Најдобар напаѓач

Кој е најдобар напаѓач на денешницата?

• Тиери Анри

Гласови: 70 16,4%
  • Андреј Шевченко

Гласови: 23 5,4%
  • Алесандро Дел Пиеро

Гласови: 44 10,3%
  • Руд Ван Нистелрој

Гласови: 26 6,1%
  • Раул Гонзалес

Гласови: 13 3,0%
  • Дидие Дрогба

Гласови: 36 8,4%
  • Франческо Тоти

Гласови: 10 2,3%
  • Филипо Инзаги

Гласови: 17 4,0%
  • Вејн Руни

Гласови: 51 11,9%
  • Хавиер Савиола

Гласови: 2 0,5%
  • Ибрахимович

Гласови: 44 10,3%
  • Адриано

Гласови: 5 1,2%
  • Ето

Гласови: 50 11,7%
  • Роналдо

Гласови: 37 8,6%

• Вкупно гласачи
    428
Член од
23 август 2010
Мислења
39.933
Поени од реакции
116.392
Значи Ди Вајо, Пелисие, и останатите 55 дебилни играчи што ги наброја НЕ СЕ ПОДОБРИ од Гомез, како да ти објасни човек. Тргни ги на страна статистиките и головите, како и да ја вртиш не се подобри играчи од него. Ај еве многу сакам да ми објасниш зошто Негредо би бил боље од Гомез, што има подобро, скок, поставување, осет за гол??

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Еве моја топ 5 листа на најдобри напаѓачи на светот

1.Златан Ибрахимовиќ
2.Робин Ван Перси
3.Марио Гомез
4.Антонио Ди Натале
5.Мирко Вучиниќ

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Значи Ди Вајо, Пелисие, и останатите 55 дебилни играчи што ги наброја НЕ СЕ ПОДОБРИ од Гомез, како да ти објасни човек. Тргни ги на страна статистиките и головите, како и да ја вртиш не се подобри играчи од него. Ај еве многу сакам да ми објасниш зошто Негредо би бил боље од Гомез, што има подобро, скок, поставување, осет за гол??
Негредо има подобра техника,подобра конторла на топката,подобар изграден шут,сигурно е побрз од Гомез,попргав играч и сигурно не е неписмен и плус потекнува од школата на Реал Мадрид што се смета за една од најдобрите во Европа ..тоа што се погоди да игра во Севиља не значи дека не е подобар

факт е дека се подобри јас напишав зошто се подобри а ти освен со лупање на празно не го потврдуваш твојот аргумент со подредени факти освен головите и статистиките а за квалитет и не е баш така

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.819
Поени од реакции
12.225
Проблемот на сите што вам неможи да ви се објасни...ако головите ви се само аргумент тогаш не знам кој се губи во муабетот..ако очекувавте дека цела вечер ќе си го губам времето за вас да ви докажам некои очигледни работи тогаш сте во заблуда...тоа што ви набројав 27 класичини деветки подобри од Гомез а можам да најдам уште 10 минимум од стилот на Ди Вајо,Пелисиер,Балотели,Хунтелар па и Велбек и многу други...ЗНАЧИ ДА ВЕ ПОСТЕТАМ ЈАС ГИ НАПИШАВ СИТЕ НАПАЃАЧИ КОЈ МИСЛАМ ДЕКА СЕ ПОКВАЛИТЕТНИ А НЕ КОЈ ИМААТ ПОВЕЌЕ ПОСТИГНАТО...или да ви нацртам???

па трагедии сте човече..еве горе Розенберг ми тврди дека Ди Натале кој е господ за Гомез дека бил послаб напаѓач??..човече Ди натале вие свесни сте што пишувате..Ди Натале колку што има голови дадено според статистики Гомез неможи да замисли за него во потешката Италјанска Лига за разлика од Бундесот каде паѓаат по 4-5 гола на утакмица..па и Миколи бил послаб ..едноставно кај решив да пишам кога знам дека ќе наидам на вакви безврска аргументи..мислам резили е ..мислете си што сакате и нема што да ме убедувате..минимум 30 играчи во набројав што се подобри и поквалитетни од Гомез во овој момент и се водат како класични деветики

Гомез>Ди Натале:pos::pos::pos::pos:..неможам да се доизнасмеам мислам ова е повеќе од комедии:pos::pos:
Сакаш смеј се сакаш плачи. За мене Гомез е Феноменот спрема Ди натале и остантиве што ти ги болдирав.
Не можи бе напаѓач шо стега по 40 гола во сезона да биди лош. Едноставно не можи. Имал дриблинг или немал тој си дава по 40 гола во еден од најјаките светски клубови, во една од најјаките светски лиги, па и во една од најјаките светски репрезентации. Имал техника или немал тој ги кини мрежите и тоа се бара од еден напаѓач. Не ми е нешто омилен нити пак сакам такви напаѓачи ( после ова со Керол дефинитивно ми се смачи) ама глупо е да кажиш дека не бил ни во топ 10 напаѓачи. Ако збораме за класични 9ки тогаш сигурно е во топ 10
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 20:16 ---
Еве моја топ 5 листа на најдобри напаѓачи на светот

1.Златан Ибрахимовиќ
2.Робин Ван Перси
3.Марио Гомез
4.Антонио Ди Натале
5.Мирко Вучиниќ
Важи бе............кај ти е Фалкао овде?

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Тарзан од Унгарија, ни ја не те сфаќам. Никој не те сфаќа.

Поентата на напаѓачот, т.е. на напаѓачи ко Гомез е да дадат гол. Како, така, гол. Ако сака тој нека седи кај корнер знаменцето и нека дава со нос голови, тоа се бара од него.
Ако тоа го прави, ако дава голови, никој освен тебе не може да му оспори дека е квалитетен напаѓач.

Негде осетив дека поентата ја темелиш дека играат во различни првенства и дека е полесно да се даде гол во неговото.

Милион фудбалери поминаа низ „неговото“ првенство, па немаат толкуА голови.

Што се однесува до шљакери ко Миколи.
Не знам како Шевантон не го пиша за подобар.

До лигата е што немаат до толку голови давано?
Ако одговорот е да, тогаш како постојат многу напаѓачи кои играле во лигата на тие шљакерите, па пак имаат едно чудо голови изнадавано.

Гомез е квалитетен напаѓач. Лудо и глупо е да се рече „абе џабе му се головите, дрво е“.
Кој не е ко така?
Јас Батистута го памтам по головите што ги даваше, а не по тоа како стигнуваше да ги дава тие голови.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
За тие што го нарекуваат Гомез дрво, убијте се. Гомез е одличен фудбалер на своите години (27).

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.638
Поени од реакции
22.372
[...]

Човек се читаш што пишуваш бе??..какви статистики јас не спомнав кој повеќе има постигнато??..Левандовски за Гомез е исмизлен напаѓач во секој поглед и непоглед и скоро секој тренер во светот ќе го одбери моментално Левандовски пред Гомез за било што и да се работи..ајде размисли сега вака значи ти си Мурињо или Фергусон и сега одбираш помеѓу Левандовски и Гомез и притоа ти е понудена иста цена за двата ..мислам смешно е тука што ќе одбериш..значи јас пишувам за моменталниот квалитет
Ија би го зел Левандовски дека има голем потенцијал но Гомез е веќе докажан играч со 27 години, Левандовски е 23 год и уште се изградува како играч. Различен тип се, Гомез не може да игра во систем од Дортмунд на пример али има и системи каде што Гомез со својот осет за гол е пред Левандовски. Двајцата се класа напаѓачи со различен начин на игра.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Сакаш смеј се сакаш плачи. За мене Гомез е Феноменот спрема Ди натале и остантиве што ти ги болдирав.
Не можи бе напаѓач шо стега по 40 гола во сезона да биди лош. Едноставно не можи. Имал дриблинг или немал тој си дава по 40 гола во еден од најјаките светски клубови, во една од најјаките светски лиги, па и во една од најјаките светски репрезентации. Имал техника или немал тој ги кини мрежите и тоа се бара од еден напаѓач. Не ми е нешто омилен нити пак сакам такви напаѓачи ( после ова со Керол дефинитивно ми се смачи) ама глупо е да кажиш дека не бил ни во топ 10 напаѓачи. Ако збораме за класични 9ки тогаш сигурно е во топ 10
ти се читаш што пишиш бе:pos::pos::pos::pos:..од некој што се разбира од фудбал да му речиш Гомез подобар од Ди Натале ќе ти се смее некој..Ди Натале знајш колку голови има постигнувано и колку години го носи на грб Удинезе???..знаеш дека е страшен убиец каде перфектно се остркива од офсајд стапици и дека секогаш е мешу првите стрелци во потешката и потврдата италјанска лига каде Гомез 5 гола нема да дај..???

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.423
Поени од реакции
25.313
There we have it again. Бројките го кажуваат спротивното.

Него чисто ме интересира, Инзаги беше добар играч според тебе?
Ако да по што се разликуваше Инзаги од Гомез?
Инзаги беше најдобар од ваквиот тип на утки играчи чија топка се одбиваше од нив. Инзаги донесе ЛШ титула во 2007 година со два гола сепак, тоа гомез кога ќе го направи ќе пишам пак на темава.
Па овај џимеј кога ќе се убаци у фудбалска тема со неговите најачи аргументи оти Гомез е слаб кои се имал никаква фаца и фризура и незнаел да глуми. :icon_lol: Мисли фудбалот некој филм е. :icon_lol:

Ај стај слика од Инзаги сеа да се напрајш јак! :oops:
Ај прочитај го мојот пост уште еднаш и види кај спомнав фризура и глума, пишав дека е дрвце недоделкано.
Не ми е гомез за топ напаѓач, ни во топ 10 напаѓачи овде, можеби ако темава беше за статистика ќе го имаше негде, ама вака - тешко.
Аман бе, ко за татко ти да правиме муабет овде па изиграваш нешо. :facepalm: Страшна работа еј.

Слика од Инзаги не редам, не се замарам ко тебе со комплекси и силувања во минатото од италијански екипи, си гледам во својот двор, нит Баерн ме интересира нит буденслигата, овде дојдов да правам муабет за еден индивидуалец кого сум имал можност да го гледам.

И цитирај ме друг пат барем да видам ако не за друго.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.933
Поени од реакции
116.392
Ок, Негредо е боље играч од Гомез затоа што има подобра техника и е побрз од Гомез, нема потреба голови да дава. И нула голови да има во сезона битно побрз е од Гомез.
П.с. Види само дека си единствен кој тврди една работа а 100 други луѓе те цитираат и ти кажуваат дека тропаш глупости. Неможе цел кајгана форум да ти кажува нешто а ти да тврдиш друго, значи не си во право и сфати го тоа.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.638
Поени од реакции
22.372
ти се читаш што пишиш бе:pos::pos::pos::pos:..од некој што се разбира од фудбал да му речиш Гомез подобар од Ди Натале ќе ти се смее некој..Ди Натале знајш колку голови има постигнувано и колку години го носи на грб Удинезе???..знаеш дека е страшен убиец каде перфектно се остркива од офсајд стапици и дека секогаш е мешу првите стрелци во потешката и потврдата италјанска лига каде Гомез 5 гола нема да дај..???
Како не ќе дал ко лани на Наполи му стегна 3. И да, во Германија повеќе голови паѓаат него во Италија али претеруваш малце. Клосе во 2 години во Баерн има дадено 5 гола па сега редовно со Лацио дава голови. Тоа не може така лесно да се каже дека не би давал голови во Италија.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Јас Батистута го памтам по головите што ги даваше, а не по тоа како стигнуваше да ги дава тие голови.
Брат Гомез можи и по 100 гола да дава тој за мене е неписмено дрво..човекот едноставно не знае фудбал да игра и напишав миниму 27 играчи што се поквалитетни од него ама сите играат во различни првенства и услови и не можиш да правиш туку така споредби за головите..јас немам ништо против него но кога хенес напиша меѓу најдобрите па и 5 уште тогаш стварно не знаев дека постојат личности што дотолку не се разбираат од фудбал..па гледам Росенберг го споредува со Ди Натале кој е Марадона за него ..и греота е Батистута да го ставаш во иста реченица со Гомез.жално е
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 20:28 ---
Ок, Негредо е боље играч од Гомез затоа што има подобра техника и е побрз од Гомез, нема потреба голови да дава. И нула голови да има во сезона битно побрз е од Гомез.
П.с. Види само дека си единствен кој тврди една работа а 100 други луѓе те цитираат и ти кажуваат дека тропаш глупости. Неможе цел кајгана форум да ти кажува нешто а ти да тврдиш друго, значи не си во право и сфати го тоа.
чоек штом трвдам едно значи цврсто стојам на тоа и секој пост ми е покрепен со факти..е сега ви реплицирам истовремено на 5-6 души и сите различно ме разбирате тоа е проблемот и затоа неможи да ви докажи...јас не сум инаетчија по природа и ако сум во криво ќе признаам и то е то..но Гомез го имам гледано во Баерн Минхен преку 50 пати и не гледам тука што видовте квалитетно во човекот???..неможам да разберам па и уште ми реплицирате како брат да ви е??..Негредо иначе дава голови за просечна екипа како во Севиља и јас ти спомнав другите атрибути а не дека е побрз само
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 20:30 ---
Како не ќе дал ко лани на Наполи му стегна 3. И да, во Германија повеќе голови паѓаат него во Италија али претеруваш малце. Клосе во 2 години во Баерн има дадено 5 гола па сега редовно со Лацио дава голови. Тоа не може така лесно да се каже дека не би давал голови во Италија.
повторно глупава споредба..Наполи во Лш е едно а во Сериа А е друго..јас пишуавм хипотетични дека нема да постигне 5 гола бидејќи зад него нема да бидат Рибери,Робен,Швајни и цела офанзивна шема која е разработена во Баерн Минхен туку зад него ќе бидат Најголан,Поли,Велосо и другите просеци во сериа а ме разбираш??..неможи сега дека на Наполи 3 гола му дал да судиш дека во Сериа А ќе давал голови..нелогична споредба

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.638
Поени од реакции
22.372
А во Штутгарт кој му даваше асистенции? Сам им донесе титула пред да замине во Баерн. Има на Јутуб видеа, поспектакуларно играше тогаш.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506

со кој најдов да се расправам

добро бе Гомез е многу добар напаѓач и поради големиот гол постигнати голови во минатите сезони е меѓу најдобрите 5 напаѓачи во светот....:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom