Лига на шампиони 2012/2013

Статус
Затворена за нови мислења.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Бравос Металург за победата..

Член од
14 март 2010
Мислења
16.941
Поени од реакции
16.256
Респект за Металург! Одлично.. француска екипа на нивен терен да совладаш, немам зборови.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Chambery Savoie (FRA) – Metalurg Skopje (MKD) 30:33 (13:15)
Chambéry missed their first occasion to score points in the Champions League. In a group where no-one is a firm favourite, that's a bad start for the French runners-up, while the Macedonians jumped for joy.

No-one can say Skopje don’t deserve their win, because they have been ahead all the match, except at the end of the first half. After 12 minutes, they were already leading by four goals (8-4), thanks to their newcomer Renato Vugrinec. But Skopje’s players were given a lot of two minutes suspensions, and the French team took the opportunity to come back and at the 27th minute, the locals were leading 13-12. A late run still allowed Skopje to reach the pause with a two goals advantage, 15-13.

Back from the changing rooms, Chambéry missed a lot of opportunities against strong Metalurg goalkeeper Darko Stanic, who managed to take back a four goals advantage (22-18 at the 40th). Even as Kevynn Nyokas was excellent in his first match in the VELUX EHF Champions League, he couldn't carry his team on his shoulders, and soon Skopje was having the biggest lead of the game, 29-24 in minute 51.

With a final score of 33-30 for Skopje, Laurent Munier, Chambéry’s manager, was not happy: “We knew that the addition of Vugrinec in the Skopje's roster would bring us in trouble. I think that our young players except Nyokas lacked a bit of experience and missed some important shots. It’s a disappointment because we could have gained some points in this match”.

http://www.eurohandball.com/article/15550
[Што ме нервира вака Скопје,па Скопје,а некат да пишат металург..исто и кога игра вардар или друга екипа.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.528
Поени од реакции
114.706
Леле што им прават на Горење... Ги мочаат во секој можен поглед, Станич е здивен, све живо и диво брани, секоја чест мајстори само така продолжете. :)

wgt

Член од
30 август 2011
Мислења
280
Поени од реакции
92
Леле што им прават на Горење... Ги мочаат во секој можен поглед, Станич е здивен, све живо и диво брани, секоја чест мајстори само така продолжете. :)
Јаката екипа ја победиле хахахахахаха,ќе видиме како ќе поминаат со Киелце и во следната рунда со противник како Кил и другите ...

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Јаката екипа ја победиле хахахахахаха,ќе видиме како ќе поминаат со Киелце и во следната рунда со противник како Кил и другите ...
:tapp:Од вакв ко тебе преку глава ми е.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Moже да се каже дека со уште 2 победи и 100% сме во наредната фаза, али зашто да завршиме 4 место кога можеме да атакуваме и на прво :icon_lol: Бај д веј очекувам тие 2 победи само против Санкт Петерзбург да ги освоиме кои дефинитивно се најслабите во групава ...
--- надополнето: 6 октомври 2012 во 23:52 ---
HC Metalurg (MKD) – RK Gorenje Velenje (SLO) 30:23 (13:6)
Metalurg remain on Kielce’s trace with four points after two matches: An incredible defence including a sensational goalkeeper Darko Stanic (overall 16 saves) paved the winner’s way for the Macedonians already at the break, allowing the Slovenian champions only five goals in 28 minutes and six in 30. The defence stood like a wall, and the counter-attacks were like needle-pins, hitting Velenje after their clear victory against St. Petersburg in Round 1, really hard.
Though Velenje improved after the break they were not able to reverse the match, which latest had been decided at 18:10, scored by Metalurg top scorer Dejan Manskov, who in total hit the net seven times like his team-mate Goce Georgievski.
On the other hand Velenje captain Bezjak scored eight times. The closest gap were five goals at 20:25, but the second Skopje victory had never been endangered.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.528
Поени од реакции
114.706
О глупак ниеден, неможе бе толку неписмен да си, колку сум ја пијан у моментов ти толку неписмен си, ебате тоа клукајдрвецот. Ај иди бркај си работа не смарај ја си уживам у победата на нашите, ГИТЛА.

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
О глупак ниеден, неможе бе толку неписмен да си, колку сум ја пијан у моментов ти толку неписмен си, ебате тоа клукајдрвецот. Ај иди бркај си работа не смарај ја си уживам у победата на нашите, ГИТЛА.
Moдератор си, смири се малку (n)

B

BBlisto

Гостин
Moже да се каже дека со уште 2 победи и 100% сме во наредната фаза, али зашто да завршиме 4 место кога можеме да атакуваме и на прво :icon_lol: Бај д веј очекувам тие 2 победи само против Санкт Петерзбург да ги освоиме кои дефинитивно се најслабите во групава ...
--- надополнето: 6 октомври 2012 во 23:52 ---
HC Metalurg (MKD) – RK Gorenje Velenje (SLO) 30:23 (13:6)
Metalurg remain on Kielce’s trace with four points after two matches: An incredible defence including a sensational goalkeeper Darko Stanic (overall 16 saves) paved the winner’s way for the Macedonians already at the break, allowing the Slovenian champions only five goals in 28 minutes and six in 30. The defence stood like a wall, and the counter-attacks were like needle-pins, hitting Velenje after their clear victory against St. Petersburg in Round 1, really hard.
Though Velenje improved after the break they were not able to reverse the match, which latest had been decided at 18:10, scored by Metalurg top scorer Dejan Manskov, who in total hit the net seven times like his team-mate Goce Georgievski.
On the other hand Velenje captain Bezjak scored eight times. The closest gap were five goals at 20:25, but the second Skopje victory had never been endangered.

Да не заборавиме дека лани изгубија сигурни поени на гости против HCM Constanta (на кои бодовите против Металург им беа единствените освоени бодови во целото натпреварување) и извадија само нерешено на гости против St. Petersburg HC...
Со наши екипи никогаш не постојат сигурни бодови...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom