Derby Della Madoninna / Милан - Интер / 07. 10. ’12 / 20:45h

Кој ќе победи на првото Миланско дерби сезонава (нерешено неаме као опција)?

• Милан

Гласови: 54 41,5%
  • Интер

Гласови: 76 58,5%

• Вкупно гласачи
    130
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ја ќе го сметам ко дерби ако се наполни барем 25% од стадионот .

BATE Bo...bi aj ne zamaraj :icon_lol:

Ocekuvam blesok na ovoj mec na El 92, pocetokot na sezonata negov me podseca na pocetokot na Povredeniot u Milan, ko na svoj grb go ponese cel Milan i go tresna Inter od zemja....

Ocekuvam i gol od PAzzo, i Kasano da umre u 60-ta minuta :icon_mrgr: od umor, i da go izvadat da ne go terorizira Antonini :icon_lol:

do togas ce bide 0-0 i do kraj 2-0 za Milan....

Минатата сезона е показател дека е многу тешко да се прогонозира Миланското дерби.Затоа нема да коментирам ништо за моменталната форма на двата тима и ќе кажам само дека се надевам на победа на Милан па ако треба и 1:0 нека заврши.Според играчите можеби ова ќе е една од ‘‘најслабите‘‘ утакмици помеѓу Милан и Интер но од друга страна фактот што ќе нема ѕвезди на теренот може да придонесе за далеку подобар фудбал и тимска игра од двете страни.

п.с Ако ништо друго барем ќе видиме добри кореографии од двете навивачки групи. :)

Јас сум навивач на Милан, и не се знае кој ќе победи, ќе биде тесно, бидејќи судејќи по почетокот на обете екипи во Калчо Лигата, скоро ист скор имаат, така што шансите се 50-50.

СЕПАК FORZA MILAN!

Градко дерби, табелата и формата немора ништо да значат, доказ за тоа е ланската сезона каде Интер два пати го победи Милан а имаше очајна сезона. Особено болен беше вториот пораз, две кола пред крајот на сезоната, пораз со кој Милан ја загуби шампионската титула од Јуве. Ова е уште еден доказ за тоа дека во секоја дерби утакмица се влегува безкомпромисно и без калкулации.
Очекувам победа на Интер, Милан не е оној од лани, цела екипа им отиде а згора на тоа не наградија со Касано и се закитија со една врба во тимот-Пацини :icon_lol:. 0-2 за Интер моја прогноза. Форца!!!

Не дека држам нечија страна ама мислам дека Милан ќе победи на дербиво и полека ќе почна да фаќа приклучок кон горниот дел од табелата. Премногу нереално ми делува Милан да има 7 или 8 бода после 7 кола.

Очекувам победа на Интер, Милан не е оној од лани, цела екипа им отиде а згора на тоа не наградија со Касано и се закитија со една врба во тимот-Пацини :icon_lol:.

Се повеќе мислам дека се греши кога се прави споредба Касано-Пацини, посебно ако ја прават навивачите на Милан.

Што ми е муабетот... Не треба да гледаме што клубот добил со Пацини, односно колкава е штетата или предноста стриктно гледано само од тој трансфер, кој беше по желба на Касано (!!!), туку каков Шарави тимот добил. Касано ќе го гушеше неговиот развој.

Не знам колку Милан со Касано би имал подобро место на табелата (посебно на крај на сезона), но на подолг рок сигурен сум дека Милан добива со Шарави. Најголема придобивка од овој тренсфер е Шарави.

Милан.За малку ќе ме усреќеа на ливчето со Зенит (Бате заеба :cautious:) , ама и сега нека победат, ги планирам во едно ливче :sneaky:
2-1 (Шарави, Пацини / Милито)

Се повеќе мислам дека се греши кога се прави споредба Касано-Пацини, посебно ако ја прават навивачите на Милан.

Што ми е муабетот... Не треба да гледаме што клубот добил со Пацини, односно колкава е штетата или предноста стриктно гледано само од тој трансфер, кој беше по желба на Касано (!!!), туку каков Шарави тимот добил. Касано ќе го гушеше неговиот развој.

Не знам колку Милан со Касано би имал подобро место на табелата (посебно на крај на сезона), но на подолг рок сигурен сум дека Милан добива со Шарави. Најголема придобивка од овој тренсфер е Шарави.
Се слагам, јас намерно така пишав колку да покренам дискусија инаку си го почитувам и го сакам Пацо како играч, можеби играта на Милан не му одговара на тој е одличен гол играч. Доколку би го хранеле со центаршутеви крилата и бековите на Милан има да се растури од голови, само штета што италијанскиот фудбал нема веќе игра преку wing бекови како Кафу, Сержињо, Маикон итн.
Шарави си е супер играч, одлично се развива, искрено мене највеќе ми е страв од него, во одлична форма и може да го реши дербито. А за размената Касано-Пацо на крај на сезона ќе оценуваме кој добил а кој загубил, една повреда може многу да го смени текот на настаните. :)

Последното дерби помеѓу лутите градски ривали. Овој резултат од последното дерби немора да значи ништо. Одиме на победа. FORZA MILAN

дерби на “ќорио“ и “слепио“ оваа сезона.........очекувам циркузот да победи...........

дерби на “ќорио“ и “слепио“ оваа сезона.........очекувам циркузот да победи...........
Ај зошто ќор и слеп објасни ми? Трето место е Интер, само два кикса имаше до сеа, а Јуве и Наполи по еден. Милан има лоши резултати сега за сега, но ќе дојдат работите на свое место и ќе се искачат на едно од првите 5 места, сигурен сум во тоа. Иначе циркузот за малце ќе изгубеше во вторникот на домашен терен од Шахтјор но сепак успеа да спаси жива глава некако.

Искрено не знам кој ќе победи,ама секако ќе има добар фудбал.Едино што знам е дека че коментира бране,и ако победи интер ќе има свршуање по студио:D.

Forza Milan oleee! No ke bidam realen, Inter vo momentov se za dve klasi podobar tim od nas i ke ne rasturat. Timot ni e katastrofa, site se teski drva osven El Shaarawy. Za razlika od nas, Inter imaat super tim, mnogu pokompleten od nasiot.

Tipuvam deka natprevarot ke zavrsi 1-3. Fenomenalniot El Shaarawy (noviot Kaka) ke bide strelec za golot na Milan a Milito ke dade dva i Abate eden za Inter.

Mnogu mi e tesko sto go pisuvam ova, no takva e realnosta. Se nadevam deka ke izborime opstanok ovaa sezona (tesko, kako sto sme trgnale) i Berlusconi (ne upropasti stari!! da ja ebam Barbara) ke go prodade klubot na nekoi Arapi za da se vratime na starite pateki.

Forza Milan oleee!

Ај зошто ќор и слеп објасни ми? Трето место е Интер, само два кикса имаше до сеа, а Јуве и Наполи по еден. Милан има лоши резултати сега за сега, но ќе дојдат работите на свое место и ќе се искачат на едно од првите 5 места, сигурен сум во тоа. Иначе циркузот за малце ќе изгубеше во вторникот на домашен терен од Шахтјор но сепак успеа да спаси жива глава некако.

голема работа ако качеле место погоре во 4-5то рангирана лига во Европа.....во ваква ѓубре лига донекаде шампионот може да заслужи респект или пак најмалку полуфинале во ЛШ,СЕ Друго е само една помината сезона со позитивно или негативно салдо во буџетите на клубовите...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom