Хип хоп културата во Македонија

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Wtf ? Траката е од 95‘ . И јас помислив дека матрицата му е земена од нив. И што ако им бил земен нивниот стил коа звучи добро за македонска рап песна во 1995 година.
Шо е битно пер, крадена матрица, краден стил, песната е препев. Не е битна годината, не сакам копирања. Поштувам оригиналност.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.918
Шо е битно пер, крадена матрица, краден стил, песната е препев. Не е битна годината, не сакам копирања. Поштувам оригиналност.
Добро де не те натера некој да ги слушаш.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.918
Не ме тера де. Отворена дискусија е ова така? :)
Си менувал таму мислење горе, ко мои луѓе да се си ги напрајл.
Отворена е, пиши си ти шо си мислиш и ќе си пишам јас што си мислам.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Не сум знаел дека имаме толку добар олд скул рап. Многу ме бендисва матрицата, она претерано. Ова парче е подобро од многу траки на некои легендарни странски групи и рапери. Милина да го слушаш еј, не можам да престанам.
КЕЦ СО ТУШ, ГОЛЕМ КАКО ЏОРЏ БУШ ! КЕЦ СО ТУШ, КЕЦ СО ТУШ !
Ако има некој нека постави уште вакви олд скул песни од наши рапери.
Хит ми е песнава веќе долго време,е сеа од страна има многу песни од нив па нз дали си ги чул ама оваа е исто така многу добра

Кец со туш е многу интересна а овие новиве сигурно си ги чул,Криенка е добра ако не си ја чул.

еве уште едно мн старо парче па уште и Live e:D

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.855
Хит ми е песнава веќе долго време,е сеа од страна има многу песни од нив па нз дали си ги чул ама оваа е исто така многу добра

Кец со туш е многу интересна а овие новиве сигурно си ги чул,Криенка е добра ако не си ја чул.

еве уште едно мн старо парче па уште и Live e:D

ИНСТАНТ БИТ! Како ги заборавив овие ејјј. Минатото лето случајно онака ги најдов и сеа ме потсетивте. Тој рап се поштуе од 90тите. Ма нека прчат за пички и коли само да е од тоа време. Братучед ми бил на настапов имав праено муабет. Он у средно пред 10 години у орце со другари праеле рап и памтам имаше ЦД-иња, а да направиш ЦД и албум у тоа време успех ти требало. Знам и во Охрид на настапи идеше, ама никако да ми текне како му се викаше групата. Ако знае некој групи од тоа време пред негде 8-10 години нека пише:pos:

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Абе луѓе имаше ли некој од вас у Капан ан на журчето бе?

Ај ја да ја отворам темава и да искоментирам околу тоа :D

Хипхоплетика отворија и искрено многу лошо звучеа и озвучувањето беше крш ама подоцна се опраи ситуацијата и следуваа многу интересни настапчиња.

Титаниум ми направија голем кејф,прв пат ги слушав во живо и беа одлични но исто така молам да ги пофалам и Авторизација и Пикси кој со Овчеполста го полуде цел Капан Ан.

Ако морам да издвојам најдобар настап на вечерта тогаш тоа ќе бидат Zile i Vali значи секоја чест :cuc::cuc:
Каков уникатен и интересен стил си држат алал да им е,во живо многу е мерачки да ги слушаш.

Исто така Дудо и Кртот правеа растур на крај и настапија последни ама не ги дослушавме до крај,моравме да одиме но можам да кажам дека Дудо е луд а Кртот брмчи ко трактор :ROFLMAO:

Исто така тука беа и кумановците Подземан Ефект и многу луѓе се жалеа дека стилот им е монотон и дека се досадни но јас си уживав,дечките држат ист стил цело време и се за респект,секоја песна им е добро смислена.

Не ми текнува дали имаше уште некои но мислам дека тоа е тоа,се на се добра журка и одличен провод :D

sve kul drugar ali najdobriot nastap som ne go spomna ne si bil u kapanan od koa go utupea skroz podzeman efekt...Dlaboka Traga i Paki otvorija znaci partali....

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
sve kul drugar ali najdobriot nastap som ne go spomna ne si bil u kapanan od koa go utupea skroz podzeman efekt...Dlaboka Traga i Paki otvorija znaci partali....
Еј како можев Паки со виљушката позади уво да го заборааааам бе:pos::pos::pos:

Ете видиш сите ги спомнав а нив не :D

Член од
11 април 2012
Мислења
123
Поени од реакции
107

e ova ke bide albumot na godinata definitivno...
0:45 Колку мајкоебан инструментал и вожњата на Маро, партали! Смрди на предобар албум.
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 15:17 ---
Абе луѓе имаше ли некој од вас у Капан ан на журчето бе?

Ај ја да ја отворам темава и да искоментирам околу тоа :D

Хипхоплетика отворија и искрено многу лошо звучеа и озвучувањето беше крш ама подоцна се опраи ситуацијата и следуваа многу интересни настапчиња.

Титаниум ми направија голем кејф,прв пат ги слушав во живо и беа одлични но исто така молам да ги пофалам и Авторизација и Пикси кој со Овчеполста го полуде цел Капан Ан.

Ако морам да издвојам најдобар настап на вечерта тогаш тоа ќе бидат Zile i Vali значи секоја чест :cuc::cuc:
Каков уникатен и интересен стил си држат алал да им е,во живо многу е мерачки да ги слушаш.

Исто така Дудо и Кртот правеа растур на крај и настапија последни ама не ги дослушавме до крај,моравме да одиме но можам да кажам дека Дудо е луд а Кртот брмчи ко трактор :ROFLMAO:

Исто така тука беа и кумановците Подземан Ефект и многу луѓе се жалеа дека стилот им е монотон и дека се досадни но јас си уживав,дечките држат ист стил цело време и се за респект,секоја песна им е добро смислена.

Не ми текнува дали имаше уште некои но мислам дека тоа е тоа,се на се добра журка и одличен провод :D
Све тоа кул, се согласувам само другпат рапови у Капан Ан да не организираат пошто обезбедувањето не дозволуваше шутки и сереше за секоја турканица, матер да им ебам.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.322
Поени од реакции
21.564
Не сум знаел дека имаме толку добар олд скул рап. Многу ме бендисва матрицата, она претерано. Ова парче е подобро од многу траки на некои легендарни странски групи и рапери. Милина да го слушаш еј, не можам да престанам.
КЕЦ СО ТУШ, ГОЛЕМ КАКО ЏОРЏ БУШ ! КЕЦ СО ТУШ, КЕЦ СО ТУШ !
Ако има некој нека постави уште вакви олд скул песни од наши рапери.
Јас утре ќе ве освежам со необјавени македонски олд скул песни од 1991/92! ;) Имам доста.

Смешни се малку, али нема врска! :)

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.322
Поени од реакции
21.564

Овие се прилепчани! Да се знае дека во тоа време и надвор од Скопје се правело рап!

Имам уште траки за објавување, ме мрзи да ги објавувам!

Член од
11 април 2012
Мислења
123
Поени од реакции
107
Првата емисија од третата сезона на Хардкор Нација, во полна пареа, со обновена технологија, бидете дел од првото слободно македонско радио! Ќе се разговара, ќе се пушта квалитетен рап, ќе се дискутира за настаните годинава и едно изненадување што го подготвуваме за вас веќе подолго време!

http://www.facebook.com/events/371410596271169/

Kajgana Shop

На врв Bottom