Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
така де, тоа е и муабетот. дека законската регулатива ни е outdated. барем во делот дека 2 родители се подобри од еден... не постојат докази дека еден родител не може или полошо воспитува деца. се зависи индивидуално од родителот.
знаеш ли ти дека при развод, твоите „релевантни стручњаци“ во 99% случаи ги доделуваат децата на мајката? дури и да живее во картонска кутија под мост гоце делчев? само ако е луда, наркоманка или пред умирање децата одат кај таткото. тоа е позната заблуда и догма дека на децата им е подобро со мајката, no matter what...
тоа е целиот муабет - законите треба да се прилагодуваат спрема развојот на свеста и еволуцијата на луѓето, не? затоа и не важат законите од 15 век или кога и да е. набивање на колци, двобои, гонење вештерки...
Добар си е законот, и остава на комисијата сама да ги одреди дополнителните критериуми. И да, исто и доделувањето на децата на мајката после развод е логично. Доколку може да му пружи на детето прилично исти услови како таткото. Не е точно дека ако не може да го издржува детето ќе го добие. Тогаш истото оди кај таткото. Судот одлучува за тоа. Пример - Спаска. И така е низ цел цивилизиран свет.

Инаку, не знам зошто тоа стручњаци го ставаш под наводници. Луѓе што 15 години работеле во професијата се 100 пати постручни од лицемерни либерални профитери.

Споредбата на овој закон со закони од 15 век е смешна. И прилагодувањето кон свеста и еволуцијата е лесна работа. Потписи, закон, референдум и ќе ја видиме вистинската слика.

така де, тоа е и муабетот. дека законската регулатива ни е outdated. барем во делот дека 2 родители се подобри од еден... не постојат докази дека еден родител не може или полошо воспитува деца. се зависи индивидуално од родителот.
знаеш ли ти дека при развод, твоите „релевантни стручњаци“ во 99% случаи ги доделуваат децата на мајката? дури и да живее во картонска кутија под мост гоце делчев? само ако е луда, наркоманка или пред умирање децата одат кај таткото. тоа е позната заблуда и догма дека на децата им е подобро со мајката, no matter what...
тоа е целиот муабет - законите треба да се прилагодуваат спрема развојот на свеста и еволуцијата на луѓето, не? затоа и не важат законите од 15 век или кога и да е. набивање на колци, двобои, гонење вештерки...
more , on nabivanje na kolec ,jas pak bi go vratil , nesto kako kazna za pederite :))))

Очигледно дека голем број души сакаат да си тролаат, провоцираат, да ја водат дискусијата оф топик, и да играат аргументативно танго со веќе искористени, преискористени веќе, "аргументи". Да, тука се и водењето на општа тема до тема на индивидуални членови. Мислам дека и оваа тема е зрела за клуч.

Добар си е законот, и остава на комисијата сама да ги одреди дополнителните критериуми. И да, исто и доделувањето на децата на мајката после развод е логично. Доколку може да му пружи на детето прилично исти услови како таткото. Не е точно дека ако не може да го издржува детето ќе го добие. Тогаш истото оди кај таткото. Судот одлучува за тоа. Пример - Спаска. И така е низ цел цивилизиран свет.

Инаку, не знам зошто тоа стручњаци го ставаш под наводници. Луѓе што 15 години работеле во професијата се 100 пати постручни од лицемерни либерални профитери.

Споредбата на овој закон со закони од 15 век е смешна. И прилагодувањето кон свеста и еволуцијата е лесна работа. Потписи, закон, референдум и ќе ја видиме вистинската слика.
Спаска е политичка прикаска.
јас од прва рака знам дека мајката го добива детето без обзир на се.
јас тука напуштам, бидејќи отидовме у оф. а, и не можам да се надвикувам со нетолерантни.
на темата: јас не сум против хомосексуални бракови. ако двајца се сакаат - треба да им се овозможи да се земат и за нив да важат сите закони, па и тој за брак. законите се пишуваат за луѓе. вистинско демократско општество се грижи за сите свои граѓани - без обзир во која дупка го ставаат или примаат. тоа нема врска со функционирањето на државата, ниту и штети на било кој начин. тука државата треба да биде во чекор со еволуцијата на луѓето. тоа и беше паралелата со 15 век.

Очигледно дека голем број души сакаат да си тролаат, провоцираат, да ја водат дискусијата оф топик, и да играат аргументативно танго со веќе искористени, преискористени веќе, "аргументи". Да, тука се и водењето на општа тема до тема на индивидуални членови. Мислам дека и оваа тема е зрела за клуч.
temata, odamna e za zatvoranje, a i mnogumina od forumgiite , t.e. onie poneznite od maskiot pol iako postoi moznost i vo zatvor da fatat dobra para :(

јас не сум против хомосексуални бракови. ако двајца се сакаат - треба да им се овозможи да се земат и за нив да важат сите закони, па и тој за брак. законите се пишуваат за луѓе. вистинско демократско општество се грижи за сите свои граѓани - без обзир во која дупка го ставаат или примаат. тоа нема врска со функционирањето на државата, ниту и штети на било кој начин. тука државата треба да биде во чекор со еволуцијата на луѓето. тоа и беше паралелата со 15 век.
a ако се сакаат тројца... или петмина... ај закон за полигамија, а ако се сакаат брат и сестра , ај закон за инцесен брак, а ако се сака 13 годишно девојче и 42 годишен маж? ај закон за брак со малолетници...
по твое до каде треба да еволуира државата?

Спаска е политичка прикаска.
јас од прва рака знам дека мајката го добива детето без обзир на се.
јас тука напуштам, бидејќи отидовме у оф. а, и не можам да се надвикувам со нетолерантни.
на темата: јас не сум против хомосексуални бракови. ако двајца се сакаат - треба да им се овозможи да се земат и за нив да важат сите закони, па и тој за брак. законите се пишуваат за луѓе. вистинско демократско општество се грижи за сите свои граѓани - без обзир во која дупка го ставаат или примаат. тоа нема врска со функционирањето на државата, ниту и штети на било кој начин. тука државата треба да биде во чекор со еволуцијата на луѓето. тоа и беше паралелата со 15 век.
Спаска стана политичка приказна откако го изгуби детето и зеде бугарски пасош. Пред да го изгуби детето немаше бугарски пасош.
Од прва рака значи дека си ги консултирал сите македонски судии и сите ти рекле дека детето се доделува на мајката без оглед на се?

За промена на законите, лесна работа. Ако стварно луѓето сакаат да ги променат.

a ако се сакаат тројца... или петмина... ај закон за полигамија, а ако се сакаат брат и сестра , ај закон за инцесен брак, а ако се сака 13 годишно девојче и 42 годишен маж? ај закон за брак со малолетници...
по твое до каде треба да еволуира државата?
се во свое време - да ги изедначиме прво со нашите моногамни заедници.... :-)
мене стварно не ми е јасно зошто сте толку против? на кој начин тоа ве загрозува....

дали си против расно мешани бракови?

се во свое време - да ги изедначиме прво со нашите моногамни заедници.... :)
мене стварно не ми е јасно зошто сте толку против? на кој начин тоа ве загрозува....

дали си против расно мешани бракови?
значи и ти не си толку напреден како шо си се рекламираш, па дај уште ли по мојсиеви закони еден маж - една жена? дај бе ваму нек се меша народ, зошто швалерките со векови да воздивнуваат од тага замислувајќи го саканиот како пенетрира во легалната женка, а одма во пакет ќе ги ставим и гејојте, и тие да можат да имат полигамни бракови и тие да можат да засноваат инцесни бракови (брат со брат, тате и син, вујко и внук, двепрви брачеди, мама со вујна.....) и малолетнички брак (некој 45 годишен поштар и полуматурант со цврсто напупено газе).

