Доволно си интелегентен да знаеш на што мислев. На кој начин ќе те загрозел дилер со дрога?!
Ајде прочитај уште еднаш што напишав:
И пак избегна одговор на кој начин ти се чуствуваш загрозен од тоа како некој си го живее животот па сметаш дека треба да ги осудуваш, затоа уште еднаш ќе те потсетам:
На овој свет постојат повеќе категории да ги наречеме, на луѓе сите си имаат свои верувања, морални начела принципи и сфаќања. Ај да видиме кој кого би повредил или ограничил.
Верници, луѓе кои животот и надежта по животот ги базираат на верба во бог и неговите заповеди и кои веруваат дека хомосексуалноста е грев, смртен грев, нешто што е за осуда и кои не би сакале да имаат допир ни тие ни нивните деца и блиски со хомосексуалци ниту би сакале да државата ги озаконува тие гревови. Имаат ли тие право на свои чуства ?
Луѓе од наука, доктори, психијатри и психолози кои сметаат дека хомосексуалноста е болест кои даваат докази за повеќекрато зголемени случаи на психички пореметувања, депресии и самоубиства меѓу геј популација дури и во земји чии општества се крајно толерантни и ги прифатија гејојте како сосема нормална појава. Зарем нивните чуства и мислења нема да бидат повредени ако некој со закон им наметне дека мора да му се повинуваат на спротивното?
Луѓе кои сметаат дека хомосексуалноста е неприродна и дека сексот служи како природен иснструмент за продолжување на видот, и дека е природен само во односи машко - женско а хомосексуалноста ја доживуваат како нешто неприродно и одбивно
Луѓе традиционалисти кои веруваат и сакаат да ја очуваат традицијата и обичаите и сфаќањата и културата на својот народ во кој немало и нема место за хомосексуалнот
Еден геј за сите тие категории ќе речи дека се заостанати, затуцани хомофоби кои треба да се освестуваат менуваат мислење начин на живот сфаќања верувања.... со еден збор , цело едно општество да се менува ради грст гејој !?!?
Мене совеста ми е мирна, во МК нема прогон на гејови, нема тепања затварања убивања, не е против закон да си геј, не постојат прописи и закони кои ги забрануваат или прогонуваат, можат дома да си се сексаат и разменуваат течности колку сакаат. Ако мислат дека им треба некој закон или пропис, а се здрави прави (не треба друг да се грижи за нив) нека преку гејојте во влада поднесат предлог закон, или ако тие гејој во влада не поднесуваат тугаш преку гејојте во собрание можат да поднесат предлог закон, или и ако тие гејој таму не поднесуваат, нека соберат 10.000 потписи и достават заверено на суд предлог иницијатива за промена или донесување на закон. Значи начини и можности има, отворени се повеќе правци али се што се случува во врска со гејојте во МК е излегување на сам коче на некоја ТВ емисија и еднаш годишно на парада и неколку анонимни форумџии кои кукаат како се прогонувани.
а да се менува закон и да се тераат гоолеми групи на граѓани кои се убедени дека хомосексуалноста е грев, болест, неприродност да сменат мислења верувања и сфаќања ради неколку души и тоа ради секс.... не го бива
ПС
и не сум доволно интелигентен туку сум фантастично интелигентен