Најдобар напаѓач

Кој е најдобар напаѓач на денешницата?

• Тиери Анри

Гласови: 70 16,4%
  • Андреј Шевченко

Гласови: 23 5,4%
  • Алесандро Дел Пиеро

Гласови: 44 10,3%
  • Руд Ван Нистелрој

Гласови: 26 6,1%
  • Раул Гонзалес

Гласови: 13 3,0%
  • Дидие Дрогба

Гласови: 36 8,4%
  • Франческо Тоти

Гласови: 10 2,3%
  • Филипо Инзаги

Гласови: 17 4,0%
  • Вејн Руни

Гласови: 51 11,9%
  • Хавиер Савиола

Гласови: 2 0,5%
  • Ибрахимович

Гласови: 44 10,3%
  • Адриано

Гласови: 5 1,2%
  • Ето

Гласови: 50 11,7%
  • Роналдо

Гласови: 37 8,6%

• Вкупно гласачи
    428
M

Mario Gómez

Гостин
Модерниот фудбал бара технички способен напаѓач па како можи да си меѓу најдобрите напаѓачи а да не немаш техника?

Статистиките за Меси и Роналдо не се ни потребни тие за Гомез го измислија фудбал а да потсетам не се напаѓачи а дааваат повеќе голови од Гомез.
Се согласувам дека изумираат класичните напаѓачи, ама у Баерн не се осеќа дека имаме технички неспособен напаѓач, пошо среден ред со Рибери и Крос е доволно технички јак, а да не збориме со Швајни и Хави као CM, па или со бекови као Лам и Алаба што го хранат со топки на секоја утакмица.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.749
Се согласувам дека изумираат класичните напаѓачи, ама у Баерн не се осеќа дека имаме технички неспособен напаѓач, пошо среден ред со Рибери и Крос е доволно технички јак, а да не збориме со Швајни и Хави као CM, па или со бекови као Лам и Алаба што го хранат со топки на секоја утакмица.
Дури и класичните напаѓачи денес имаат технички тренинг чист пример е Фалкао. Гомез е легнат во играта на Баерн ама кога Баерн би имал шанса за РвП,Фалкао па дури и Ди Натале би ги зграбиле во секунда и би го седнале Гомез бар тоа е мое мислење

2

~2A

Гостин
Де де па сите како си зедовте при срце.
Никој напаѓач не е ист,некој е поуниверзален,некој е постатичен или ограничен како сакате разберете го.
Гомез,ван Нистерлој,Чичарто,Инзаги,Пацини и компанијата се гол-играчи кои што знаат да дадат гол најчесто внатре во 16тикот. Не им оди баш најдобро дриблањето ама затоа постигнуваат гол со добри играчи позади нив кои што ќе им даваат топки.Нели фудбалот е тимска игра?
Зошто викате пу-пу не се важи ова?

Гомез можеби не ми е еден од поомилените напаѓачи,но сепак треба да се земи во обзир тоа што ЛШ беше одма зад Меси (прв е оти постигна 5 гола против Леверкузен ми се чини). Дава голови над 20тина веќе неколку сезони во Бундес лига што треба повеќе за напаѓач?

Јас повеќе ги сакам напаѓачите што знаат да играат со топка да проигруваат,а таков тип на играчи кои што ми се на кеф се Руни,Агуеро и Ибрахимович.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Луѓе ќе ви издвојам минимум 15 напаѓачи што се подобри и поквалитетни од Гомез...јас немам ништо против тие поучери или чекачи на топки на наше ама Гомез е веќе далеку од добар играч односно некаков си квалитет да биди споменат меѓу најдобрите..Демек Ди Натале или Левандовски немаше да ги постигни тие голови во Баерн???/..едноставно е Гомез е воигран со соиграчите во Баерн затоа постигнува веќе константо голови низ годините и затоа нема логика да ги споредуваме со Манџукич бидејќи Манџукич е Меси за Гомез во секој поглед..што би рекол Девилангел погоре е легнат на играта на Баерн и едноставно е...и Рој Макаи беше статичен и немаше некои квалитети ама за Гомез е измислен

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.403
Поени од реакции
26.393
Левандовски е напаѓач од типот на Рој Макај, исти, Гомез и Нистелрој

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.628
Поени од реакции
22.365
Гомез может не е најдобар али е меѓу најдобрите. Нема естетична игра, нема некоја техника но има одличен осет за голови и редовно дава многу голови, исто така против јаки екипи. Е сега зависит што барате од напаѓач, но Гомез има квалитет за давајне на многу голови што немаат многу други напаѓачи во тој размер. И не гледајте само времето од ко е во Баерн, предтоа и во Штутгарт редеше голови. Сега во вториот дел на годината очекувам Гомез да експлодира пошто доби конкуренција и во Баерн и неможе како досега со 80-90% да игра. Ќе си го покаже пак својот потенцијал.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
ај ај бил легнат у играта на Баерн не тропајте глупости еве и за Германија дава голови коа го играат а за Штутгарт
сезона 2007/08- БЛ 25 утакмици 19 гола ,ЛШ 4 утакмици 3 гола, куп 3 утакмици 6 гола
сезона 2008/09 - БЛ 32 утакмици 24 гола , куп 2 утакмици 3 гола

тоа е тоа може не изглеа атрактивно али кај и да иде Гомез ќе дава голови барем за тоа го бива освен можеби у некои италијански тимови кои играат со по 3ца копачи у средина пошто нарамно зависи и од тактика ,нарамно дека у некој тим како Милан нема да одговара играч како Гомез туку некој што беше како Ибра што знае да се врати и он да искреира нешо.

И такви споредби со некои играчи ко Пацини кој у кариера не дале над 10 гола у сезона се смешни.

Добро е да имаш у тимот замена за Гомез пошто некад може да не му оди али пак меѓу 4,5 најдобри напаѓачи моментално

Член од
23 август 2010
Мислења
39.912
Поени од реакции
116.298
сега на сите подетално ќе ви објаснувам..Ибрахимович има постигнувано голови против Реал Мадрид,Интер,Милан,Барселона и во многу други тврди утакмици и плус чоекот има квалитет за да направи нешто на теренот..а Гомез што има??..
Се она што ти не го гледаш од фудбалски аспект. Гомез е еден од најдобрите напаѓачи, збориме за класични 9ки, не за Меси и Ронадло. Да не беше човекот добар немаше еден великан како Баерн да дава 30 и кусур милиони за него. Секоја сезона постигнува над 30 гола, прав убиец е. Не се сведува фудбалот само на дриблинзи и глумење, има и некои други работи. Гомез можеби не е дриблер, не е да речеме како Ибра кој има СЕ, и дриблинг и шут и брзина и поставување, се, буквално се има, но Гомез го има инстиктот на убиец. Таков тип на играч е што ако го оставиш сам милисекунда знаеш дека примаш гол.
И Левандовски е исто така добар играч, али Гомез е далеку од лош.
И на крај, ај тогаш објасни ми зошто Фалкао спаѓа во најдобрите напаѓачи, а притоа Гомез е дрво? Многу сличен тип на играчи се и двајцата.
П.с. Потсети се и на Инзаги и се ќе ти стане јасно, поздрав!

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Се она што ти не го гледаш од фудбалски аспект. Гомез е еден од најдобрите напаѓачи, збориме за класични 9ки, не за Меси и Ронадло. Да не беше човекот добар немаше еден великан како Баерн да дава 30 и кусур милиони за него. Секоја сезона постигнува над 30 гола, прав убиец е. Не се сведува фудбалот само на дриблинзи и глумење, има и некои други работи. Гомез можеби не е дриблер, не е да речеме како Ибра кој има СЕ, и дриблинг и шут и брзина и поставување, се, буквално се има, но Гомез го има инстиктот на убиец. Таков тип на играч е што ако го оставиш сам милисекунда знаеш дека примаш гол.
И Левандовски е исто така добар играч, али Гомез е далеку од лош.
И на крај, ај тогаш објасни ми зошто Фалкао спаѓа во најдобрите напаѓачи, а притоа Гомез е дрво? Многу сличен тип на играчи се и двајцата.
П.с. Потсети се и на Инзаги и се ќе ти стане јасно, поздрав!
Брат ако ме читаше минатите две страни доволно објаснав и ме мрзи на секое да го пишувам истото..едноставно мислете си што сакате и то е то

Член од
23 август 2010
Мислења
39.912
Поени од реакции
116.298
Брат ако ме читаше минатите две страни доволно објаснав и ме мрзи на секое да го пишувам истото..едноставно мислете си што сакате и то е то
Брат едно е да мислиш дека Левандовски е боље од Гомез а друго е да не убедуваш дека Гомез е дрво, дека Пацини е боље и дека Гомез давал голови зошто бил воигран во Баерн. Епа како ќе дава голови ако не е воигран ај објасни ми баш ме занима? Тоа се таков тип на напаѓачи, Гомез, Нистелрој, Пацини, тоа се чекачи но луѓе кои знаат да дадат гол и да бидат во право место на право време. (Ок Пацини не знае, дојде кај нас и го упропастивме :) )
Муабетов е стварно безвезен, епа ај сеа кој кур овој Роналдо дава голови во Реал, пичка невидена е, воигран е, да не беше воигран кур што ќе даваше голови...
И ај наброј ми ги тие 15 напаѓачи што се подобри од Гомез, значи за 9ки збориме, немој Робен и Ибраими да ми ги спомнеш.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
И ај наброј ми ги тие 15 напаѓачи што се подобри од Гомез, значи за 9ки збориме, немој Робен и Ибраими да ми ги спомнеш.
Фалкао,Левандовски,Агуеро,Ван Перси,Ди Натале,Милито,Џеко,Манџукич,Самарас,Бензема,Игуаин,Солдадо,Торес,Пацини,Ибрахимович,Вучинич,Освалдо,Кардозо,Љоренте,Кавани,Миколи.Адебајор,Дрогба..па и Кержаков и Крауч се подобри од Гомез башка овие сите што ги набројав се поквалитетни играчи и поединци од Гомез..плус сите се класични 9-тки

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Фалкао,Левандовски,Агуеро,Ван Перси,Ди Натале,Милито,Џеко,Манџукич,Самарас,Бензема,Игуаин,Солдадо,Торес,Пацини,Ибрахимович,Вучинич,Освалдо,Кардозо,Љоренте,Кавани,Миколи.Адебајор,Дрогба..па и Кержаков и Крауч се подобри од Гомез башка овие сите што ги набројав се поквалитетни играчи и поединци од Гомез..плус сите се класични 9-тки

ЛОЛ очигледно брат ти за кој е боље зимаш само кој е технички поспремен од Гомез а уствари 80% од играчиве на твојава листа можат на малиот прст да му се фатат на Гомез и заедно тие 80% немаат дадено голови колку Гомез сам али добро овој е легнат на играта на Баерн

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Озбилен си за овие?
Гомез е одличен финишер, без техника, брзина, дриблинг и слични работи. Исти тип на играч како Инзаги.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
ЛОЛ очигледно брат ти за кој е боље зимаш само кој е технички поспремен од Гомез а уствари 80% од играчиве на твојава листа можат на малиот прст да му се фатат на Гомез и заедно тие 80% немаат дадено голови колку Гомез сам али добро овој е легнат на играта на Баерн
тој ти е аргументот брат??..головите ??значи спомнуваме тука кој е подобар напаѓач..кога веќе спомнуваме голови некојси Божиновски за Охрид има даено 46 гола на утакмица па ајде тој најдобар е???..ужасно ме мрзи бидејќи си потрошив доволно време за глупости односно тука да објаснувам за Гомез ..овие играчи горе што ги набројав се каде каде поквалитетни од Гомез и то е то..

Kajgana Shop

На врв Bottom