Дали жените се полигави под доза на алхохол?

• Креатор на темата Xfire
  • Време на започнување
D

Daedalus

Гостин
Муабетот ми е да не верувате во се што ќе прочитате. Моето искуство кое се разбира е големо на оваа проблематика говори дека мажите само на уста се јаки на оваа тема, кога ќе седне на маса му се врзува јазикот на третата чаша.
Wow колку пијам јас, после пола саат му ја креваш главата од чинија. Нема мерење во пиење запомни. Зависи од многу услови колку човек може да испие, расположение, храна, одмор, друштво. Некогаш од една може да ја бараш вратат, некогаш неможеш да се допиеш.
Така да муабет од типот „несакаш да пиеш со мене“ или „жените пијат помалце“ е смешен.

Тенденцијата некој да се начука побрзо или поспоро, не докажува дали некој е маж или е карактер или е што и да е. Колку брзо некој ќе се начука, како ќе се понаша кога ќе е начукан и слично, е резултат на биологија и физички фактори како процент на вода во крвта, колку е најаден, колкава маса има итн итн... а не на некојаси мажевност или карактер. Не знам како некои луѓе си ја мерат самодовербата и величината на својот пенис врз основа на тоа колку брзо се начукуваат. Ваљда некоја традиција од пиратите и викинзите... Жените од природни и биолошки фактори кои ти ги наведов и кои можеш да ги побараш и за кои можеш да се распрашаш имаат тенденција полесно да се опијанат неголи машките во просек. Тоа значи дека постојат ситуации кадешто некои жени генетски и биолошки се попредиспозиционирани повише да "издржат" на маса(како што викаш ти) неголи некои машки. Но тоа не докажува никаква титула или што и да е исто ко што вуната на груди не докажува дали некој е поголем "маж" од некој што е ќосе. Тоа се културни митови.
Јас лично, затоа што сум најверојатно повисок од тебе (1 и 90) и подебел (95 кила) претпоставувам дека ќе издржам повеќе со тебе на маса затоа што во принцип повеќето мои другари блуваат кога ја сум уште на почеток со пиење. Тоа не ми дава некоја титула или што ти знам!! :P

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
За глупости правење машките се цареви во пијано стање, за разлика од девојките..
Девојките обично ги удара на емоции алкохолот, па или плачат или драмат или се гушкаат, бакнуваат, пробудува нежности или страсти..Ретко иам сретнато конфликтни девојки кои се насилни кога се пијани.
А за лигави дефинитивно се највеќе.. И најсмешно ми е кога се јавуваат на бивши тогаш..Им зборат глупости као ги сакаат и неможат да ги заборават.....Така да девојка пијана боље да е подалеку од мобилен, фејс, или било кај на нет, утре ќе се срами што пишувала и зборела:)

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom