Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Тогаш референдум би било вистинското решение?

Е туека да го видам, на референдум, сите четиринајсе гејоњ и неколкцината поддржувачи на ликот и делото Кочево.

Кога сме кај законот еве интересен член .
член 13
"Заедница на живот на маж и жена која не е заснована во согласност со
одредбите на овој закон (вонбрачна заедница) и која траела најмалку една
година, е изедначена со брачната заедница во поглед на правото на меѓусебно
издржување и имотот стекнат за време на траењето на таа заедница."

Ај дај постирај го членот кај шо вели таќе?
Посвојувањето на деца е оставено на решевање на комисија што ја формира министерот. А таа не дозволува посвојување на деца на самохрани. Барем таква е практиката во последниве 70 години. И нема ништо лошо во тоа.

Нејасни се за тебе, оти толку разбираш.
Колку треба да ти бидат работите поматени за да мислиш дека е некој геј од помодарство?

Не ти е жал да користиш сликички од прегладнети деца и жедни за вода поради кои што се криви државата во којашто живеат,а не нивните родители?

Прст доле,не сакам да те навредам ама имав високо мислење пред некое време.
(n)

И нема ништо лошо во тоа.
све е лошо во тоа. башка што припаѓа на минато време на застарени сваќања.
не зборувам сега за хомосексулаци, туку воопшто - зошто самохрани да не можат да посвојат? што им фали на самохраните?

Кога сме кај законот еве интересен член .
член 13

А бе, в ред. Земски закон е тој. И се однесува повторно на сТреброљубие. За да не се поделат и еден да му земи на другион и телевизор и два кауча место само еден и мало масиче.

Божјиот убо вели. Заедница на маж и жена е онаја во која тие збор дале пред Господ (заеби попви и оџи) да се сакет и љубет и чувет и гајрет да си правет и деца да си имет.

Министерот за труд и социјална политика Спиро Ристовски изјави дека за ВМРО-ДПМНЕ бракот е заедница меѓу маж и жена и отстапки за тоа прашање нема да се прават додека партијата е на власт, и нема да има никакви промени во законот за семејство и нема да се дозволи склучување на хомосексуални бракови во Македонија.
- Не сакам ни да дискутирам за прашањето на хомосексуалните двојки да им се дозволи да посвојуваат деца, затоа што сметам дека едно дете треба да биде правилно развивано, да расте и да се развива во брак во кој што ќе има мајка и татко во вистинска и биолошка форма на зборот - изјави Ристовски.
Непромислена, недемократска, аполитична, нетактична... изјава, без разлика дали е во право, заборава дека е министер и на таа категорија на луѓе какви и да се.

Законот. Нема посвојување деца за самохрани. Мора да бидат во брак.
Незнам друже колку ти е точна информацијава . Баш пред некој ден мајка ми кажа дека нејзина пријателка самохрана мајка конечно успеала да посвои детенце .

све е лошо во тоа. башка што припаѓа на минато бреме на застарени сваќања.
не зборувам сега за хомосексулаци, туку воопшто - зошто самохрани да не можат да посвојат? што им фали на самохраните?
Ништо ако не се тантела со пари, оти џабе ако немаат со што да ги ранат и облекуваат децата.
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 22:50 ---
Непромислена, недемократска, аполитична, нетактична... изјава, без разлика дали е во право, заборава дека е министер и на таа категорија на луѓе какви и да се.

Ништо лошо не рекол, само дека не може да се менува законот за ТАА категорија на луѓе.
Аман, одма да се рипне против без убаво да се исчита.
А што треба да прави ако е министер и за ТИЕ кутри лица оболени од болест тешка.

Закон е закон. Сакаш здравје или не.
На тоа се сведува.

све е лошо во тоа. башка што припаѓа на минато бреме на застарени сваќања.
Додека има доволно брачни двојки што можат да посвојат (и ги исполнуваат условите, кои се прилично ригорозни) нема потреба да посвојуваат самохрани, бидејќи на децата ќе им биде подобро со двата родитела. А има доволно брачни двојки.

Шкорпион

Да бе, ние сме тие ограничените вие сте тие паметните (гејовите). (y)
И што ако го тагна Max Legend?
Или ќе ми се собирате овде да ме цитирате по 1635 пати, и да си мавате лајкови демек си се охрабрувате се повеќе и повеќе?НЕ! Мене ич не ми е гајле што и како вие,ама мене ми сметаат педерите со нивните паради и нивната револтираност околу ова што го изјавија од страна на ВМРО во врска со посвојувањето на дете.

Не е тоа целта на цитираниот член , целта е вонбрачна заедница .

Зошто не би се сменил овој член во делот на "заедница на маж и жена" да им се овозможи основното барање на геј популацијата за правото на меѓусебно издржување и имотот стекнат за време на траењето на таа заедница. Па и не мора да се менува примарниот член со кој се дефинира бракот , туку да се им се дадат оние бенефиции од хетерогена заедница.

Ништо ако не се тантела со пари, оти џабе ако немаат со што да ги ранат и облекуваат децата.
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 22:50 ---

тоа не беше моето прашање. зошто на самохраните не им се дозволува посвојување? материјалната и станбена ситуираност се подразбира....

Не е тоа целта на цитираниот член , целта е вонбрачна заедница .

Зошто не би се сменил овој член во делот на "заедница на маж и жена" да им се овозможи основното барање на геј популацијата за правото на меѓусебно издржување и имотот стекнат за време на траењето на таа заедница. Па и не мора да се менува примарниот член со кој се дефинира бракот , туку да се им се дадат оние бенефиции од хетерогена заедница.

Затоа што кога ќе се излечат примајќи го словото и духот во срце нема да има потреба.

Од друга страна, дотогаш, не е возможна промена, бидејќи самата промена во делот побарува и промена или задирање во дефиницијата.

А бе, ептен, вонбрачна најчесто завршува со брак, како проверка, итн.
Инаку и таа не треба да ја има.

Реков што е заедница и брак.

Дефинирано од Бога.
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 22:57 ---
тоа не беше моето прашање. зошто на самохраните не им се дозволува посвојување? материјалната и станбена ситуираност се подразбира....

Не знам, мислам дека може, потешко е, ама се дозволува.

Кога јас би менувал нешто во тој закон, би променил постапка и процедура за усвојување на дете.
Оти е потешко да посвоиш дете отколку да купиш стан со приходи како келнер вработен во Орхидеја.

Инаку, некој член погоре спомена дека имало случај на самохрано посвојување.

Абе не трол, огар не ми е рамен, знаеш? :D
Добро де, да не биле мајка ми и татко ми, ќе ме немало, и што? Демек им должам нешто? :D Човек, не ми ја знаеш ситуацијата, затоа ќути си боље. Ако ти си близок со твоите, оди принесувај им жртви ко на грчкине богови, ако сакаш и храм изгради им. Јас не осеќам потреба да бидам благодарен.
И да, преживеало човештвото воопшто до сега поради луѓе баш како нас. Очигледно ти треба лекција по антропологија и историја, малку да го просветлиш тоа умот, од точно какви луѓе доживеале подеми човечкиве цивилизации. Јас колку што се сеќавам, единствените неуспеси на интелектуално и духовно ниво, човечката цивилизација ги осеќа за време на Темното Доба, во ек на религиозната догма форсирана низ грло кај тогашните луѓе. Зар е чудо што ја викаат Темно Доба? Тотално помрачување на човековиот ум :).
- А ти дечко си бил на часот по македонски кога се учеше реторичко прашање? :tapp:
- Свесен си дека Max Legend got you own3d?
^ ^ ^ ^ Ова тука се два примера на реторички прашања.
^ ^ ^ ^ А ова ти е еден пример на изказна реченица. Часот заврши.
... На кое ниво дојдов, да морам да ги учам македонски јазик и граматика одредени фаци на форумов ...
^ ^ ^ ^ Уште еден пример за исказна реченица.
Друже, и ти ли бе со хомосексуалци-су-сви-богаташи-тврдењето? До каде вака?
Инаку сум изложен кон повеке искуство со бисексуалци од тебе, и нема врска твоето напишано, со цитираното, па со реалноста. Трите не кореспондираат едно со друго :).
Surprise, surprise, да, хомиќ сум :).
Да, се гревови сме ... :place:. Нема доволно подржувачи, многу малку сме на број кои се бориме за нашите права и слично. Сорос барем да инсталираше уште некој педерчич или лезбејчич во влијателни организации, или да ни дадеше малку поголема бројка за бодење очи на протести ...
Инаку, онака ме интересира, вас така ве учат? Дека Сорос сето ова го организира, дека сите педери таму плачат, дека лижат гз и слично?
Си ми ги видел мене постовите во врска со Сорос? Си ми ги читал мислењата што мислам за тие на чело на невладини организации кои демек во наше име говорат? Не? Оди просветли се па после мешај ме во групи. Како ви одговара, така си пишувате. Еден ме прави алтруист, друг комунист, трет анархист, некој друг хедонист :icon_lol:, во зависност од темата и како му одговара да аргументира. А збирот на сите налепници не кореспондира со тоа кој сум јас и за што се залагам.
Ако, продолжете, не сте свесни колку се смеам зад мониторов, особено кога се обидувате да ме дефинирате или етикетирате (а ви оди апла лошо :D).
Ти плачеш зад мониторот, ама сакаш да нагласиш дека се смееш затоа што имаш комплекси. Ти веќе си се изјаснил како педер во твојата околина и сега си пишман ама не сакаш да покажеш слабост. А за Сорос, па не треба за тоа да ни солиш памет. Какви лица се претседатели на невладини финансирани од Сорос? Тоа се невработени лица со завршен факултет од областа на општествените науки(читај суфицитарни) и со членски книшки од СДСМ. Тие лица сватиле дека немаат можност за кариера во оваа државичка со факултетот за кој што си трошеле пари, здравје и младост 4-6 години, и дека нивната партија нема да дојде на власт додека е жив нивниот лидер, па кутрите тие во потрага по гола егзистенција прифатиле да си фатат работа со некојси Евреин од Унгарија кој што од втората светска војна спасил глава во Америка и станал мултимилијардер. Па сега ги финансира медиумите и активистите што ги поддржуваат левоориентираните политички партии во Источна Европа. Како до пари од Сорос? Многу лесно. Ќе те препорача некој комуњарски сениор активист кај Владе Милчин "дај му на детево шанса да си заработи некое денарче, младо е и надежно", и Владе ќе даде зелено светло. Потоа тебе ќе ти текне некоја идеја и ќе собереш деца од неколку средни училишта и на некој хамер со маркет ќе нацртате некој проект. Ако си љубител на животните, тоа е ќе биде организација за заштита на животните. Ако си многу педантен, тоа ќе биде организација за чиста животна средина. Ако си љубител на цвекиња, ќе ги носиш децата во планина да берете цвеќиња. Ако си педер, ќе црташ виножита и ќе ти биде срам да испаднеш пред камерите, или ќе се зачлениш во Хера и Распеани Скопјани. И така ти на крајот од годината ќе приложиш план со активности извршени претходните 365 дена и чичо Владе ќе ти даде неколку илјади евра :).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom