Карфур предизвика пад на цените и ја раздвижи конкуренцијата, колку време ќе траат ниските цени?

• Креатор на темата Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
90% od narodot to est tie so niski i epten niski primanja ne gi interesira nisto drugo osven cenata. I ja se cudam od kade volku niski ceni. Ama siguren sum deka nema dolgo da traat.
--- надополнето: 6 октомври 2012 во 18:13 ---
A se nadevam deka vo brzo vreme ke otvorat i vo Aerdodrom ili Lisice,sekoja konkurencija e dobredojdena za nas kupuvacite.

90% od narodot to est tie so niski i epten niski primanja ne gi interesira nisto drugo osven cenata. I ja se cudam od kade volku niski ceni. Ama siguren sum deka nema dolgo da traat.
--- надополнето: 6 октомври 2012 во 18:13 ---
A se nadevam deka vo brzo vreme ke otvorat i vo Aerdodrom ili Lisice,sekoja konkurencija e dobredojdena za nas kupuvacite.

Цените би требало да се толку ниски, бидеќи кога купуваат роба земаат на метар кубен, барем во кремона кај нас земаа роба на метар кубен, е сеа во тој метар кубен колку кутии со чевли има незнам. Али тие 1 пар ги продаваа 1600, 2000, а потоа на попуст истите се 400 денари.
Ова со хранава не знам дали е така, можда не ни дадов некој добар пример за споредба, али цените би можело да се толку ниски, ако земаат роба на овај начин.

U Tinex demek imale popust od 3-5 oktomvri na nekoi proizvodi, vlagam u Zebrea toj Tinex da si zeam nesto za pat, luge cekaat za tamu nekoi proizvodi so rekle ke ima popust, ovie vrabotenive im vikaat ama nemame nova pratka stignato, ni se potrosi robata, uste od vcera cekame :pos:Sami se zakopuvaat.

Bravo za gospodin gospodin Tinex. (y)
Вакви слични финти правеа во компјутерската фирма Невада.Пред 3 или 4 години кога зимав мал лаптоп 10 инчен Ацер цената во АМЦ бесе 14500,во Анхоч мислам дека беа 15000 или 15500 а во Невада 14000 истиот.Одам во Невада да го земам и тој таму ми вика дечко уште не ни е стигнат бидејки го чекаме од Царина да се завршат сите процедури.Го прашувам за колку време тој ми вика јави се следната недела.Се јавувам после една недела и ми вика демек уште не бил стигнат.Јас чекам уште една недела плус и го добивам истиот одговор и плус демек ако не ми се чека овој модел имале некој поскап и му викам не благодарам.Подоцна прашав еден пријател што работеше во Анхоч за лаптопов што го има во ценовникот во Невада и тој ми вика тоа е само финта за да те наведат да купиш друг поскап од ист таков што го продаваат конкурентите бидејки никогаш нема да го добијат а не пак да го продаваат по пониска цена од АМЦ кој зима роба со контејнери и на крај отидов до АМЦ и го купив од таму.

Доста добар трик.
Најдобриот начин е да привлечеш што е можно повеќе побарувачи со евтина цена.Но таа евтина цена може скапо да ве чини (квалитетот на стоката,рокот на употреба).
Јас грло клавам под нож,ако повеќе од половина односно 51% од луѓето не гледаат рок на употреба.Секако,ова има и позитивна страна.... така што барем ќе ги намали цените кај конкурентите. :icon_lol:

Си слушнал ти за брендови, пример патиките на Најк ке ги платиш 100 евра само дека се на најк а ти на Хајк ке ги платиш смао 20 евра, но и на едните и на дригите квалитетот им е тука некаде затоа што и едните и другите се праат у Кина . Исто е и кај автомобилите имаш право на Избор ако ти бараш евтина цена на сметка на другите перфоманси тогаш имаат досетливци кои ке ти ја овозможат таа можност пример индиецот од Тата Мобил кој што своите количиња налик на Спарк ги продава за 2000 долари или 1500 евра со исти или слични перфоманси на Спарк а истиот Спарк тие е некои 6-7000 евра док има оваца биче и вуне
Ти си дечко многу наивен.
Целиов текст ти се темели на скроз погрешни претпоставки.
Најк патиките ги праат у Кина, под супервизија на Најк.
А хајк, ги праат под супервизија на...
на...
на..
на господинот Xiao Xing, кој е чувар и работник на производствена лента у Хајк фабриката, а у слободно време е маркетинг агент.
Затоа коа ќе се испотиш у Хајк, ќе добиеш непозната кожна болест од гумата.

а за колите дека им биле перформансите исти, да не зборуваме...
Имаше ирански пежоа, дојдоа у оваа вукојебина.
Продавачот у салон самиот кажуваше - не ги купувајте...

Тотално си у криво и те жалам ако вака си ги трошиш парите.

Tinex гледам на ТВ реклами акција некоја временски ограничена, меѓу другото бананите 28 Денари!? The Empire Strikes Back, или баре се обидуваат нешто!?.... сега на ред е Tehnomarket, http://technomarket.com.mk/products/09115490/toshiba-32hv10g ...ако чув добро (исто на реклама) Карфор го нудат овој LCD 32 Toshiba за 13,000.... Убава работа е конкуренцијата! Ако ништо друго можеби и ќе влијаат на инфлацијата, па Грујо и Ставре ќе се фалат!?...
Море шала на страна, онаа направија за сушење алишта била многу евтина, ќе одам (ако останало нешто) да си набавам.... имало и јастуци евтини по 100-200 денари ком.... знае ли некој како стои гардеробата? Има ли воопшто гардероба? Најверојатно има и то Pevex -квалитет!?:P

Ти си дечко многу наивен.
Целиов текст ти се темели на скроз погрешни претпоставки.
на...
на..
на господинот Xiao Xing, кој е чувар и работник на производствена лента у Хајк фабриката, а у слободно време е маркетинг агент.

а за колите дека им биле перформансите исти, да не зборуваме...
Имаше ирански пежоа, дојдоа у оваа вукојебина.
Продавачот у салон самиот кажуваше - не ги купувајте...

Тотално си у криво и те жалам ако вака си ги трошиш парите.
Kaj hranata bogami i nema nekoja razlika,krava od Makedonija,Argentina tunguzija itn si e krava,samo da e mlekoto i mesoto taze,za zejtin,sol,seker itn ic da ne zboram.
Sto se odnesuva za brendovite,mozes da kupis nekoj super duper racen casovnik za 10.000 evra ama i kineski za 1 evro ke si ja zavrsi istata rabota. E sega kineskata ne brendirana roba ne bleska od kvalitet,ama bas im e gajle,oni odat na cena i narodot toa go prifaka,vo zavisnost od standardot,ne znaci deka nekoi si hike ili nyke ne se za nosenje,ama se realno 20x poeftini od originalni nike sto vo nekoj slučai gi izrabotuvaat vo istite fabriki.
Ist primer kaj nas e Bargala,tamu prodavaat npr cizmi od izvozna programa za Italija so 10x poeftina cena nego taa sto e vo Italija,a se odnesuva za istata roba,samo ne smee da ima znakovi od stranskata firma.

Еве им шанса на оние што се без работа да си извадат некој денар од препродажба на бурек.Каде и да застанат со подвижна количка со стакло во која продаваат гевреци ке го продадат целиот бурек.Најголема потрошувачка би имало пред клинички центар а за да не се оди дури до таму спроти Карфур е пазарот Тафталиџе кој исто би завршил работа,:)

До 20-10-2012 трае попустот.

Не изигравајте луди да правите гужва има гхолема залиха и има за сите гладни кокошки кои просо сонуваат!
Не се ПОМИНУВАШЕ од таму зашто имаше измешано миризби од парфреми,пот,смрдливи нозе,прдешки............ и вистинско чудо е како на некој не му се слоши или онесвести.Кој би знаел?
--- надополнето: 6 октомври 2012 во 15:40 ---

За да овозможат вработување на 2000 луѓе,растурија профитабилни фабрики кои вработуваа по 5-20000 луѓе,кои не се буткаа како стоки за да дојдат до поефтин со никаков (ш-класа) квалитет производ

,,,,
,,,,pak jas ,,,,za koj 2000 vrabotuvanja zboruvame koga shetajki /konkretno za vo mobimak,,,,/,,,,,povtorno ,,,,<>mamu li im<>,,,,,,pa lugje moi od ovaa brojka nema ni 50%,,,makedonci,,,,,ili ti mi mladi lugje od skopje ili pobliskite gradovi,,,,od nekoi izvori shto doznav ,,,konkretno za toj famozen karefur ,///sho bi kazhale sozhitelive ,,,a mash kari,,/,,,,,poveketo vraboteni se od bugarija ,kosovo,,,,,a za makedoncite e ostavena samo magareshkata rabota ,,,,ctrkantia e sosema vo pravo,,,,
,,,i povtorno stojam pozdi moeto prvo mislenje deka ,,ovoj mol ke ostane gol ,,,,a ke raboti samo prizemjeto ,,,,za gore po hodnicite i kafulinjata ,,ni policija nema da mozhe da pomirisa,,,,edinstvena naselba shto beshe mirna i nemashe problemi od ovoj tip ,,,so ovoa chudovishte od objekt ,,,i toa administrativnata zgrada shto se gradi pozadi,,,,,totalka ja sjebaa,,,,neka ni e nazdravje,,,,,,vo slobodnive zoni ,,za tie ,,90tina milioni evra ,,mozhe da navlechat barem dva proizvodni brenda ,,,,a ne trgovija koja samo ja isisuva parata od narodov ,,pa kolku i da e evtina ,,,a nekoj pogore i napomna za ,,,e sega e prashanje i toa vistinsko kolku se kvalitetni tie proizvodi,,,,,,
,,,,,,,,,,so sledna kritika komentar ,,koga povtorno ke mi pukne filmot,,,,,od vakvo dupenje vo mozok na narodov,,,,,,,,,,,,

може за 90 милиони евра во слободните зони све да изградат,ама не моеш на инвеститорот да му ги кажеш парите во што да ги инвестира..

Не може бе некој да го сликне тој каталог или да го скенира и да го постира на интернет.Колку глупаво од страна на Carrefour што нема електронски каталог па мајку му еден КАМ од време на време пушта по некоја слика на фејсбук со некоја си нивна акција.Не сите добиле каталог низ градот а баш ме интересираат некој си нивни цени а ради гужвата немам шанси да отидам и да видам што како има.

HTML:
https://rapidshare.com/files/1363898179/carrefour.rar

на...
на..
Очигледните работи се очигледни.

Тоа што не е очигледно (за доста луѓе), е дека во вакви банана (пипер?) држави, ѓубрето како Хајк се пакува и етикетира како Најк -па уште се продава и во ГТЦ.
Потоа и Најк што е произведен за банана државите е направен со друг квалитет од Најк за западот. Ова го тврдам од сопствено искуство... макар и еднаш во неколку години да отидам на патување во нормална западна држава не се враќам без неколку пара патики.

Иако со повеќе отворени продавници од познатите европски/светски ланци се надевам дека ќе добиваме макар оригинални бренд производи за источниот (банана) пазар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom