такви.
Процесо другарче процесо, дрва не горам одамна , златен плин иста јачина иста температура, од вечер ке го наполниш и сабајле пред да излезеш само ке го запалиш, таман додека да се вратиш поладнето првиот проток ( метанолот ) почнал да капе. У меѓу време си имаш некој таму дали татко дали брат дали братучед кој што само ке ѕирка дали гори плинот да не се направи некоја беља. Иначе казанот е ѕидан од поголемките, и капакот му е од глина,има и еден помал 200 литарски , ама тој од борски бакар со вода што се запечатува,да не лепиш трици :)
Буренца има не викам дека нема, две од по 650 литра ( овални со капак од страната цели човеци прибира внатре за рибање и чистење) и две од по 1000 литра, исто овални исклучиво од бел даб ( смедеревски бочви горени внатре ) и уште неколку помалечки . Кога се варе се варе само комиње и вино вода не се става. Рачијата дур да легне е 59 60 65 % градусот пропаѓа до 85-90 % дур тече.никогаш не ја пуштам да тече да извадам повеќе. Нити некогаш шеќер сум фрлил во казанот, два класа пченка, двекила морач и кило анасон и тоа му е се.
100 со 100 кажав онака да не го срамувам ногу човекот, епа пресметај сега колку рачија вадам :)
За мастиката убаво си кажа само тиквите заборави да ги спомнеш, медот, мастикусот, и темјанот.
Не ја ставам во буре туку во стаклени билаци плетени со лески ја чувам ракијата, бела нека си седи. Имам едно буренце 30 литри од мазен багрем,па во него има за гости што сакаат ж'та. А какво вино и рачија испаѓа од хамбург,кардинал и стратицели мешано не си свесен,ама со нишавката ништо не може да се мери. Имаше и од таа демиркаписка бела едно време за јадење мерак, ама ни вино ни рачија не испаѓа од него па го ископачив.
Кога сака човек за се,се наоѓа време башка и кога има помош по дома тогаш нема ич гајле.
ПС : Кој сака нека повели, Лоза 250 денари Мастика 400 денари литро,вино исклучиво само постаро од 5 години 200 денари + по 50 денари за секоја година ако виното е постаро од 10 години.:sneaky:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom