Душо,не се брукај молим те,ама стварно..најозбилно.Мене не ме нервираат овие „експерти“ на форумов, тие се показател колку не/знаат нешто. Мене ме нервираат оние другите „експерти“, кои се дрзнаа да одлучуваат кому треба да му се изгради паметник, а кој треба да почека или пак не заслужил народот да го гледа. Не ме иритира толку многу што трескаат глупости, ама ме УБИВА тоа што некој мисли дека во државава никој не чул, не видел и не прочитал ништо. Има луѓе кои излегле од државава, се едуцирале, знаат што е добро, а што не е... Со скулптуриве погрешно е употребена/искористена гротескава убавина. Ова не се прави вака! Ова е хорор! Откако ги направија солунските атентатори како дедовци и откако едвај го погодив магарето кај камен мост (Х. Т. Карпош на магаре), прво си помислив дека нема да има повеќе грешки, ама потоа следеа Симеон Радев и Тодор Александров. Многу ми дојде ова, не само мене, туку на сите. Исто и ме нервира неписмена раја кога ќе ми рече дека и во Виена, Париз, Лондон, Рим... имало вакви скулптури - тоа ми е кулминација. Да, ги има, ама како се изработени?!
Знаеш и што најмногу ме нервира??? Магарето на Карпош! Да го гледаш и да се убиеш од плачење!
Дете, дете... Каде си тргнал бе, ти, со твоите стереотипи, фрустрации и "љоџик ала Љубчо"??Мхмммм уживај сиБУГАРСКА влада не е предавничко а цел живот у планина со пушка за независна македонија е предавничко
комуњар лоџик
Кул ... ја со Бугарија ништо неам , нема врскаДете, дете... Каде си тргнал бе, ти, со твоите стереотипи, фрустрации и "љоџик ала Љубчо"??
Честопати формата лаже. Мојата смисла за логика само ме тера да гледам подлабоко во содржината. А ти можеш да си лаеш (т.е. да пееш по б'лгарски ноти) колку ти душа сака.
Не си го видел споменикот кај Камен мост?Душо,не се брукај молим те,ама стварно..најозбилно.
Научи кој Карпош е кој и што е муле,мзга,магаре и коњ...а после плачи си.
Тоа е истиот, но во единиот случаj го ставили бугари,а во другиот македонска влада. Еве се гледа за нив има разлика.Алекс, јасно е зошто го бутнаа, а владеачката класа туркањето го поддржа. Сега од каде се сигурни дека нема да се случи истото, да се стават бугарски знамиња, да се злоупотреби. Тогаш власта го осуди поставувањето како бугарски белег, а сега самата го поставува како ваљда македонски. Тој е истиот Александров, и таму и овде.
И чудно е зошто токму Александров, а не некој од докажаните... дали оти биле скоевци, не биле членови на вмро...дали Стив Наумов го бришат оти од 19 години бил член на КПЈ...забележувам дека се што не со предзнак вмро или што бил активист на други организации (како СКОЈ или КПЈ), како да се става под килим. Посебно периодот од 2 св. војна (освен рака на срце лицата од претседателството на АСНОМ) па до независна Македонија.
Не ми е струка историја ама кога ве читам де бил за бугарите, де не бил...многу матна работава.
Да биле толку јаки,ќе останеле живи и ќе го сменеле текот на Македонија..Па да,ако се знае дека во тоа време Македонија била угнетувана од секого,секој не викал како сакал,не попишувал како сакал,ама тоа не го менува фактот дека Александров убил двајца јаки луѓе којшто можеле да го сменат текот на Македонија на подобро.
Ќе се прашамеДа се претопи.....
....ни отпадот после не ни треба, може слободно да и се донира на племето татарско каде и што си припаѓа....