Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
епа ај да не останеш во заблуда,А Озил игра одбрана или?
Де појасни ни тука што е разликата меѓу Кака и Озил, ќе настане заблуда во фан клубов?
А Озил не знае да шутира, ниту да даде гол, ниту пак да набаци од крило ?епа ај да не останеш во заблуда,
разликата е во тоа што од Кака може да се очекува во секоја ситуација кога е со топката во себе да асистира (по земја,набацена-висока топка од крило) и да даде гол (од било која позиција на теренот- во и надвор од 16 метра)
за разлика од Озил што освен добра асистенција по земја- кога е во ситуација позади напаѓачите, или при контра, незнае ништо друго да напраи
А Озил не знае да шутира, ниту да даде гол, ниту пак да набаци од крило ?
Забораваш дека истиот Кака седеше на клупа заради Озил. Како тогаш му ги даваш сите овие супериорни карактеристики на Кака и го правиш Озил полош од Шумуликовски?
Абе децаКај има ШУТ ОЗИЛ ЖИТИ СЕ?!?!?! ако не е Германија да пуцни пенал.. голо слабо знај да го погоди... немој многу да прајш споредби.. Модрич го напрај играчиште, Сахин го напрај играчиште за сите ти се контрав сеа Модрич че скапи на клупа, а за Сахин да си го гледаш че треба Премиер Лига да пуштиш.. и уште не ти иди дека АБЕР СИ НЕМАШ дека само креваш галама за некои нубци....
И на Барса ќе и вратевме и за 2-6 и за 5-0.Иначе да го сменим малку муабетов и потечуењево за Кака...
Моментално да го имавмо Фалкао у тимов, бројката на постигнати голови од лани ќе беше дуплирана, верујте
Ги поштуем и Игуаин и Бензема, ама вакво ѕвериште мислим дека не смее да ни избега![]()
Не бе, стварно. Рачунај годинава колку зицери промашија овие двајца што ги имаме моментално, а со оглед на тоа у каква форма се наоѓа Фалкао...жими ташациве што ќе бегаше Барса 8 бодаИ на Барса ќе и вратевме и за 2-6 и за 5-0.![]()
абе ти многу паметен бе, се глеа посебен случај сиАбе деца
Да знаеше да запазиш малце повеќе на детали освен rezultati.com и кој дал гол, да ти расправав, али се мора да ви се нацрта на вас посебните.
Кака, па Кака, па Кака, па преку кур со него веќе.
Вие Кака го доживувате како истиот оној 23-4-5 годишник кој играше позади двата напаѓачи во Милан, додека зад него имаше 3 копачи во средината кои чекаа да одземат топка за да отворат контра. Точно дека тој ја земаше таа топка од пола терен и го претрчуваше како ништо, за да на крај да ја смести топката. Сосема друг формат на игра. Остај тоа што имаше тешка повреда по која никогаш не се поврати на физичките способности кои ги имаше како и во Милан.
Во Реал, Озил се трансформираше комплетно од АМФ во ЦМ поради неспособноста на средниот ред да функционира како што замислуваше Мурињо. И нормално дека 1.нема да дава толку многу голови кога е подалеку од противничкиот шеснаесетник отколку порано. Згора на се не му е дозволено ни да шутира толку често само поради тоа што игра со одредено ограничување на тоа што треба да го прави.2.Во Реал целата слобода во играта ја има Роналдо и никој друг. Во репрезентација на Германија, Озил игра со поголема слобода, како и Кедира т.ш. многумина гледаат дека тие играат подобро таму, еден од тие бев и јас, меѓутоа зедов и побарав повеќе стручни мислења за да разберам што се случува. Но сосема друга екипа и игра исто така.
