Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Ako na nekoj film mu treba reboot toa se Dragonball i Mummy, posle prviot del, vtoriot i tretiot te terat da povrakas... Za Dragonball da ne zboram, toa e prv film koj samo spored trejlerite odluchiv da ne go gledam a i bogami ocenkata na IMDB, ama nejse ne e toa tema (iako bi bila dobra tema na koj film mislite mu treba reboob i zoshto i so koi akteri, RocknRolla, Jimmay, IoSono, activate <3), jas sum za reboot na filmov iako go sakam mnogu akterov, kako se vika... nesto frejzer... <3
Dragonball не го ни гледав, си кажа сам дури и трајлерите беа тиње. Али првиот дел од мумија беше супер, вториот и така и така, понатаму .... Сепак, некои работи треба да се остават како што се.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Dap, prviot beshe super, vtoriot ne znam za taka i taka, ama pamtam deka ushte prv pat koga go gledav, go skokav na delovi... tretiot otidov u kino, demek ajde... heh <3

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Во вториот барем ја имаше Евелин од првиот дел, за разлика од таа во третиот дел која беше грдичка како и филмот. <3 ( уште некое срценце и ќе треба во врска да се ставиме )

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Dap, i nachinot na koj ja pretstavija... Deka nemav gledano ni trejler posho togash ni trejleri ne gledav (abe sho..), i gledam grdava mu e zhena na ovoj from the Jungle :D pa i Jet Li... abe... <3 :D

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Треба да направат reboot (што и да значи тоа - римејк?) на Spawn филмот. Spawn ми е еден од омилените стрип карактери, и како многу стрип-базирани филмови, мислам дека и он заслужува свој серијал (или барем единечен филм). Само се надевам дека нема Wesley Snipes да го кастираат за главна улога, доста му беше Blade нему.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ако ми веруваш Legend го гледав пред 2 дена поради носталгија. Го имам гледано бар 5-6 пати како дете на телевизија и викам дај да го симнам во HD да видам како го издржува тестот на времето и бев пријатно изненаден. Детски филм е но е одличен!
Филмот е легенда, како што му гласи и насловот :D. Не дека Том Круз глуми, мене повеќе целокупниот филм ми се допадна, сценографијата, костимите, атмосферата итн.

Еј, шубо ме потсети на филмов, ќе си го симнам да го гледам, може 10 години има како не сум го гледал :).
--- надополнето: 25 септември 2012 во 04:14 ---
Го имаш гледано Magnolia? Овде ја има убедливо најдобрата улога, после неа е онаа во Eyes Wide Shut. Се сеќавам еднаш беше на дискусија во темата за ѕвезди.

:cuc:
Не сум го гледал филмов, што е чудно, зошто имам пријателка која е Том Круз фанатик, и има цела филмографија од него, а овој филм не го сретнав меѓу неа. Баш ќе го ѕирнам со неа филмов :), фала за предлогот друже (y).
--- надополнето: 25 септември 2012 во 04:19 ---
Wesley црнчи по затвори.
Само што прочитав. He's been a bad, bad boy :).

Dragonball не го ни гледав, си кажа сам дури и трајлерите беа тиње. Али првиот дел од мумија беше супер, вториот и така и така, понатаму .... Сепак, некои работи треба да се остават како што се.
Јас го гледав ...... Не прашувај зошто .....

Доволно е да кажам дека не можам да го вратам времето назад. Нека е предупредување до било кој што бил во искушение да го ѕирне - НЕМОЈ! Филмот не е толку лош како што го прават дека е - ПОЛОШ Е!

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Шкорпион, типов што го глумеше Spawn оригинално си е сеуште добар за ако евентуално се решат да продолжат или со римејк или ново продолжение. Инаку препорака за филм со него.

Why Black Dynamite? Why?!? :pos:

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Треба да направат reboot (што и да значи тоа - римејк?) на Spawn филмот. Spawn ми е еден од омилените стрип карактери, и како многу стрип-базирани филмови, мислам дека и он заслужува свој серијал (или барем единечен филм). Само се надевам дека нема Wesley Snipes да го кастираат за главна улога, доста му беше Blade нему.
ништо од тоа друже... Spawn e супер лик, bad-ass aнтихерој (Wandaaaa!!!) и самиот стрип доста брутален со еден куп интересни ликови и мене ми е омилен и плаче за еден добар филм, ама Мекферлејн трубеше едно време за тоа - овојпат демек ќе го напраел како што треба имал супер идеја дури и на ИМДБ го пишаа и после некое време - ништоооо тој проект цркна за жал

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Шкорпион, типов што го глумеше Spawn оригинално си е сеуште добар за ако евентуално се решат да продолжат или со римејк или ново продолжение. Инаку препорака за филм со него.

Why Black Dynamite? Why?!? :pos:
Па обично не ги кастираат истите глумци во римејк филм. Не реков дека Michael Jai White е лош, напротив, омилениот актер црнец во акциони филмови ми е :).

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
ништо од тоа друже... Spawn e супер лик, bad-ass aнтихерој (Wandaaaa!!!) и самиот стрип доста брутален со еден куп интересни ликови и мене ми е омилен и плаче за еден добар филм, ама Мекферлејн трубеше едно време за тоа - овојпат демек ќе го напраел како што треба имал супер идеја дури и на ИМДБ го пишаа и после некое време - ништоооо тој проект цркна за жал
Имаше МекФерлејн проблеми за Spawn бајаги и се влечкаше по судови поради авторски права со ликовите кои се создадени од други автори и не можеше поради тоа нов филм да направи, башка што првиот филм беше бомба и не можеше финансиери да најде. Колку што знам сега мора и на Нил Гајман да му плаќа пари затоа што он ги има создадено Кољиостро и Анџела.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Искрено ептен се надевам некој ќе се нафати. Со оглед на тоа не само до каде е CGI технологијата денес, live action исто, него и маските, костимографијата и кукларството во филмовите е донесено на едно револуционерно ниво. Ако има добар сценарист, продуцент и актерска екипа, филмот ќе биде парче ако се направи.

И баш затоа ми е еден од омилените, не е типичен стрип карактер. Не е јунак, херој, баш анти-херој, со своја скала на етика и морал, и црна природа. Затоа еден од другите ликови кои ми се омилени е Blackheart :D

Само ретко кој чул за него. Сите што чуле го дознале од филмов со Николас Кејџ што беше, овој како се викаше ... Ghost Rider, каде глумеше антагонист, и човече, го усраа beyond measure што цело време како човек беше. Само заради тоа го хејтам филмот повеќе од потребното :D
--- надополнето: 25 септември 2012 во 04:35 ---
Абе, оригиналниот Spawn филм не беше лош, ама некако не пројде како што треба, остана незабележан со лоша заработка. Утна некаде типот. Затоа мислам дека треба римејк да се направи.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Абе, оригиналниот Spawn филм не беше лош, ама некако не пројде како што треба, остана незабележан со лоша заработка. Утна некаде типот. Затоа мислам дека треба римејк да се направи.
Бајаги лош беше искрено. Единствено нешто добро беше Мајлк Џаи Вајт и костимот. И колку ефтино делуваше филмот уште ми е чудно. Како пилот епизода на неиздадена серија. И не се знае сеуште кој повеќе преглумуваше, дали Шин или Легузиамо :D.

Kajgana Shop

На врв Bottom