Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Нека бидат либерални и нека ни дозволат нам да имаме заостанати сфаќања, и патот под нозе и нека си се мажат онаму кај што е тоа понормално од нормалното.

Ти во твојот двор ич да не примаш педери.
Република Македонија не е твојот двор.
Колку што е твоја, е и моја.
А колку што е наша, е и нивна.

Би ти кажала многу работи, ама имам основна култура.

Какви глупости, човече. Вонбрачната заедница не била природна.... страшно.
Демек кучињана што е ебаат и раѓаат а ич поп не ги кандисуе се неприродни, а?!
Свашта.

Кучињата се луѓе?

Добро де, не се сите Боки, аман, знаеме, ама сите се болни.
И пак, каде има дискриминација кога секому е дозволен брак маж-жена, никому маж-маж или жена-жена.
И секој може да поавои дете. Не мора да тетовира на чело дали е здрав или е гејоњ.

Болен си ти, најмногу.
Посебно што мислиш дека знаеш нешто, а врска немаш.
Уствари не си толку болен, колку неписмен.
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 22:28 ---
Кучињата се луѓе?

А човекот е единствено природно суштество?!

Болен си ти, најмногу.
Посебно што мислиш дека знаеш нешто, а врска немаш.
Уствари не си толку болен, колку неписмен.

Очебијно.....кога немаш аргумент, одиш со навреди.

Така не се постигнува целта.

Ама тоа е тоа. Не си ти виновна.

А кучињата не бараат истополова заедница.

Би ти кажала многу работи, ама имам основна култура.

Само основна ти е изгледа. Ко образованието.

Колку што е твоја, толку е и на стрико ми Петре, кој сака да тепа педери со бејзбол палка.
Што значи, може да бара уставно загарантирано право да млати педери со бејзбол палки.

Јас сакам да се нагласи во уставот, за секој од 22 до 33 години, да биде задолжителен брак со 4 згодни Швеѓанки, кои, доколку не е способен истите да ги набави, државата е должна во рок од 36 часа да му ги донесе истите.

И сакам тие предлози да бидат поддржани од тебе, оти... колку што е земјава твоја и педерска, толку е и на стрико ми Петре што сака да млати педери со bejsbol palicama.

А замисли, ич не е на „земјите кај што е тоа нормално“.

Не да бидеме заштитени со закон како мечки. НЕ таквко нешто.Ти отиде во една друга екстрема, во којашто не правиш да биде граѓани со поголеми права од хетеросексуалците.

Секој колку е способен ќе си избори за тоа.

Закон за заштита од дискриминација: на работно место, на јавно место, во институциите,
(дискриминација со физичка, психичка или финансиска основа).

Едуцирање на просветните работници/ доктори/ други државни службеници кои сеуште хомосексуалноста ја третираат како болест. Едукација уште од мала возраст на учениците за да не станат хомофоби (пошто ако не разбираш нешто најлесно е да го етикетираш).

Еве последен пример со вечер весникот што го прави е претеризам, и никому ништо за тоа. Во нормална држава (без разлика дали е геј машки, женски или хетеро) за вакво јавно објавување на слики на насловна стра следува казна. А вечер како што сите знаеме во кревет со владава така да се ќе помине со една мала бучава и никому ништо.

Па оттпосле кога ќе поголем дел ќе прекинат да се занимаваат со животите на другите дури тогаш ќе може да кажеме дека сме слободна земја.

За тоа што подетално треба да содржи си има ЛГБТ унија правници, што решиле да се занимаваат со тоа.

Како што знам моментално законот не ја вклучува дискриминација врз основа на ориентација во него. И тие реагираа на тоа, ама кога на владата не и одговара ништо не слуша.
Како тоа да бидете заштитени на работно место, демек да не можете да бидете избркани од работа под изговор дека ве бркаат само затоа што сте хомосексуалци ? Дај појасни малце, вака можам да си го сватам било како.
Пример прв..
Јас и ти конкурираме за работа. Мене не ме примаат никому ништо.
Тебе не те примаат автоматски си дискриминиран пошто си педер, оти да не беше ке беше примен.
И сега кој е тука ебана страна, јас или ти?
Пример два.
Веќе сме на работа примени. Дошло време за отпуштање.
Мене ке ме отпуштат никому ништо.
Тебе ке те отпуштат и автоматски си дискриминиран пошто тебе да не беше педер немаше да те избркаат.
Кој е пак ебана странка. Нормално пак јас пошто нели не сум педер.
И сега дали вие со тој закон кој го барате не се здобивате со поголеми права од мене??
Ајде малце и за физичка дискриминација.
Му влепувам јас на некој нормален шамар на улица.
Ме осудуваат за напад и навреда.
Му влепувам на некој педер шамар. Ме осудуваат за напад , навреда и дискриминација.
За под психичка дискриминација незнам ни што подразбираш, дај некој конкретен пример. Исто така и финансиска.
Дали е болест или не можеме да спориме до сто и едно и назад. И од каде си земаш за право да тврдиш дека не е болест или психичко нарушување. Дека така си се родил.
Па што. Тоа воопшто не значи дека е нормално уште помалце природно. Некој се раѓаат како сијамски близнаци, некој се раѓаат со абнормалии, некој се мртвородени. Дали е тоа природно и ако е природно дали е нормално?
За насловната страна на Вечер мислам скорз ја промаши поентата. Таа не беше наменета за ти да се згадиш, пошто јас воопшто не би се згадил од на пример да имаше јака девојка или маш и жена во некоја слична позција пошто за мене тоа е нормално. А судејќи и по реакциите на читателите тука вклучувајќи ги и тие што ги поддржуваат и тие што не ги поддржуваат мислам дека сте векови назад од општеството да ве прифати како нормални, па спрема тоа ниеден закон нема тука многу да ви поможи. Само ке се зголеми гневот, ке се јави граѓанска непослушност и ако досега нападот на хомосекуалците е вистинска реткост , тогаш би станал секојдневие.
Така да да не испадни баравме гуштер најдовме змија.

Само основна ти е изгледа. Ко образованието.

Колку што е твоја, толку е и на стрико ми Петре, кој сака да тепа педери со бејзбол палка.
Што значи, може да бара уставно загарантирано право да млати педери со бејзбол палки.

Јас сакам да се нагласи во уставот, за секој од 22 до 33 години, да биде задолжителен брак со 4 згодни Швеѓанки, кои, доколку не е способен истите да ги набави, државата е должна во рок од 36 часа да му ги донесе истите.

И сакам тие предлози да бидат поддржани од тебе, оти... колку што е земјава твоја и педерска, толку е и на стрико ми Петре што сака да млати педери со bejsbol palicama.

А замисли, ич не е на „земјите кај што е тоа нормално“.

Сеа ќе ти кажат дека стрико ти Петре е латентен хомосексуалец:pos:

Сеа ќе ти кажат дека стрико ти Петре е латентен хомосексуалец:pos:
сите вие што сакате да тепате педери сте латентни хомосексуалци - мислите дека така ќе го избиете педерот од себе....

И (озбилно прашувам) дали некој на ситуиран педер некој му брани да посвои детенце, па да биде самохранпедер татко без да биде мажен?
Законот. Нема посвојување деца за самохрани. Мора да бидат во брак.

Тогаш референдум би било вистинското решение?

Ај дај постирај го членот од законот кај шо вели таќе?

Е арно де, се надминува и тој проблем.
Се олечуваат и оп, женцка и оп дете...

Е, тоа ми беше питањето. Дали законот брани.

И ако веќе им е за децата (се изнагледавме слики од деца во Биафра :D ), тогаш, нека го сменат законот и самохран родител да смее да посвои дете.

Ама не ќе да е тоа. Шо е најлошо, ги користат дечињата за аргументација.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom