- Член од
 - 28 мај 2008

- Мислења
 - 3.966

- Поени од реакции
 - 4.074

Ама преку железара и обиколницата, во rush-hour тоа е саат време, колку ти треба од кавадарци до велес.Скопје е мал град, од автокоманда до ѓорче се вози за 15 минути, ако не и помалце.
А да, и во Скопје се јаде готвена храна![]()
Јас не знам за некоја добра месара во скопје, проверено месо, со тоа што ако заебе некој муштерија после 6 месеци ќе затвори бидејќи ќе се расчуе низ градот. Месарите што ги има, се индустриски, а месото може е и увозно, за разлика на пример во Кавадарци, каде одредени месари стоката им е на природна испаша на витачево. А да не ти кажува за колбаси од месо или нешто слично, или пак боулски грав.
Градот е пренаселен, бидејќи нема инфраструкура за бројот на жители, нема јавен превоз според потреби на луѓето, со автобус од Хиподром до Карпош 2 т.е електро ти требаат од 40 минути до 1 саат, во зависност од тоа како ќе го фатиш автобусот.
Значи град каде од точка А до точка Б стигнуваш со некоја апроксимација на време а не точно време е пренаселен град, а да не правиме муабет дека на тоа влијаат и временските услови на пример ако заврне не знаеш колку време е потребно.

Да да све сме по брзиот начин на живот у микробранова секој оброк..овошјето вештачко било
, истотака што ми смета во Скопје е храната, едноставно хранта е тотално ужасна, 90 посто вештачка (сега со carrefour ке стане 100 посто вештачка), иако не сум стар но најверојатно сум старомоден но јас едноставно признавам Home Made Food. Едноставно може да идам за Скопје некој викент преку ден на ручек, да прошетам на 3-4 часа и назад во провинција или да идам на некој концерт во Скопје што во последно време и тоа го избегнувам и претежно со пријатели одеме на концерт во Софија или Солун бидејки таму почесто гостуваат пејачи.