• Ми се допаѓа
Reactions: dbt
Нели ти одговорив веќе еднаш за тоа што објавуваш слики од прегладнети сирачиња. Луѓето кога би се замарале за тие деца како што се замараат за хомичиве ниедно дете не би било на улица и во таква состојба . Само што кај прегладнетите дечиња нема толкав профит како во тие разно разни НВО и геј друженија здруженија . Тоа е разликата меѓу мене и тебе пумо, што децата и човековите животи ги ставам пред аномалиите во опшеството и не злоупотребуам детски несреќи за докажување на исправноста на моите мислења и ставови !

Tие деца се плод на неодговорни родители, како и 90% од децата во домовите се сираци, не поради ,,несреќа ги снашло,, родителите, туку поради нивната неспосбност да ги чуваат.
Моите мислења и ставови не се исправни зашто некој друг греши, или зошто има неодговорни родители.
Сфаќаш дека единствен аргумент против бракот и посвојувањето на хомосексуалните парови кој вие го користите е ,,што ќе му кажат другарчињата,,?
Другарчињата ќе бидат вашите, моите деца, и ако ние ги воспитаме да имаат широк поглед на нештата и дека не треба никого да дискриминираат, тие нема да го малтретираат тоа дете.
Не знам како не ви е очигледно, дека вашиот најсилен аргумент, всушност, и не е толку на ваша страна - затоа што самиот по себе кажува дека проблемот е во другите, а не во самите хомосексуалци или нивните потенцијални семејства.
А ти, ако не сакаш да ги гледаш моите постови, не мораш.
Верувај ми, ич немам намера тебе да те слушам што треба да објавувам, а што не.
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 00:24 ---
Не ти е жал да користиш сликички од прегладнети деца и жедни за вода поради кои што се криви државата во којашто живеат,а не нивните родители?

Прст доле,не сакам да те навредам ама имав високо мислење пред некое време.
(n)

Ма немој, државата била крива.
Ако знам дека немам пари да купам леб за детето, ЗОШТО да го родам, нели?!
И да чекам државата да ми ги решава проблемите.

Родителството НЕ ПОДРАЗБИРА чин на прокреација, односно создавање дете. Поентата е дека секој може да створи дете. НЕ СЕКОЈ може да биде родител.
Добриот родител може да биде и геј и хетеро, и доброто родителство НЕ Е поврзано со сексуалната определеност на родителот. Без оглед дали е тој стрејт или геј.
Многу други негови карактеристики го прават добар или лош родител.

значи и ти не си толку напреден како шо си се рекламираш, па дај уште ли по мојсиеви закони еден маж - една жена? дај бе ваму нек се меша народ, зошто швалерките со векови да воздивнуваат од тага замислувајќи го саканиот како пенетрира во легалната женка, а одма во пакет ќе ги ставим и гејојте, и тие да можат да имат полигамни бракови и тие да можат да засноваат инцесни бракови (брат со брат, тате и син, вујко и внук, двепрви брачеди, мама со вујна.....) и малолетнички брак (некој 45 годишен поштар и полуматурант со цврсто напупено газе).
не ми одговори на прашањето за расно мешаните бракови.
башка дефлектираш со бош муабети. е молам ако можеш директно да ми одговориш каква закана претставува хомосексуалниот брак по тебе и „човечанството“ воопшто?

инцестот не е забранет во македонија... мислам дека дури е дозволено брат и сестра да се венчаат...
болдот ти нема врска - тоа е педофилија и е забранета дури и во хетеросексуална варијанта...
полигамија легално постои на земјава - можеби и ќе се рашири. јас немам став по тоа прашање...

Тогаш референдум би било вистинското решение?

Таман работа неписмена раја да прашувам за прогресивни прашања.
Прво да се описмениме, да се научиме, па после може референдум.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom