Апстиненција од сексуалниот живот кај свештените лица, вистина или лага?

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Кажи што сакаш ама верувај дека тоа што ти го кажав е чиста вистина.

Што ми кажа? Дека се молат петпати? Дека имаат слободно право и дури забрана за неебство? Или дека во 24 часа има време за се?

Па ако реши некој да се нееби, и искрено реши, ќе се нееби.

Море те утнав или јас не разбрав што ми кажуваш?

П.С. Внимавај, следни ти иде бан од тема дека не е по глава, ама по тил е?

Ех, сега онаа "кајганбогон" сеа ќе ме банира и од оваа тема "поради "навреди" и офтопик мислења" бидејќи нели, се што не е "согласно дотичните сфаќања и поимања" е за бан.

Но, шоебам таквијате нееби.

Нешто шериф изиграваш?
Ајде сега десет дена одмори со казнените кои си ги собра. За Калимеро имаш горе тема, не ми ги труј темиве со твоите жалопојки доста те толерирав.

Јасно!
Идиотски е да се самоказнуваш за нешто кое едноставно е човечки нормално.

Јован Лествичник минат 40тина години како испосник во ќелија, во пештера, како монах, живеејќи според тоа што и како верувал, без да допре човек. Храна му е носена, изметот фрлан. Човек не допрел за здравоживо, камоли секс. До смртта.
Тоа е времето на искрена верба. Ја напишал "Лествица". Скалила до познание на Бог. Сметал дека така треба и така го познал и спознал Бог. Тоа е времето на вистинско Богољубие преку мистика.
Денес тоа е чудно за во овој свет.

А не е чудно да си "педер", напротив, дури и будала те прават ако речеш дека е ненормална работа педелакот.

Дај те молам, искрена верба.
Сеа ,,педерните,, искрено веруваат, затоа се оргијашат по манастири изгледа, а? :)
--- надополнето: 18 октомври 2012 во 11:37 ---
Што ми кажа? Дека се молат петпати? Дека имаат слободно право и дури забрана за неебство? Или дека во 24 часа има време за се?

Ај сеа, и ти ако решиш да неебиш, ќе неебиш, ама проблемот не е само во неебитисот, туку и во ,,самољубието,, кое е строго забрането.
Па и свесно да не се самољубиш, на сон природата ќе си го заврши тој дел за тебе, а верувам тоа и самиот го знаеш :)

ако уште не ти е јасно ти кажав дека уште еднаш да не зборуваш за некоја тема за која немаш ТОЧНИ информации

Де бе па и вие, јас не сум свето лице па апстинирам а не па тие. Апстинираат секако.

Ауу не бе другарке, пупу не дај боже. Имам само една љубов и кога си општиме си потпевнувам 'ех да беше жена деснава". Ама ако мора за домовину да се жртвујеш, за Македонија!

Нешто шериф изиграваш?
Ајде сега десет дена одмори со казнените кои си ги собра. За Калимеро имаш горе тема, не ми ги труј темиве со твоите жалопојки доста те толерирав.

flower%20bouquet.jpg

Изолирани случаи, ама да, често ги фаќаат како си ги прекршуваат заветите на целибат. Има доволно евиденција за да безбедно се претпостави дека и поповите го "брцкаат во мед" од време на време.

http://www.foxnews.com/world/2010/01/06/mexican-priests-resign-caught-breaking-celibacy-vows/
http://www.atoast2wealth.com/2011/0...ts-to-breaking-celibacy-vows-with-a-relative/
http://rentapriest.blogspot.com/2008/03/ireland-serving-priests-admit-breaking.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Banquet_of_Chestnuts

(y)

Ауу не бе другарке, пупу не дај боже. Имам само една љубов и кога си општиме си потпевнувам 'ех да беше жена деснава". Ама ако мора за домовину да се жртвујеш, за Македонија!
Мислиш дека и они ја пеат истата песна или воопшто живеат и без мастурбација? :)

Мислиш дека и они ја пеат истата песна или воопшто живеат и без мастурбација? :)

Нормално дека мастурбираат и тоа, мастурбација пропратена со стихови од библијата "Боже благослови ја оваа света рака која нежно го милува чедото божјо бидејќи раката што дава не се суши" :eek:

Прво ми падна на памет песнава...

особено тој дел:
Ќе одам негде сам под друго име
со првиот што ќе....:D

ЛАГА И ИЗМАМА!

Пред да се замонашат две години живеат во манастирот на искушенички период. Ако се премислат може да се вратат на „нормален “ живот, ако не се откажуваат од сите земски задоволста и нема десанки и леванки само тага и молитва :)
Еве некои стории од Македонци кои се замонашиле, речиси сите се околу 20-30 години, период во кој најмногу играат хормоните. И претежно се млади ликови во манастирите, велат еднаш се влегувало таму, речиси невозможно било да се испадне. Ваљда ќе им фали член за оргијашките забави па несакаат да си ја расипат забавата :icon_mrgr:
24 годишната Драгана стана Касијана.
Јасмина и Наташа станаа Екатерина и Варвара.
29 годишниот Спасе во Сулиан.
И најинтересната сторија за прилепчанката Васе која студирала во Бугарија, а мајка и со цел да ја извади од манастир му ставила нож под гуша на владиката Наум.
Интересна ствар е што најмногу се замонашуваат во Струмичкиот реон, тоа као центар за регрутација е ваљда.
Многу ме интересира каков земски живот имале овие и зошто се одлучиле на одкажување од овој прекрасен живот со гревови и страсти.

Има за ова еден виц, веројатно ќе оди подоцна на темана за вицеви без наслов.Овде ако го пишам има да фрчат пријави.

Ма додека се бањат сигурно трлнуваат троа наудрено или брцнуваат по некој прст,као демек оо боже да се исчистам од гревовите :icon_lol:

Ај и тука да објаснам. Значи едно свештено лице (не е свето лице како во насловот) не е свештено лице затоашто сабајле се гледа у огледало и сам себе си вика "ех убав тој свештено лице" туку поради нивниот начин на живот, лајфстајлот. Ако го прекрши лајфстајлот (во случајов ако има секс - кај христијаните мислам) тој повеќе не е свештеник туку уште еден обичен човек. Со брада. И мантија.
Свештено лице заколнато на целибат а има секс е свештено лице колку што јас сум најубав на свет (си го викам тоа сам на себе секое сабајле кога се гледам во огледало после четкање заби).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom