TotalTV Македониjа Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

kibs656

Search Womans from your town for night
Член од
17 мај 2010
Мислења
58
Поени од реакции
40
Новиот сд ресивер / црниот/ ехолајт ми прави проблеми со преводот.Кога ќе се исклучи и повторно уклучи
нема превод на ниеден канал.Дали некој имал ваков проблем и дали знае решение ?
--- надополнето: 6 септември 2012 во 21:09 ---
Новиот сд ресивер / црниот/ ехолајт ми прави проблеми со преводот.Кога ќе се исклучи и повторно уклучи

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
--- надополнето: 6 септември 2012 во 21:09 ---
Па црниот е Cisco, не е Еколајт. Ваљда нешто во мени треба да подесиш за каков да биде преводот, ако не прашај на форумов www.novisf.com или на 02/36-63 000.

kibs656

Член од
17 мај 2010
Мислења
58
Поени од реакции
40
Во менито се е подесено,а на 03/36-63-300 ми рекоа треба да се направи рифреш на ресиверот.
Тоа многу не помогна а и не ми делуваат многу професионални ви центарот за подршка.Сепак фали ти за одговорот,

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Во менито се е подесено,а на 03/36-63-300 ми рекоа треба да се направи рифреш на ресиверот.
Тоа многу не помогна а и не ми делуваат многу професионални ви центарот за подршка.Сепак фали ти за одговорот,
Ххаха, абе бројот го згрешив, бројот е 02/30-63 000. Сепак најверојатно си го видел бројот во ресиверот или на интернет страната. Ти реков, доколку тие женските во контакт центарот не ти одговорат, прашај на форумов www.novisf.com и сигурно ќе ти одговорат. А дали ти е добар тој Циско(црниот ресивер) и дали си задоволен од него? Дали го замени со Еколајт или нов корисник си?

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Најдов едно интервју со директорот на тотал тв, ми падна во очи баш овој дел
Kada možemo očekivati HD prijemnike bez dodatne mesečne rente? Dali imate informacije o kom tipu prijemnika se radi?
Novi osnovni HD box će biti komercijalizovan krajem Novembra
Значи според ова што го разбрав од ноември ќе давале ХД приемници безплатно и без доплата. Ако е тоа точно тогаш сите што сакаат да стават сега тотал тв (како мене:D), да си почекаме до ноември.
Еве го целото интервју
Poštovani g. Radić, upoznati smo da satelitska platforma Total TV postoji već nekoliko godina. Sa DTH platformom startovali ste prvo u Srbiji zatim u Crnoj Gori, Sloveniji, BIH, Hrvatskoj, Makedoniji i na kraju sa Internationalom. Po poslednjim podacima imali ste preko 650.000 korisnika. Dali je broj korisnika i u daljem porastu ?

Broj korisnika TOTAL TV je u porastu i dalje.

Po anketama sa nekoliko Satv foruma indikativno je da su korisnici Total TV usluge iako veoma zadovoljni Vašom odličnom ponudom bili veoma zainteresovani za prijem sledećih programa: VH 1, Boomerang, Cartoon Network, Croatian Music Channel, Jugoton TV, različite MTV verzije......Kolika je verovatnost da bar neke od ovih kanala u narednom periodu vidimo u Total TV paketu ?

Trudimo se da shodno potrebama korisnika i raspoloživosti kapaciteta kao i do sada zadovoljimo naše korisnike. Sve zavisi još i od same ponude kanala prema nama. Ne mogu da kažem da ih neće biti ali kada to stvarno ne znam.

Dali možemo do kraja godine očekivat još koje SD programe ?

Svakako FOX General, a trudićemo se da ubacimo i još HD kanala.

Mnogi korisnici se žale na kvalitet slike erotskih programa Free X TV i French Lover TV. Upoznati smo da je takav loš kvalitet slike dobijate u startu sa njihovih feedova sa satelita Hot Bird. Dali postoji mogućnost promene ovih kanala sa kanalima istog žanra ali sa boljim kvalitetom slike?

Ovo je sve vezano za raspoloživost kapaciteta sa povećanjem istog povećaće se i kvalitet spomenutih kanala.

Dali postoji mogućnost da se poboljša i kvalitet slike Makedonskih TV kanala ?

Ako nam dostave kvalitetniji signal mi ćemo takav i distribuirati. Za sada Mak. Tv nemaju para za kvalitetniji prenos signala kao i CG TV.

Kada možemo očekivati HD prijemnike bez dodatne mesečne rente? Dali imate informacije o kom tipu prijemnika se radi?

Novi osnovni HD box će biti komercijalizovan krajem Novembra.

Dali imate u planu i neke nove HD kanale?

Naravno da imamo i to će nam u narednom preiodu i biti prioritet sa lansiranjem osnovnog HD box-a. Trudiću se da ubacimo i neke filmske HD kanale. Prvenstveno HBO

Kakva je mogućnost suradnje DTH platforma Total TV i Max TV Hrvatska. Upoznati smo da obe satelitske platforme emituju na poziciji 16. stepeni istocno. Dali je u planu eventualna suradnja i razmena TV kanala?

Za sada nemamo nikakvu saradnju , a da li će je biti ostavljamo budućem vremenu.

U planu je bila implementacija " video na zahtjev " i satelitskog interneta. Kada mogu gledaoci Totala očekivati ove novosti ?

Video na zahtev kada se poveća broj korisnika sa HD DVR prijemnicima. Za sada je to veoma mali broj korisnika. Satelitski internet do kraja godine.

Hvala u ime slovenske redakcije web strane SATELITTV i redakcije novina SATELIT TV VIDEO iz Beograda.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Најдов едно интервју со директорот на тотал тв, ми падна во очи баш овој дел

Значи според ова што го разбрав од ноември ќе давале ХД приемници безплатно и без доплата. Ако е тоа точно тогаш сите што сакаат да стават сега тотал тв (како мене:D), да си почекаме до ноември.
Еве го целото интервју
Да да, значи си се зачленил на www.novisf.com? :D Од таму е интервјуво, и јас го видов, значи ХД ПРИЕМНИЦИ БЕЗ МЕСЕЧНА ДОПЛАТА И ТАКСА ОД НОЕМВРИ!!!

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Да да, значи си се зачленил на www.novisf.com? :D Од таму е интервјуво, и јас го видов, значи ХД ПРИЕМНИЦИ БЕЗ МЕСЕЧНА ДОПЛАТА И ТАКСА ОД НОЕМВРИ!!!
Не сеуште се немам зачленето , онака го разгледував форумот (го видов од кај тебе, ти го имаше постирано погоре линкот ;)) и го најдов интервјуто.
--- надополнето: 7 септември 2012 во 20:07 ---
Novi osnovni HD box će biti komercijalizovan krajem Novembra - ова сака да каже дека ќе биде бесплатен или ??? , и не сакаше да го каже типот на приемникот :D

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Не сеуште се немам зачленето , онака го разгледував форумот (го видов од кај тебе, ти го имаше постирано погоре линкот ;)) и го најдов интервјуто.
--- надополнето: 7 септември 2012 во 20:07 ---
Novi osnovni HD box će biti komercijalizovan krajem Novembra - ова сака да каже дека ќе биде бесплатен или ??? , и не сакаше да го каже типот на приемникот :D
Ќе биде бесплатен, изгледа само нема да се плаќа 215 ден. месечно и такса, а монтажа нормално дека нема да се плаќа. :D

kibs656

Член од
17 мај 2010
Мислења
58
Поени од реакции
40
Нов кориник сум.Во продавницата кај што го земав ресиверот ми рекоа дека е ехолајт понова верзија
На форумот пронајдов дека овие црниве имаат проблем со преводот и сега за сега им нема спас:cuc:

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Нов кориник сум.Во продавницата кај што го земав ресиверот ми рекоа дека е ехолајт понова верзија
На форумот пронајдов дека овие црниве имаат проблем со преводот и сега за сега им нема спас:cuc:
Па види другар, верзијата најверојатно ја тестираат, па со текот на времето ќе се оправи. Иначе фимите што ги прават Еколајт и Циско мислам дека се исти, односно ги произведува Кошип. Бидејќи од ноември ќе дадат бесплатно ХД ресивери сето тоа ќе се поправи, па тогаш ваљда ќе си земеш и ХД ресивер. :)

Член од
9 април 2012
Мислења
50
Поени од реакции
14
А информација некој да даде како може сите канали од сателит да се гледаат , на пример со 2 сателитски антени или нешто слично ?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
А информација некој да даде како може сите канали од сателит да се гледаат , на пример со 2 сателитски антени или нешто слично ?
Треба да се има LNB monoblock(ако ти е целата опрема од Тоталтв -антена, тогаш значи окото ти е monoblock(окце за фаќање три сателити одеднаш) и ќе можеш да ги фаќаш, а ако ти е твоја антената и окцето и ако окото е обично тогаш можеш само еден сателит да фаќаш). Можеш и со мотор, ама ќе треба да имаш друг ресивер за да ја свртиш антената(пошто Тоталтв ресиверите немаат подршка за вртење на антените) и да ги подесуваш нон-стоп сетинзите и тоа ти е ТРОДУПЛА РАБОТА. Антената ти ја дадоа од Тотал или е твоја?

Член од
9 април 2012
Мислења
50
Поени од реакции
14
Фала за одговорот , инаку уште немам ставено тоталтв, планирам од следниот месец па сакав да имам повеке информации зашто не знаев како иде со факањето на програмите од сателитите . Во секој случај фала многу .

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Бом и К15 ги нема повеќе на ТоталТВ...
како што ми оди работава ќе останеме без ниедна македонска ТВ

Kajgana Shop

На врв Bottom