МРТВ - Македонска радио телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Жално е што целата зграда не е искористена од самава телевизија МРТВ :(

Жално е што целата зграда не е искористена од самава телевизија МРТВ :(
Зашто на телекабел мтв и телма се со катасрофална слика (на дигиталнната) а канал 5 и алфа со послаб квалитет од сител и 24 вести? Зашто кога имаат опрема овие телевизии(посебно мтв) не одат со кристално чиста слика на дигиталната на телекабел???

Знае некој кога даваат репрзии од серииве?

Браво за Вардар - Пелистер, многу добар пренос :cuc:

.Прегледај го приврзокот 50002
A за најголемата победа во историјата на Металург, а и воопшто можеби во ракометот на клубски план, пренесувано на МТВ, нешто да не имаш да изјавиш, или цел век ќе се кенка..
Chambery shocked by Skopje
Metalurg slavio u gostima protiv Chamberya

A за најголемата победа во историјата на Металург, а и воопшто можеби во ракометот на клубски план, пренесувано на МТВ, нешто да не имаш да изјавиш, или цел век ќе се кенка..

Очекувана победа :icon_lol:.
Особено ми е мерак за Манасков како иден стандард во репрезентација...

Не викам да одеше фудбалот место ракометот, имаше опции паметните мозоци од МТВ да сменат термин, верувам нема да се бунеа од Вардар и Пелистер.Ете место во 19:00, да беше во 17:00, па после ракомет.Ама изгледа им е премногу комплицирано, полесно е пренос од Турново, на 200 км. од МТВ.

Ej nemoj da ne *ebete ne davate liga na sampioni vo vtornik samo za da si jaca maxtv pretplatnici za sto vi plakame radiodifuzna taksa a? za da bidete partiska televizija? ne davate ni edna liga vo fudbal KATASTROFA STE NE VIDENA! i slikata na digitalnata e so vrven kvalitet samo na maxtv a ne i na drugite operatori, taka slucajno se pogodilo a ?

Очекувана победа :icon_lol:.

Не викам да одеше фудбалот место ракометот, имаше опции паметните мозоци од МТВ да сменат термин, верувам нема да се бунеа од Вардар и Пелистер.Ете место во 19:00, да беше во 17:00, па после ракомет.Ама изгледа им е премногу комплицирано, полесно е пренос од Турново, на 200 км. од МТВ.

Од кога МТВ е нашата фудбалска федерација? Ко првин, ФФМ се криви, зашто се тапа околу менување на термини.
Плус, гледам некои се бунеа, демек имало време место Дневникот да бил преносот. 50 години константно дневник сакаа да нема. :facepalm: Најбоље ми се луѓето, кои серат уште за МТВ а се единствените кои трошат пари и време на преноси на наши спортови и тоа со големи загуби, пример пренос од МФЛ.

И ај доста, кој сакаше, беше на стадион. Кој не бил на стадион а сакал да гледа - сам си е крив.
--- надополнето: 1 октомври 2012 во 15:24 ---
Ej nemoj da ne *ebete ne davate liga na sampioni vo vtornik samo za da si jaca maxtv pretplatnici za sto vi plakame radiodifuzna taksa a? za da bidete partiska televizija? ne davate ni edna liga vo fudbal KATASTROFA STE NE VIDENA! i slikata na digitalnata e so vrven kvalitet samo na maxtv a ne i na drugite operatori, taka slucajno se pogodilo a ?

Гледам му се фрли на Види Фотос, како да е вработен во МТВ. Али ај зашто и јас не сум, ќе ти одговорам. А која друга телевизија дава некоја лига во фудбал, освен МТВ и Телма? Запамти, МТВ дава македонско првенство, значи со свои капацитети прави преноси а не да купи преноси од друга лига. Само да се серело, едноставно навиката кон МТВ серење, не се откоренува, иако се единствена телевизија која се труди нешто да направи.

Ќе им пренесам на колегите.

Од кога МТВ е нашата фудбалска федерација? Ко првин, ФФМ се криви, зашто се тапа околу менување на термини.
Плус, гледам некои се бунеа, демек имало време место Дневникот да бил преносот. 50 години константно дневник сакаа да нема. :facepalm: Најбоље ми се луѓето, кои серат уште за МТВ а се единствените кои трошат пари и време на преноси на наши спортови и тоа со големи загуби, пример пренос од МФЛ.

И ај доста, кој сакаше, беше на стадион. Кој не бил на стадион а сакал да гледа - сам си е крив.

.

Криви се и едните и другите, не се разбрале добро.
Или не сакале.Или така им одговарало за да не видиме глупости на преносот.Да не видиме како беше креиран инцидент со (не)намерна несериозна реакција на МВР за да забранат сега гостински гостувања.Ајде не е за овде муабет...Дерби како Тетекс - Шкендија и Вардар - Пелистер не, ама некој леви екипи секое коло...ај следна сезона можда и од 3 лига Баби - Нов Милениум :D
И да, никој не рече дневникот или Металург да не е во свое време.
За стадион, последен автобус за назад ми е во 19:30, се плашат луѓе да се возат покасно, лоши времиња... бензинот е скап и не е репрезентација да договориш 4 луѓе за кола, па баш ради такви работи можат на телевизија.Ако им е толку до некаква популаризација.
Уствари џабе муабет овде...

--- надополнето: 1 октомври 2012 во 15:24 ---

Гледам му се фрли на Види Фотос, како да е вработен во МТВ. Али ај зашто и јас не сум, ќе ти одговорам. А која друга телевизија дава некоја лига во фудбал, освен МТВ и Телма? Запамти, МТВ дава македонско првенство, значи со свои капацитети прави преноси а не да купи преноси од друга лига. Само да се серело, едноставно навиката кон МТВ серење, не се откоренува, иако се единствена телевизија која се труди нешто да направи.
se trudi nesto da napravi so pari koi nie plakame sekoj mesec, a drugite televizii ne ni naplakaat sekoj mesec za tvoja informacija, zatoa za niv imam razbiranje zasto se partiski tv a za mtv nema alibi!

наша екипа во европско натпреварување >> пренос од фудбал со квалитет Кутмичевица - Радожда.

The End

se trudi nesto da napravi so pari koi nie plakame sekoj mesec, a drugite televizii ne ni naplakaat sekoj mesec za tvoja informacija, zatoa za niv imam razbiranje zasto se partiski tv a za mtv nema alibi!

Иначе, дел од процентот од данокот за радиодифузија иде и за телевизиите кои имаат национална концесија. Затоа не се вика Данок за МРТ. Плус со данокот за радиодифузија, плаќаш и за буџетите за нови филмови што ги снимаат, што ги дават радиодифузија преку конкурс секоја година.

Види бе, ова од весници го знам, несакајќи. Да си се потрудел малце повеќе...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom