Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Секојдневие на просечен скопјанин
Пијам кафе на сплав на кеј. Долго еспресо у кратка шоља, малку пенливо ко џакузито дома. Палам скутерот низ Вардар, одам до Сити Мол, зимам поло маица ла коста, играм малку тенис, па на кафе у Тренд. Пола саат-саат колку да се чекирам. Ми врти мајка ми, дојди си дома, лососот се олади, ќе треба пак на градинарот да му го дадеме да го јаде...Го палам ферарито со лавчето, влагам у зоолошка. Малку ов
а она со сибирските вуци играм руски рулет, па пичам накај Балет. Нарачуем цела флаша Моет, и после две ти чаши, глумам разгневен поет, ко што си е ред, ко најачи скопски џет сет! А иначе што ми беше муабетот... У штаб ми викаа дека на море искачаме.. а глеам на гугл мапс у ајфонот ние стварно да сме немале море!?! ц ц ц ...Онда за кој курац земав две јахти?!
Интересантно ми е дали ви пишам на македонски или само си мислам дека ви пишам на македонски![]()
Анестезија на нивоУIzvineto. I ne, nemam 20.
Raduvaj im se na spomenicite ti I demek toa ja definiralo metropolata, ke te prasam koga ke treba da se poragas u nasive bolnici, da vadis krajnici, slepo crevo... Koga namesto anestezija ke te udrat so tendzere po glava da te onesvestat zaso nemaat pari prefrleno za materijali ili koga ke ti padne plocka nad glava od plafonot zosto sve e isto od 1970 pa natamu. Metropola ne se definira taka kako sto mislite.
I jas pa so kogo si fativ rabotaАнестезија на нивоУ![]()
охохохохохооххо!!Ја најдов реакцијата на голманот на њукасл по голот на томче
![]()
Кога ќе напреднеш малце во интелегенцијата, дојди да поразгововараме. Шкорпион е добар да го имаш за другар, дека најаките форумџики се дружат со него. ШУПАК СЕ ГЛЕДАМЕ!
Значи какви педеришта сте тое нешто немогуче.Кој Ѓорѓиев бе или како се вика кој Степјановиќ
.Абе тие ни 2 минути нема да заиграт а тој Степјановиќ ни на клупа нема да биде.Абе поголеми прости селани и педери од вас нема бе,ВЕ ЧИТАМЕ КАКО СЕЛСКИ БУКВАР.Од една пицајзла се куртули мак фудбалот за да дојди уште поголема.Абе забрана фудбал во Македонија а вие дека сте многу така напредни секој викенд играјте со Миравци.И колку за волја на вистината во Шкендија има 2-3 од рамковните што се подобри од тие вашите звездите еве шо не викна замена некој од друг тим(ама плус и разбраја дека уефа дава пари за клубови од каде што има репрезентативци па ќе има кеш за делење
и утакмица одложена 2 муви со еден удар) .Абе договорена работа ај пали патиките од темата за Пелистер оди на некоја за геј популација.
Затоа барем еднаш бидете мажи повлечете ги тие двата од репрезентација и дојдете си во Битола. Јас знам дека и кај вашите навивачи има дел што истото би го направиле.Достате со задкулисни игри...
БолдотАбе незнам шо ќе ти се случи, еве ти како вака јако мажиште (мушкарчина) после утакмица убаво ќе си се логираш на форумот и дека вие сте граѓани на двојазично скопјеа ние сељаци
ќе си напишете извештај за вашето гостување и нашето гостопримство
. (се надевам реален
) А тоа детето @CyberRider најљубезно те замолувам да не ме замараш а посебно не на темата на Пелистер please деца не ми се предизвик а ме замараш со некои детски приказни и мислења.Оди на таа тема на миравци замарај ги нив ,аман те молам не удај леле мозокот парче ми го напрај
. Добро дете така е ама мани се од темата.Сега ке ви ги менвале таблиците на колите од SK во SKP (скопски куро пушачи)
.
Значи сите неутрални и несимпатизери на Вардиравци знаат дека е ова се изрежирано.А за вас останатите ни Илчо Двоцевката да ви потврди пак нема да вервате.Тоа е во таква сте позиција.Секој си го брани своето ама барем нас не не замарајте оди лажете се кај миравци.![]()
Пичките од на мајките и сестрите да му ги ебам на сите скопјани,кој задар бе уште ке лажите за то бе лајнари едни,3 автобуси на еден автобус и со камења мавате пички смрдени,скопје ви дојдовме ќотек јадите копилина едни ,од гнасен народ шо сте толку господ ви ги даде најгансните албански племиња од косово да ви бидат први комши,куропушачи едни.Ние сејљаци сме биле????алоооо педери едни 5 деца скопјани се убиени,во Битола помасовен протест имаше од скопје,и ние сме биле послем тоа контролирани од партија????Куртони дупнати едни,од вас напред не можи да оди оваа држава па и фудбалот ,како да оди кога едно село го ебавте само да останите прва лига,сега ја ебавате цела држава само да му се токми на мирацви!Шо е работата се уплашивте за внедела??????па мораше чичко илчо да реагира да повикува од вардар уште едно копиле за да имате лице да барате одложување,а?????АБЕ ДА ДАЈ ГОСПОД ОД СИТЕ ДА ИЗГУБИ МАКЕДОНИЈА СО 10 РАЗЛИКА не заслужваме ништо подобро,преку кур на сите ние дојдено од скопјани .блиску е каталонскобитолските желби да почнат да станват поголема реалност.СМРТ ЗА ПЕДЕРИ
Пичките од на мајките и сестрите да му ги ебам на сите скопјани,кој задар бе уште ке лажите за то бе лајнари едни,3 автобуси на еден автобус и со камења мавате пички смрдени,скопје ви дојдовме ќотек јадите копилина едни ,од гнасен народ шо сте толку господ ви ги даде најгансните албански племиња од косово да ви бидат први комши,куропушачи едни.Ние сејљаци сме биле????алоооо педери едни 5 деца скопјани се убиени,во Битола помасовен протест имаше од скопје,и ние сме биле послем тоа контролирани од партија????Куртони дупнати едни,од вас напред не можи да оди оваа држава па и фудбалот ,како да оди кога едно село го ебавте само да останите прва лига,сега ја ебавате цела држава само да му се токми на мирацви!Шо е работата се уплашивте за внедела??????па мораше чичко илчо да реагира да повикува од вардар уште едно копиле за да имате лице да барате одложување,а?????АБЕ ДА ДАЈ ГОСПОД ОД СИТЕ ДА ИЗГУБИ МАКЕДОНИЈА СО 10 РАЗЛИКА не заслужваме ништо подобро,преку кур на сите ние дојдено од скопјани .блиску е каталонскобитолските желби да почнат да станват поголема реалност.СМРТ ЗА ПЕДЕРИ
Кога бев дете се чудев зошто повозрасните во одредени моменти ќе знаеја да речат: „Кога е џабе и оцетот е сладок“. Си мислев како тоа оцетот може да биде сладок?, но сега после саботната пладневна спектакуларна претстава сфатив дека за некои луѓе тоа е така, ДА за некои кога и оцетот е без пари има сладок вкус.
Но да не должам. Во саботата точно на пладне на теренот на стадионот „Никола Мантов“ уредно бевме поканети на спектакуларното доделување на донација за фудбалот во Кочани. Некој се сетил од Франција да му помогне не само на фудбалот во Кочани, туку преку ФФМ и на фудбалот во Македонија. Си мислам што ќе е тоа чудо кога на трибините, додека долу играа петлињата на „Осогово“ и „Кочани“ почнаа да пристигнуваат наставници и ученици од ООУ „Никола Карев“, кога пристигна Градоначалникот на Кочани, Претседателот и делегација од ОФС – Кочани, кога сите медиуми се собраа?
А кога пристигна и делегацијата од државата донатор Франција и кога сите се растрчаа на сите страни бев убеден дека донацијата е нешто големо.
И додека домаќинот и гостите разговараа секако во присуство на преведувач гледам долу на теренот поставуваат една количка, не е баш како нашите за песок носење туку, количка со капак. Домаќинот на стадионот Блаже доби задача да ја наполни со вар за со нејзина помош се обележи теренот. И кога се беше направено според протоколот излегоа и гостите и нивните домаќини на зелениот терен. Почнаа да држат говори, еден по еден и така речиси околу половина час.
Кога сфатив од говорите дека „големата“ „спектакуларна“ донација е „нејзиното височество“ количката која на нашиот пазар не верувам дека би достигнала цена од 30 Евра, се прекрстив за што добив мала цинична критика од еден од организаторите на оваа грандиозна претстава.
Како и да е, си велам во себе, работата е завршена, некој се договорил да се најпрвин малку поправат а потоа и да се донесат веќе употребуваните колички од фудбалските клубови во областа Алзас (Франција) и да се поделат на македонските клубови.
Но во сиот овој „спектакл“ и ѓаволот ги замеша прстите. Сакајќи еден од донаторите да ни покажат како се обележуваат фудбалските терени со ова „големо чудо“ (не баре ние во Македонија од Марс сме спаднати), ја повлече рачката што ја задржува варта, ама таа ни да се помрдне. Неколку обиди ама исто. Донаторот со насмевка на лицето ја остави некој друг некогаш да успее да ја отвори. Сигурно сфати и тој самиот дека иако некој ја поправил количката, заборавил да ја подмачка или пак корозијата си го сторила своето, ама ништо во Кочани има фирми што тоа ќе го средат.
На крајот како „шлаг на торта“ стигна „најубавото“. Количката се остави каде што беше, а позади неа почнаа да се редат сите, и донаторите и домаќините, и политичарите, и учениците ама и оние за кои е донирана, фудбалерите од неколку селекции на ФК „Кочани“, со единствена цел, преку фотографија да го овековечат овој голем настан, настан кој сигурно ќе ја сврти фудбалската историја на Кочани, настан кој и додека ги пишувам овие редови ме вознемирува, настан кој ме остави да размислувам кој е тој што дозволил преку спортот со „спектакуларни“ донации да се понижи еден цел народ, една цела нација.
Ако е тоа еден од приоритетите на новата постава во ФФМ која со промени предвреме дојде во фудбалските фотелји навистина е премногу за еден почеток. Ако им е ваков почетокот, каков ќе им биде крајот? А додека дојде крајот Господ нека ни е на помош.
КонкуренцијаJesus fucking christ, поголем rage не сум видел у историјата на интернетот![]()
ЗА НЕЗАВИСНА БИТОЛА!Ебете се во газо педери смрдени еден ден и ние ке бидиме Автономни и независни, ке дојдат и нашите 5 мин. Во новата држава Битола е главен ГРАД !
sto e toa na sredina ?
Tagged .
Target мисли не tagged али толку знае англиски, дома неговите врски фаќале за 2ка
И наместо круг повеќе на коцка личи али колку за 2ка да не одат на полагање таман е..