Хип хоп културата во Македонија

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Направив ремикс на една од постарите траки на MF DOOM. Чујте! Поздрав!

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Тебе мора некој скапо да те платил или си го намалил звукот и си мижел дури песната била пуштена, за тоа да го пишиш. :/
spotot e odlicen najdobroto od taz do sega...i prikaznata i se....ali pesnata e edna od najslabite na toni...ni edna dobra linija da ne se piselo...sve reciklirano se so pisal do sea veke videno ova za tonyo e sramota.....
dur mi zborite gorite krovovi, tvorite, ja ne ve stavam na kur,
sum brz ko kurshum dur sum "Pure", ASTUDUP-TUP prodakshan! (n)

Член од
11 април 2012
Мислења
123
Поени од реакции
107
Оди на сигурно и проверено! :) Иначе, малку подлабок глас има Сиги, за другото - такво влијание има/л.
Не е лош. Има глас, флоу, текст.. ама ете, решил да оди на печалба со рапот. Нека оди, само нека не забегува многу од правецов.
Па забегал веќе, затоа не го промовирај мавни ми го од тука! Му ебам намазаниот.

--- надополнето: 4 октомври 2012 во 12:02 ---
Да ве освежам малку! :)

Тиња, наместо да го продолжеше стилот од "Одмазда" он пак со "пукав ратата татата се фатив за кваката излезе патката на глава ставив шапката". Римиве може да се најдат у сите негови претходни песни и да се склопи од нив идентична трака на истиот инструментал, МОНОТОНО срање.. 85 % од моменталните фановите се тешки позери и wannabe раперчиња што освен Легија не чуле ништо друго, само мастурбираат со прстињата по коментари на youtube "Најбоље си тони, самурај си, единствен самурај меѓу самураите, те сакам најбоље си во МК 1Л." Ми се гади веќе.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Ме разочара песнава на Тони искрено. Очекував многу многу повеќе. Ова е веќе видено, веќе слушнати рими. Исти рими на исто флоу 10 години да ги фура не иде. Бетерот ветерот од северот. (n)
Се надевам другите песни од албумот дека му се нешто ново.

ElderWizard!

Chosen One
Член од
2 октомври 2012
Мислења
15
Поени од реакции
4
Внесете се малку, ако ве разочара напрајте нешто подобро вие. :D

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Внесете се малку, ако ве разочара напрајте нешто подобро вие. :D
Форумџиите погоре се добро внесени во рапот и си има право на критика и искрено и јас би ги поддржал пошто јас го поштовам Тонио но не и оваа песна. Сите оние кои ја бранат оваа песна немаат конкретен одговор зошто песната е DOPE, така да јас искрено би сакал да дознам од сите што ставиле лајк и што ја објавиле траката, зошто мислат дека е добра. ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ. Коментарите од видот "Оти Тонио е цар", "Оти РНС е најдобар" итн не се важечки. Не напаѓам туку сакам да знам зошто мислите дека оваа трака заслужува толкаво внимание

ElderWizard!

Chosen One
Член од
2 октомври 2012
Мислења
15
Поени од реакции
4
Јас мислам поради тоа што ми е малку поразлична од другите на тонио и е добра и флоу добро си има.НО не реков дека е најдоброто од тонио, можи многу подобро ама во целина ми се допаѓа многу а и има делови кај што се многу добро сложени. :)

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.917
Јас мислам поради тоа што ми е малку поразлична од другите на тонио и е добра и флоу добро си има.НО не реков дека е најдоброто од тонио, можи многу подобро ама во целина ми се допаѓа многу а и има делови кај што се многу добро сложени. :)
Ништо нема различно од другите негови траки, дури и истите рими се вртат.
Единствена работа што ми се допаѓа е битот и инструменталот. Ме потсеќа на DJ Krush и Nujabes и е единствената причина што ја отепав од слушање. Бездомникот од Титаниум е песната што го заслужува вниманието што го доби Драма. Текст под просек, фрлање рими ко да е на распродажба. Ако си има напраено филм дека е најдобар и смеј да си дозволи ваков кикс, се излажал. Плус врска меѓу песната и видеото не најдов али тоа ете го оправдува со статусот на фејсбук. Исто така во статусот вика дека текстот е спој од албумот и од неговите препознатливи стихови. Ако е така тогаш ако ја споредиме со ,, Времето на волкот ‘‘ од последниот албум која исто така е спој од сите песни во албумот, ова е доста по слаба. Значи ли тоа дека албумов што следи ќе биде доста слаб ?! Да чекаме па да видиме..
И една работа ме разочара кај Тони што вика -
i ke im treba na lugeto malku dlabocina za da se vnesat vo nea, zosto ima apstrakna doza, a apstrakcijata e malku teska za prepoznavanje na vrednostite ako slusatelot ima intelektualno ogranicuvanje
- ау демек твојата музика е за високо интелигентни луѓе која се слуша само во богати кругови, седнати околу каминот и џапат виски додека расправаат за смислата на животот ? Демек ние клошарите не заслужваме да ја слушаме ?
И за мене е апстрактно дело песната. Додека на некои им се допаѓа, мене не ми се допаѓа. Апстрактност бе брат !

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Единствена работа што ми се допаѓа е битот и инструменталот. Ме потсеќа на DJ Krush и Nujabes и е единствената причина што ја отепав од слушање. Бездомникот од Титаниум е песната што го заслужува вниманието што го доби Драма. Текст под просек, фрлање рими ко да е на распродажба. Ако си има напраено филм дека е најдобар и смеј да си дозволи ваков кикс, се излажал. Плус врска меѓу песната и видеото не најдов али тоа ете го оправдува со статусот на фејсбук. Исто така во статусот вика дека текстот е спој од албумот и од неговите препознатливи стихови. Ако е така тогаш ако ја споредиме со ,, Времето на волкот ‘‘ од последниот албум која исто така е спој од сите песни во албумот, ова е доста по слаба. Значи ли тоа дека албумов што следи ќе биде доста слаб ?! Да чекаме па да видиме..
i ke im treba na lugeto malku dlabocina za da se vnesat vo nea, zosto ima apstrakna doza, a apstrakcijata e malku teska za prepoznavanje na vrednostite ako slusatelot ima intelektualno ogranicuvanje
- ау демек твојата музика е за високо интелигентни луѓе која се слуша само во богати кругови, седнати околу каминот и џапат виски додека расправаат за смислата на животот ? Демек ние клошарите не заслужваме да ја слушаме ?
И за мене е апстрактно дело песната. Додека на некои им се допаѓа, мене не ми се допаѓа. Апстрактност бе брат !
ko prvo po plitka i po ne apstraktna pesna zdravje...nema ni edna linija vredna...sto e dlabocinata na pesnata....KOJA E PORAKATA???
baska naslovot DRAMA....nepovrzanosta so spotot.......se na se....ova e zalezot na tonyosan....dosta mu bese...
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 15:56 ---
zhal mi e za vakvite ko tebe sto nemaat sopstveno mislenje....i sto nemaat dovolno preslusano rap i muzika za da kreiraat sopstveno mislenje....

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Не е ништо иновативно веке искористени негови рими,тематика и флоу по 100 пат,станува досаден и не кажува никаква поента.
Не го оспорувам како MC али за песнава (n)
Едино (y) за битот како што кажа член погоре.

ElderWizard!

Chosen One
Член од
2 октомври 2012
Мислења
15
Поени од реакции
4
Ќе почекаме, ќе го видиме и албумот,@Kocka како и да е мене ми се допаѓа(но има постари и подобри песни од оваа) и ако то ме прави без свое мислење тогаш и јас тебе те жалам зошто од еден пост ти ме "процени" каков сум.
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 16:32 ---
Што ќе кажите на ова? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom