Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
27 април 2009
Мислења
2.500
Поени од реакции
3.319
samo so go izgledav 12 Monkeys.. go svativ vo globala filmot samo ne mi e jasna scenata so se vrtit pojke pati koga e na aerodromot Cole kade ustvari si ja gledat sopstvenata smrt

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Da fuq did I just see? :eek:

ЛЕЛЕЛЕЛЕЕЛЛЕ Јасдфасдфасдфасдфасдфгсададгфгггггггњ4т4т!!!!!! лелеелел колку се смеев не си свесен значи Монти Пајтон гомна да јаде, абе воздух изгубив :D :pos:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.679
Поени од реакции
59.810
ЛЕЛЕЛЕЛЕЕЛЛЕ Јасдфасдфасдфасдфасдфгсададгфгггггггњ4т4т!!!!!! лелеелел колку се смеев не си свесен значи Монти Пајтон гомна да јаде, абе воздух изгубив :D :pos:
Јас не знам што е толку смешно. Нејќе човекот да умре, а кој сака? Мислите Холивуд пореален е? Упуцај некого и одма паѓа без глас да пушти и инстантно не мрда иако му требаат 20 минути да искрвари. Баткава барем замина со стил, викаше, се бореше, направи драма. Еднаш се умира :)

Хејтери... :cool:
--- надополнето: 28 септември 2012 во 13:50 ---
samo so go izgledav 12 Monkeys.. go svativ vo globala filmot samo ne mi e jasna scenata so se vrtit pojke pati koga e na aerodromot Cole kade ustvari si ja gledat sopstvenata smrt
Веќе се случило. И пак ќе се случи. Малиот Кол кога ќе порасне ќе се врати на аеродромот, ќе умре и се така. Животот е тркало :)

D

dystopian

Гостин
Јас не знам што е толку смешно. Нејќе човекот да умре, а кој сака? Мислите Холивуд пореален е? Упуцај некого и одма паѓа без глас да пушти и инстантно не мрда иако му требаат 20 минути да искрвари. Баткава барем замина со стил, викаше, се бореше, направи драма. Еднаш се умира :)

Хејтери... :cool:
Баш така, сценава е ептен ретардирана, ама Холивуд... погоден од ситен калибар во стомак, умира одма. :eek:

Ако веќе збориме за реализам, воопшто не ни треба да се тресат кога ги погодува куршум (шатган - лета два метра), камоли крв да прска ко со базука да ги рокнале.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Шо бе толку сите против Мишел Родиргез во поход тргнавте :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Каква врска има филмов со оригиналниот филм?
Уствари зошто уопште па и ја мислам дека има врска..

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Баш така, сценава е ептен ретардирана, ама Холивуд... погоден од ситен калибар во стомак, умира одма. :eek:

Ако веќе збориме за реализам, воопшто не ни треба да се тресат кога ги погодува куршум (шатган - лета два метра), камоли крв да прска ко со базука да ги рокнале.
Има и добра тепачка сцена од истиот режисер..

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Космополис... стварно бесмислен филм, издржав 20 минути...тропаат неповрзани работи цело време у лимузина... Патисон многу лош...

Дред го изгледав до крај, ама што дека...тапа и многу ефтино направено...градот нема футуристички стил (како во стрипот), униформите и моторите лошо дизајнирани, барем да личеа на нешто кога веќе не ги прават автентични...Слабо акција и возбудливи моменти, тензија ич...Дред и Андерсон си се шетаат цело време у зграда и ќе застрелаат некого одвреме-навреме, како да го ископирале дејството од The Raid (кој е многу, многу подобар/позабавен филм)...Урбан не остава никаков впечаток како Дред, Сталоне беше бољи :) ...сите ликови се неинтересни, неизградени...ја Дред не го видов нити Андерсон која ја направиле несигурен почетник за разлика од онаа ексцентрична, самоуверена, духовита личност уште од првиот момент кога ќе се појави у стрипот...Освен муницијата, филмов нема благе везе со стрипот (n) (да, го нема ни типичниот саркастичен хумор).
У филмов користат една дрога која те опушта и се осеќаш успорено ко слоу-моушн, цело време додека го гледав ми изгледаше дека и ја сум ја земал. Оние 5.9 на Метакритик по мене му се и премногу, се заборава одма кога ќе се изгледа.
Ова претставува филмов за стрипот :

Kajgana Shop

На врв Bottom