Скутерчиња: Се за и околу нив

BUCH

---
Член од
4 мај 2008
Мислења
616
Поени од реакции
20
имам едно прашање дали некој пробал да појачува ‘‘фризира‘‘ 4-тактна машина 150cc
и ако има некој нека каже некој совети пошто склопувам едно :)

Член од
28 август 2011
Мислења
84
Поени од реакции
3
Се штелува некаде да биде скутерот по стартен? Порано ми беше по стартен ии пипав во гасот ии сега нема старт ако знае некој и каде нека каже ?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Се штелува некаде да биде скутерот по стартен? Порано ми беше по стартен ии пипав во гасот ии сега нема старт ако знае некој и каде нека каже ?
Може би ламелите ти се излижани. Па со поголема гас се прилепуваат за да го завртат тркалото.

Член од
28 август 2011
Мислења
84
Поени од реакции
3
Колку се пари ? А јас мислам дека се ролните или кариките затоа што ии по4на ује многу да тече ии послабо влече ...

iveco_mkd

Газда
Член од
27 јуни 2012
Мислења
32
Поени од реакции
0
Незнаев каде да напишам па еве овде не е скутер четирицикал е но иста машина има со скутер. Е сега пред некој ден почна да го гуши моторот. Кога стои паркиран и сабајле кога го заплам 100-200 метра вози без проблем ја прима гаста и се убаво е после почне да го гуше и не ја прима гаста и ако изгасне нема палење. Мислев дека е карбураторот го вадев и го изчистив се го наместив и пак така прави. Е сега да ми предложете каков филтер за воздух нај би одговарал за оваков мотор (50 цц) како тој стариот овде во Кочани нема неможев да најдам па сега ако знаете каков филтер би одговоарал да кажете да порачам. еве слики од стариот филтер

внатре е како со сунгер

еве и слика од моторот

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Исчисти го сунѓерот со малце бензин, после капни некој капка масло и врати го. Така се одржаваат овие филтри

iveco_mkd

Газда
Член од
27 јуни 2012
Мислења
32
Поени од реакции
0
Чистен е така но небива некаде е скрсена пласитаката и дише затоа прашувам за нов
Овој филтер е фабрички значи не е мењан 4 години

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Чистен е така но небива некаде е скрсена пласитаката и дише затоа прашувам за нов
Овој филтер е фабрички значи не е мењан 4 години
Епа побарај во динамикс во скопје сигурно имаат или во максима види

Член од
29 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
11
го обожавам звукот од giannelli reverse, но не одговара на кимко супер9..решение? може да се преправа или некој сличен ауспух на тој.???

Член од
29 март 2011
Мислења
105
Поени од реакции
19
Здраво кинеско Baotian 50 2т(имитација на априлиа) дали знаете колкав карбуратор има на него не писува нисто главната дизна што ја има е 62 најдов нешто на нет дека пишува на филтерот за ваздух на кутија пишува дека е 19мм ама не ми се верува бидејќи е преголем за 50цц стандард.Ако знете колкав карбуратор имаат или барем како се мери колкава големина е.Бидејќи имам проблем со карбураторот и имам сменето поголем клип ауспух па затоа сакам и поголем карбуратор да ставам

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
имам едно прашање дали некој пробал да појачува ‘‘фризира‘‘ 4-тактна машина 150cc
и ако има некој нека каже некој совети пошто склопувам едно :)
Фризирање 4 тактна машина, изводливо е со тро поголем карбуратор или поголем цилиндар. Толку. Ако смениш карбуратор најмногу ќе ја исфризираш потрошувачката.

Така да склописи го така како шо си е, не фрлај џабе пари.

BUCH

---
Член од
4 мај 2008
Мислења
616
Поени од реакции
20
Фризирање 4 тактна машина, изводливо е со тро поголем карбуратор или поголем цилиндар. Толку. Ако смениш карбуратор најмногу ќе ја исфризираш потрошувачката.

Така да склописи го така како шо си е, не фрлај џабе пари.
Тоа више го направив све него ме интересираше дали некој пробал со олеснување на радилица наварување брегаста ставање глава со 4 вентила нешто такво и ако има некој пробано да ми каже со како е потребно :)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Тоа више го направив све него ме интересираше дали некој пробал со олеснување на радилица наварување брегаста ставање глава со 4 вентила нешто такво и ако има некој пробано да ми каже со како е потребно :)
Еј од кога не сум ги слушнал овие муабети... :)
Целиот труд и потрошени пари ќе ти се сведат на едно "кратко али слатко".

Kajgana Shop

На врв Bottom