Дерби: Вардар - Пелистер (недела, 19 часот)

Кој ќе излезе како победник?

• Вкупно гласачи
    144
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Димче Ристевски :)
Па не заигра овој лани за Вардар, дека видов некој спомнал дека бил дел од Вардар лани...

Вељановски ќе биде добро да им игра како бек, премногу е спор и тромав и ќе ни биде од корист тоа.

Не знам како ќе биде заинтересираноста до недела али моментално е тапа, преска зимав карти и нема буквално ништо продадено...

Не знам како ќе биде заинтересираноста до недела али моментално е тапа, преска зимав карти и нема буквално ништо продадено...
Карти за вакви натпревари се земаат на денот на натпреварот :)

Ти по твоите постови баш ја покажуваш твојата “граѓанштина“.Јас како што се сеќавам ти се декларираш за Хрват, а штом си Хрват значи и твоите се доселиле во Скопје т.е. не си скопјанец и Македонец по потекло.Само немој сега да испичиш дека твоите се од Загреб или Сплит.
Тие муабети сестрите им се ебеле во Скопје се приказни за деца од трето одделение.Гледам јас сите мои другари неможат глава да кренат од битолчанки.Во Скопје имаш еден куп студенти од други градови и луѓе што работат од други градови и живеат, па тоа незначи дека ако некоја се секса во Скопје дека тоа го прави со некој од Скопје.Земи малку прошетај по Скопје и види колку денешни скопјани имаат битолско потекло.Ги има еден куп, а се многу образовани и држат јаки позии по Скопје така да муабетите се без врска.

А, прашањето е со кого тие отмени и кренати скопјанки се ебат?Со трето разредни Англчани, Французи, Американци од коишто неможеш ни орев да им земеш од рака што се гадни, коишто дошле од проби свет и од места каде што нема ни вода и се палат дека ќе ги одведат да живеат во Париз, а?;)
Место да ги надживеете тие снобовски фори“сестрите ви се ебат таму, мајките ви се ебат таму, немате аеродром“ време ви е да почнете да размислувате за навивање.Вие треба да се трудите да има јаки Чкембари, затоа што со јаки Чкембари ќе има и јаки Комити.И ние и тие идеме едни заради други да не се лажеме.Жално е групи како Чкембари и Мајмуни да го допрат дното коишто порано се собирале и по 2 000 на натпревари.

Друже темава е за фудбал и овие препирки се присутни пред секое дерби .Не лупај глупости од типот потекло на членовите од форумов, кој од каде се доселил или кој на кој се палел.Полека смири се земи воздух издиши и напушти ја темава..

Искрено се надевам на победа на Вардар бидејќи душевно ги мразам тие од Битола.. Ајде ВАРДАР можеш ти покажи кој е еден најсилен во нашата мила македонија..

ФОРЗА ВАРДАР!

Пријателе, зар ти очекуваше на две дена пред мечот да има продадено карти?! Па никад се нема десено тоа во наше првенство за 20 годишно постоење на истото!

Заонтересираноста за Мак фудбалот да не се лажеме е никаква. Вчера им викам на другарите што се декларираат како Вардарци ајде во недела на утакмица,и одговорот им беше тешко да идам има многу фудбал во тоа време. Епа какви навивачи се тоа кога ни на дерби нејкат да дојдат.

Ти по твоите постови баш ја покажуваш твојата “граѓанштина“.Јас како што се сеќавам ти се декларираш за Хрват, а штом си Хрват значи и твоите се доселиле во Скопје т.е. не си скопјанец и Македонец по потекло.Само немој сега да испичиш дека твоите се од Загреб или Сплит.
Тие муабети сестрите им се ебеле во Скопје се приказни за деца од трето одделение.Гледам јас сите мои другари неможат глава да кренат од битолчанки.Во Скопје имаш еден куп студенти од други градови и луѓе што работат од други градови и живеат, па тоа незначи дека ако некоја се секса во Скопје дека тоа го прави со некој од Скопје.Земи малку прошетај по Скопје и види колку денешни скопјани имаат битолско потекло.Ги има еден куп, а се многу образовани и држат јаки позии по Скопје така да муабетите се без врска.

А, прашањето е со кого тие отмени и кренати скопјанки се ебат?Со трето разредни Англчани, Французи, Американци од коишто неможеш ни орев да им земеш од рака што се гадни, коишто дошле од проби свет и од места каде што нема ни вода и се палат дека ќе ги одведат да живеат во Париз, а?;)
Место да ги надживеете тие снобовски фори“сестрите ви се ебат таму, мајките ви се ебат таму, немате аеродром“ време ви е да почнете да размислувате за навивање.Вие треба да се трудите да има јаки Чкембари, затоа што со јаки Чкембари ќе има и јаки Комити.И ние и тие идеме едни заради други да не се лажеме.Жално е групи како Чкембари и Мајмуни да го допрат дното коишто порано се собирале и по 2 000 на натпревари.
Абе ти ќор си и не гледаш дека целата тема е ваква и дека се подјебаваме вака,а ?
Они скопски педери,ние немате аеродром,Боки 13 - во Скопје ви се ебат сестрите........ и сега ти се најде паметен и се фати за ова...
Мораше ти да дојдеш и да ми укажеш на болдот,а Шерлок ?.......
Што е ,те рецна малце бидејќи имаш битолско потекло или што е работата ?

Јас сум хрват,моите се доселиле во Скопје бла бла бла........јас сум Скопјанец,па ти ако сакаш преврти се,нема да го смениш тоа.Јас сум роден тука,растен и цел живот го имам тука пројдено,а само дебил може да брои генерации кој колку време е тука........Дури и ако сакаш така,јас генерациски имам подолг стаж во Скопје од 90% од луѓето што живеат тука,а немам само хрватско потекло башка.Сакал или неќел,скопјани ти се и Ромите од шутка,Албанците од Чаир, Србите од Аердором/Центар/Карпош.......не морам да бидам и да се декларирам како Македонец,за да бидам скопјанец.

Поздрав и пробај да се правиш паметен кај што е местото,а не на тема кај што се трола.......

Za eden bitolcanec koj vika deka Vardar nemal navivaci...... Momak Vardar itekako ima navivaci( najmnogu od sekoj makedonski klub) samo rabotata e sto nema kvaliteten fudbal, kvalitetna liga za da go natera navivacot da dojde na stadion.... Eve sea i ova prepukuvanje sto ostanalo od porano e samo megu navivacive... Inace pelister e daleku od rival na Vardar, i samite bitolcani go znaat toa. Pozdrav

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom