Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Иначе најсериозно мене ми се допадна како изигра Величе денеска.

П.С. Ептен е моќна сликава :D
549692_3559944792690_2079040128_n.jpg

Имаш право, треба да се забрани влез за такви говна како на јужна што дошле да ќутат како пичкици и да дозволат да бидеме надвикани од гостински навивачи!

;)

Не знам каква беше атмосферата, ама изгледа северна и јужна биле полни со пензионери и смирени гледачи. :D

Имаш право, треба да се забрани влез за такви говна како на јужна што дошле да ќутат како пичкици и да дозволат да бидеме надвикани од гостински навивачи!

;)

Па жими од Јужна што имаше право навијање, не ги видов дечките али беа сместени негде горе.

Не ми се стануваше од столче, 10 минути после утакмица. Ќе се изедам, џабе...
Тоа е тоа, а амбициозно стартувавме и ентузијастички, играта на утакмиците со Хрватска и Шкотска ветуваше, но...
Им подаривме победа, тоа што уште повеќе ме боли. Богатинов изгледа ја имаше нула во два на ливче, затоа и прими таков пацерски гол.

Попов... утакмица уште помизерна од другите. Реков јас, славата во глава. Типично македонски, идиотски. Истото до негде и за Тричко важи, ептен лош во сите натпревари досега. Хасани требаше место него да игра уште на старт од второ полувреме, ама не, шампионот од Бриж има зацементирано место.
Ристиќ е дупе по дифолт, а уште ми го споредуваа со Филип Ивановски :facepalm:
И нашиот голман ака Симан, што беше обесен од Ракитиќ од соблекувална скоро.

Не е плукање, критика е, ова го зборам за истиве играчи од првиот меч. Срам да им е, што се понашаат така ноншалантно и незаинтересирано, па носите македонски дрес бе, алооо!

Пандев е ѕвер. Човекот сам пробуваше да игра, правеше контри, по тројца го вардеа, ама џабе. Не може све сам. Ибраими беше солиден, даде и добро голче.
Поштовање и за Новески, борбено како и секогаш.

Криво ми е многу, губиме секогаш од овие по еден разлика на многу глуп начин.

Навивачиве, за никаде. Бевме напалени сите на почеток, бранчиња ова она, ама после голот ништо. А и пред ништо, рака на срце. Па кога хрвативе пееја, нашиве свиркаа. Луѓе бре, не се свири. Туку со сопствено пеење и навивање треба да се надјачаат гостинските навивачи, ебаве тоа...

И за крај, убаво рече Чеде. Ги разочаравте навивачите. Го наполнивме стадионот, едвај чекавме да дојде овој ден, се утепавме од дерење и бодрење(не сите, нормално) и на крај на таков начин со безвезен гол на тој шупакот Чорлука, и од Сплит гол на Ракитиќ.

Ајде кој е за аут и кој место него? Вели4е сигурно а место него не мора и така сме навикнати со 10 да играме. Други?
Шиков?
Моментално добри игри покажуваат само: Георгиевски, Новески, Пандев и Ибраими.
Богатинов како слеп да е, една топка саглам нема проценето. Што не се проба со Пачовски? Шиков врска нема, катастрофална поставеност има, спор како желка, мора на таа позиција да се проба со друг играч. Попов кога бевме катастрофални, тогаш се издвојуваше како најдобар, сега кога покажуваме знаци на живот, тој игра очајно. Одбрана како да не игра, напад кога ќе отиде или му ја зимаат или ја рога во гол аут. Шумуликовски не треба да се спомнува. Таму се надевам ќе почне да игра константно Глигоров. Демири доста солиден. Сега доаѓаме до нападот. Ибраими и Пандев играат доста добро, прават добри комбинации, ама се тоа паѓа во вода, затоа што нема кој да го искористи тоа. Немаме саглам шпиц. Нон стоп пробуваме со статични напаѓачи, кои најчесто се играч помалце на теренот. Мое мислење е, дека Тричковски треба да биде шпиц. Ем не е статичен, ем знае да се извлече на средина и да прими топка. Ќе можат нон стоп со Пандев да се менуваат. Очигледно е дека Тричковски не може и не смее да игра крило. Хасани некако ми делува како подобар за таа позиција. Сметам дека има подобар дриблинг од Тричковски, а и делува доста побрзо од него.

Богатинов; Георгиевски, Новески, Грнчаров (?), Попов; Демири, Глигоров, Ибраими, Пандев, Хасани; Тричковски.

Величе толку неспособно кретеноидно суштество немам видено кое што во црпката има само една жичка,а тоа е само да осакати некого!
Типичен селанец кој што како мал го учеле всело...
Некој постар со долната вилица изваена:Дете!Дете!Слушај ваму,шо ќе ти кажам... оној .... по десната страна шо е....... по писка само! Топка да помини,чоеко да не помини,ајде сеа истрчај се!

Не е салам почната утакмицата зеде со клизачи па и ќе се тепа,чекај има уште 80 минути селанец!

Оној Попов во снагата ко Бејл е,ама џабе она левана на бандаш му мава и само во аут тера.
Уфилман колку е..... си мисли во вториот филм на The Expendables глуми.Еден пробив немаше,директен кривец за првиот гол алал да ти е.

Голманчето патарушка!Ко секира под вода плива,за првиот гол ти дава гол на твојата страна,ама ај не беше тој толку крив колку Попов. Ама сега еднаш пробаа да му дадат гол онака,излегува толку напред што ми се чинеше дека се загледува во рефлекторите и имаат некоја светлина што го привлекуваат накај рефлекторот.Првиот пат имаше среќа,ама вториот.... да ти еам црепот.

Тричко,Тричко! Шо Тричко, му дадоја топка тој го измеша брзините се засопна и се испреврти, измести бубрези,рамениците,к*ро во газо ..... Ништо не направи,ама ништо!

Чедо Јаневски: Прво би сакал да им честитам на хрватските фудбалери за заслужената победа. Ние го почнавме мечот со императив да освоиме еден бод, :facepalm::facepalm:

Чедо Јаневски: Прво би сакал да им честитам на хрватските фудбалери за заслужената победа. Ние го почнавме мечот со императив да освоиме еден бод, :facepalm::facepalm:
ЛУЗЕР!

Ајде да ја оставиме Хрватска и да се спремаме за вторник.
Што мислите вие колку гола ќе даде Богатинов во вторник ???
Ја мислам испод 2 нема да биде...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom