Хип хоп културата во Македонија

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.315
Поени од реакции
21.511
ko prvo po plitka i po ne apstraktna pesna zdravje...nema ni edna linija vredna...sto e dlabocinata na pesnata....KOJA E PORAKATA???
baska naslovot DRAMA....nepovrzanosta so spotot.......se na se....ova e zalezot na tonyosan....dosta mu bese...

"чантата е бабата во бавчата, ганџата од нинџата причина за тапата на папата у дупката на бабата ПАК! Бабата бајата бљак, папата јак, нинџата маафакер - е ФАКТ!"

Па забегал веќе, затоа не го промовирај мавни ми го од тука! Му ебам намазаниот.

Ццц.. ја уште недоречен, тој веќе забегал. Тури му курот, нека оди намазан!

Член од
11 април 2012
Мислења
123
Поени од реакции
107

"чантата е бабата во бавчата, ганџата од нинџата причина за тапата на папата у дупката на бабата ПАК! Бабата бајата бљак, папата јак, нинџата маафакер - е ФАКТ!"
Ццц.. ја уште недоречен, тој веќе забегал. Тури му курот, нека оди намазан!
А што убав стил има на "Одмазда" и лирката стварно е инзвонредна. Јас очекував дека ке фура таков стил и албумот ке биде супер(конечно нешто ново и иновативно) али ништо "Драмата" ми го кажува спротивното.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.315
Поени од реакции
21.511
А што убав стил има на "Одмазда" и лирката стварно е инзвонредна. Јас очекував дека ке фура таков стил и албумот ке биде супер(конечно нешто ново и иновативно) али ништо "Драмата" ми го кажува спротивното.
Си кажа и тој самиот во Одмазда дека "стилот му е променет и црн ко демон". Ај да видиме дали е ќе биде така. Сепак, врз основа на една трака, не можеме да заклучиме каков ќе биде албумот.
Дај боже да биде добар, а мислам дека ќе биде добар.

Ова е нешто добро што се случува во Македонија поврзано со нашиот и странскиот рап... хипхоп магазинот '' 4 ''

http://www.hiphopmacedonia.com/magazin4.pdf
Уше да се разбираат у фотошоп колку шо се разбираат у рап...
П.Р.Ф. Уличен Блинг е шитот! Го имате читано? Прво издание во 2002! Фотошоп? Ма каков Фотошоп, Paint rulez! :)

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Не е ништо иновативно веке искористени негови рими,тематика и флоу по 100 пат,станува досаден и не кажува никаква поента.
Не го оспорувам како MC али за песнава (n)
Едино (y) за битот како што кажа член погоре.

ovoj beat???

Слепо Црево

Оџачар Грла
Член од
26 мај 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
223
Е вака треба да звучи Тонио на секоја трака. Страшен талент е, жалосно е да го троши на песни како Драма.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Абе луѓе имаше ли некој од вас у Капан ан на журчето бе?

Ај ја да ја отворам темава и да искоментирам околу тоа :D

Хипхоплетика отворија и искрено многу лошо звучеа и озвучувањето беше крш ама подоцна се опраи ситуацијата и следуваа многу интересни настапчиња.

Титаниум ми направија голем кејф,прв пат ги слушав во живо и беа одлични но исто така молам да ги пофалам и Авторизација и Пикси кој со Овчеполста го полуде цел Капан Ан.

Ако морам да издвојам најдобар настап на вечерта тогаш тоа ќе бидат Zile i Vali значи секоја чест :cuc::cuc:
Каков уникатен и интересен стил си држат алал да им е,во живо многу е мерачки да ги слушаш.

Исто така Дудо и Кртот правеа растур на крај и настапија последни ама не ги дослушавме до крај,моравме да одиме но можам да кажам дека Дудо е луд а Кртот брмчи ко трактор :ROFLMAO:

Исто така тука беа и кумановците Подземан Ефект и многу луѓе се жалеа дека стилот им е монотон и дека се досадни но јас си уживав,дечките држат ист стил цело време и се за респект,секоја песна им е добро смислена.

Не ми текнува дали имаше уште некои но мислам дека тоа е тоа,се на се добра журка и одличен провод :D

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.917
Не сум знаел дека имаме толку добар олд скул рап. Многу ме бендисва матрицата, она претерано. Ова парче е подобро од многу траки на некои легендарни странски групи и рапери. Милина да го слушаш еј, не можам да престанам.
КЕЦ СО ТУШ, ГОЛЕМ КАКО ЏОРЏ БУШ ! КЕЦ СО ТУШ, КЕЦ СО ТУШ !
Ако има некој нека постави уште вакви олд скул песни од наши рапери.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не сум знаел дека имаме толку добар олд скул рап. Многу ме бендисва матрицата, она претерано. Ова парче е подобро од многу траки на некои легендарни странски групи и рапери. Милина да го слушаш еј, не можам да престанам.
КЕЦ СО ТУШ, ГОЛЕМ КАКО ЏОРЏ БУШ ! КЕЦ СО ТУШ, КЕЦ СО ТУШ !
Ако има некој нека постави уште вакви олд скул песни од наши рапери.
Пер.
Копи пасте се од сајпрес хил.
Не ја ни дослушав песната, немале развиен свој стил, срамота е ова.
А матрицата им е Insane in the membrane - Cypress Hill

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.917
Пер.
Копи пасте се од сајпрес хил.
Не ја ни дослушав песната, нека си развијат стил, срамота е ова.
Wtf ? Траката е од 95‘ . И јас помислив дека матрицата му е земена од нив. И што ако им бил земен нивниот стил коа звучи добро за македонска рап песна во 1995 година.

Kajgana Shop

На врв Bottom