Е сега за Кака повторно. Истиот тој играч не сакаше ништо да смени во својата игра, со што резултираше на пропаднати дриблинзи и беспотребно губење на топки, без да размисли малку за тоа дека не е оној стариот и дека има подобро спремни играчи од него за да им ги продава финтите. Згора на се и друга, побрза лига во која мораше да смени нешто во својата игра.3. Друга работа е што тој не е класичен АМФ туку нешто повеќе како втор напаѓач. Играта и формацијата на Реал си бара плејмејкер на таа позиција позади напаѓачот, а не втор напаѓач, поради Роналдо.4. Кога и да игра Кака на таа позиција може ќе сме поопасни од контри, ама кој кур од тоа кога неможеме да направиме ни една против појаки екипи. А да не зборувам дека тотално ќе ја изгубиме средината во тие натпревари.
Патем за Сахин си останувам на истото. Само поради тоа што некои играчи не добија шанси не ги прави полоши од другите. 5.Крив е кукавичкиот пристап на Мурињо без да сака да смени ништо во средината на Реал. Дури и Дел Боске си дозволува да експериментира, а тој е дури и позагрозен од јавноста од Мурињо. Модриќ е во Реал едвај еден месец, ќе зборуваме покасно за него.
Друга работа. Доколку не ми најдеш добри контра аргументи на напишаново не се мачи да ми реплицираш. Не можам да се замарам со некои не знаат да прават основни разлики за прости нешта.
абе ти многу паметен бе, се глеа посебен случај си
1. колку голови давал порано? баш ме интересира
2. ќе ти најдам 10 изјави на мурињо во кои изјавува дека озил има потполна слобода на теренот, креативец
3. во потполна заблуда си се гледа
4. баш напротив против појаки екипи ко на пример барса играме 70% на контри
5.колку има експериментирано мурињо во средината на реал од кога дојде не си ни свесен, да не ги редам сите можни формации и играчи што ги испроба
........... мали се глеа дека не се разбираш само џавкаш и се праиш сезнајко, да не ти ги редам грешкиве у текстов што си го пишуел 2 саата, седни малце поглеј на раат утакмица без многу думање и погледај ја реалноста,
и за крај не ја започнав дискусијава дека Озил нема врска, туку дека на Кака очигледно по дооолго време му тргна и редно е да му се даде вистинска шанса (ипак кошташе 65 мил.) а дали се сложуваш ти или не небитно , ќе видиме дали мур размислува вака за некоја недела, позз и не се пали толку
На Бензема и Игуаин задачите им се да шутираат на гол. ДиМарија се дрзнува од време на време ама само кога е во шеснаесетникот со еден играч пред него. Чаби шутира еднаш во 10 утакмици.Да не цитирам...
Ди Мариа има слобода, Роналдо слобода, Чаби слобода, Бензема слобода, Игуаин има слобода сите да пуцаат.. само најдобриот асистент нема?
Друго можам да кажам дека на Озил му треба долг одмор.
Лани : Март месец дали беше. Ди Мариа кога беше се повреди, Моу направи тактика ги здружи Озил + Кака.. Кака изигра 3 утакмици ги изигра многу добро, Реал тепаше по 3-0/4-0 шо се супер резултати чоеко си играше предобро во тандем со Озил. Моу е продолжи да го игра, туку на сеуште не спремен Ди Мариа му даде шанса(И тогаш сите го нејчевте него) и за малце Реал че си ја утнеше титулата. Реал изваде X на премногу глупа игра на Ноу Камп шо сум презадоволен оти катастрофа беше сето. Ради Ангелчо неспремен шо беше пуштен да трча, Ради тоа што Озил само еден пас направи и ФАЛА БОГУ асистенција тоа беше за гол. Зошто не го пушти да игра еден од најјаките моментално играчи во неговиот тим?(Не се прајте сеа сите чори дека не го гледате како игра Кака) И тоа дека е позади напајџачите не велам не, али брате побрзо од Роналдо се врајча назад и одзема топки барем не е Манекен и игра со срце, не да биди ко јас сум ТОТАЛНО СЛОБОДНИОТ РОНАЛДО. ма немој да ме јебеш. За другото се согласувам со МитеРеал.