Апстиненција од сексуалниот живот кај свештените лица, вистина или лага?

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Isus e eden i golem i ke ne spasi.
Jas sega odam da legnam da spijam ako zapsijam ama pamtite deka e taka. I site sto vikaat vakvi se onakvi se i onoj za Alah sto vika e vo pravo deka se drugo ne e. I kaj tie i kaj nas ako nekoj nesaka i ima gospod ke moze.
Сам ако не се сакаш ни свети исус нема да те спаси.

Jas ke si legnam sega deka utre moram da pravam nesto deka imam rabota.
A Isus i gospod ke ne saka site sto nie nego go sakame.

ако уште не ти е јасно ти кажав дека уште еднаш да не зборуваш за некоја тема за која немаш ТОЧНИ информации

Посочи де, каде сум грешка во инфомрациите?
Дека де?

Социолошки истражувања имаат потврдено дека во интернатски услови е застапен висок степен на полигамија, и e многу тешко да се спречи. Ја ко што знам манистирите се интернати.
А тоа дека сексуалната енергија ќе се пренасочи не мора да значи. Може едноставно да остане како фантазија или фустрација која има негативни последици, може да направи и голем конфликт во личноста, дури да почне соматизирање, тоа многу добро е прикажано во White ribbon.

Социолошки истражувања имаат потврдено дека во интернатски услови е застапен висок степен на полигамија, и e многу тешко да се спречи. Ја ко што знам манистирите се интернати.
А тоа дека сексуалната енергија ќе се пренасочи не мора да значи. Може едноставно да остане како фантазија или фустрација која има негативни последици, може да направи и голем конфликт во личноста, дури да почне соматизирање, тоа многу добро е прикажано во White ribbon.
А дали можеби постои некаков успешен начин за сублимација како на пример спорт, работа, наука. Или не постои такво нешто? Ако има нешто ме интересира кои се начините?

Елем, каде има желба,. волја, љубов кон Бога искрена, се се може.

Сам ако не се сакаш ни свети исус нема да те спаси.
Исус се и секој ќе спаси ако не сме грешници.
На болдот:
Јован Лествичник??? Си чула?
Од пореметуење цела книга напишал...ама шо знам јас :) ;)
Инаку секаде има и вакви и такви примери.
Но, јасно, каде има волја, има начин.

Што мислите го почитуваат ова правило или едноставно сексуалниот нагон е посилен од сите верби и молења? Може ли некој целиот живот да се одрече од земските задволства или тоа се прави тајно под превезот на религијата?
Верувате ли дека тие луѓе кои решиле да се замонашат (генерално за сите религии термин) со претходен земски живот можат да продолжат само со духовен живот? Јас лично не верувам во тоа, вие?
Освен ако не се Шаолини - монаси кои што преку боречки вештини го истоштуваат организмот и на тој начин го јакнат духот - другите сите се Epic Fail во поглед на репресија на сексуалниот нагон.
Според мојата логика тие луѓе треба да се импотентни/фригидни/асексуални за да ја вршат професијата монах,свештено лице - најстручно и професионално - да не им се случи ниту еден кикс.. Останатите би морало да имаат социјални пречки(да се асоцијални типови) разочарани во животот, да немаат никаков друг афинитет во животот, или едноставно нели - да се предодредени за ваква "професија"
Да не си грешам душа - има посебни исклучоци кои секако нели нивото на тестостерон мора да им е на нула или под нула па да не им се случи никогаш никакво пишманење во врска со изборот на професија :)
Сето останато..
Epic Fail.

Ti znaes? Deka si shaolin i u Tibet dremes pod vodopad i nemas gajle? Ili si monah pa sega od licno iskustvo kazuvas deka edvaj cekas u manastirot da se vratis da se protoarate so kolegite i koleginicite?

Koj bespolezen muabet. Se slusate li? Jadenje vafli za nesta koi ne gi znaete i gi omalovazuvate.

Shaolini be? Ko nacionalnost gi kaza. Englezi, Bugari, Rusi, Kirgizi, Shaolini, Kinezi, Germanci, Juznoafrikanci...

Освен ако не се Шаолини - монаси кои што преку боречки вештини го истоштуваат организмот и на тој начин го јакнат духот - другите сите се Epic Fail во поглед на репресија на сексуалниот нагон.
Според мојата логика тие луѓе треба да се импотентни/фригидни/асексуални за да ја вршат професијата монах,свештено лице - најстручно и професионално - да не им се случи ниту еден кикс.. Останатите би морало да имаат социјални пречки(да се асоцијални типови) разочарани во животот, да немаат никаков друг афинитет во животот, или едноставно нели - да се предодредени за ваква "професија"
Да не си грешам душа - има посебни исклучоци кои секако нели нивото на тестостерон мора да им е на нула или под нула па да не им се случи никогаш никакво пишманење во врска со изборот на професија :)
Сето останато..
Epic Fail.
А што ако не е ниту една од причините што си ги навел? Што е толку тешко да се поверува дека го посветиле животот на Бог, се откажале од земските задоволства и ги отсекле страстите? А за ова со социјалните пречки, мора да се зафркаваш. Според тебе, мора нешто да не во ред со тие што добиле „позив“.
Зборот ми е, ако тебе и на други не им е сфатливо, во ред е, никој не бара да се замонашите. Но, не значи и дека мора за се да наоѓате и нудите објаснувања со вакво ограничено размислување

А што ако не е ниту една од причините што си ги навел? Што е толку тешко да се поверува дека го посветиле животот на Бог, се откажале од земските задоволства и ги отсекле страстите? А за ова со социјалните пречки, мора да се зафркаваш. Според тебе, мора нешто да не во ред со тие што добиле „позив“.
Зборот ми е, ако тебе и на други не им е сфатливо, во ред е, никој не бара да се замонашите. Но, не значи и дека мора за се да наоѓате и нудите објаснувања со вакво ограничено размислување
Значи одговорно тврдам дека тоа се причините - бидејќи хормоните си го прават своето... Не можеш да ги отсечеш страстите затоа што секое суштество има потреба од љубов и блискост која е физички реална. Така да останатите духовни блискости не "вршат работа":)
Иначе страстисте можеш да ги отсечеш ако си кастриран,евнух или ако си асексуален, или имаш тумор на хипофизата па немаш потреба за секс..

Zarem e tolku tesko da se sfati deka koj saka toj moze i ako e resen nekoj togas ljubovta kon Bog e dovolna za nemanje "gresni" misli

Отсекогаш длабоко сум ги презирал глупите луѓе.

Простата раја е вирус.
Вирус чија единствена цел е да ја претвори оваа прекрасна планета во забаталено од Бога место, во медиократска испувотина во еквилибриум на контролирано насилство диригирано од ИдиоБирократи и насeлено од жители/дегени испрдоци кои своето постоење го сведуваат во меморизрање пар наредби еби>умри еби>умри сери, сери, сери, сери мнооооогу сери умри...

Генерацијата ВИРУС водена од импулсот да ја прошири својата бацилна ДНК на планетата, да ја претвори во забатален зомби бордел каде што девојки со три цицки се меѓу другите атракции кои можат да послужат како инспирација за љубопитните туристи-сафари фотографи, има за цел само една работа, а тоа е да својот дебилен ген го прошири со лудо неконтролирано прцање, како безумно животно, во афричка савана.
Само дебилна Кока-Кола дегенерација/празни изгубени души/луѓе без компас и без повисока цел во животот со скалпиран мозок на лоботомизирана глупа тинејџерка од Американска серија го користат свој дефрагментиран мозок за дисторзирање на важноста и значењето на неговото височество сексот.

Сексот е одлична работа, прокреација, задоволство, зајакнување на односите и релациите на брачните другари... проблемот е што простава маса не би била проста ако го утнала или неубаво го прочитала упатството за работа на "машината".

Општ познат факт е и апсолутна научна вистина е дека да не беше побратимот Никола Тесла, Коперник, Њутн, Пастер и нивните браќа- асексуални научници кур што ќе видевте и ќе бевте дел од денешнава цивилизација, ќе се бркавте по пештерите облечени во кожи од животни.

Од Македонски Народни Приказни секој знае дека царот/кралот е оној кој увек владее дека он е ТОЈ кој со својот жезол/боздоган (на англиски scepter) чиј облик му е намерно фалусно направен силно одлучува што е правилно, а што не е.
Домеинот на неговиот суверенитет се наоѓа токму во неговиот фалус, а бидејќи за прокреација и за реализирање на творечкиот импулс потребна е интелигенција т.е ум може да се каже дека умот е најголемиот фалус/кур народски кажано.

Муабетов е... само јаки мудоњи/курати типови со голем умови и идеи се способни да градат цивилизација другите се обични посматрачи, статисти, дркачи и празначи на ташаци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom