Фан Клуб: Барселона

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Tito ke ima (a mislam deka uste sega ima) poveke avtoritet otkolku sto Pep imase....Pep nemase m*da da napravi nekoi raboti a Tito sto gi pravi.Edna rabota e primerot so Messi,Pep nemase m*da da go izvade od igra ili da go sedne na klupa a znaeme deka Tito go napravi toj poteg.(Imase edno video koga pep bara da se izmeni Messi a ovoj ne sakase)....

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.192
Поени од реакции
1.081

Мене ми се допаѓа како Сандро го води клубот, политиката негова вродува плод, очигледно е роден економиста ....

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.192
Поени од реакции
1.081
Сандро да не му е татко на Маскерано?!? :cautious:

Ако не му е татко сигурно бил некој комшија на неговите :icon_mrgr:
--- надополнето: 25 септември 2012 во 00:56 ---
Инаку Ел Мундо најавува експресно враќање на Капитенот до класико ....

Јас сум убеден 100% дека еден од Пиќе или Пујол ќе игра со РМ, па Јана мајка нека е :)

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Ajde neka dojde veke Nejmar vo Januari pa da imame nekakva eksplozija u napad,a ne da go gledame kako Sancez prima topka i vraka nazad do Dani bez da proba da dribla protivnik....

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815

Мене ми се допаѓа како Сандро го води клубот, политиката негова вродува плод, очигледно е роден економиста ....
Вчера мрчев дека Росел не најде соодветни замена за Ибра и еве денес што јавуваат. Ќе да го чита Росел форумов. xD

Плус информации дека ќе пробаме Видич да се земе. Не дека е остварливо ама барем изгледа ко да има план.

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Како што констатиравме сезонава, потребен ни е циркузант во тимот, нешто што сме го немале од кога Роналдињо си отиде. Е сеа, ако одиме според тој критериум Нејмар е совршен. Да се надеваме само дека ќе биде ефективен, но кога ќе размисли човек со какви играчи би играл во тимот, тогаш треба да е големо теле за да не успее.

Ако дојде би се зголемиле комбинациите за ротирање на нападот, средината ни е совршена, имаме играчи и замени за секоја позиција и единствено нешто што останува проблем е одбраната. Мора да се земе централен стопер, нешто за кое се збореше цело лето. Верувам дека во управата го знаеле овој проблем (сепак тоа им е работа) но највероватно се крстеле да нема повреди и дека ќе истуркаме некако до наредната. Глупа одлука... сепак се работи за Барселона а не за тим од некоја трета лига. Мора да се реши ова ако Росељ сака да собира поени за нареден мандат, инаку Лапорта ис д мен:cuc:

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Нејмар е многу повеќе од циркузант.

Прво е многу подобро поткован да игра како крило на левата страна од нападот отколку да кажеме Виља или Санчез.

Брз е и со топката во нозе. Нема проблем ако мора да остане пошироко нешто што на Виља му е сериозен проблем затоа што е пред се напаѓач, а не крило. Тоа значи дека ќе ни ги реши проблемите со „тесниот“ напад што ги имавме последните две години т.е. тактички гледано ќе имаме некој да ги одигра улогите на Виља и Тељо без да мора да правиме измена.

Второ, него за разлика од Тељо противниците мора да го спречат да дојде до топката. Не смеат да му дозволат кога сака да ја земе топката и да трча накај гол премногу е опасен за разлика од Педро, Санчез и Тељо. Нив противникот им дава да ја примат топката па после се справува со нив. Значи играч ќе мора да го маркира лично него, а еден да стои блиску во случај да му избега на првиот. Резултатот е многу повеќе простор за другите особено за Меси и Фабрегас кој може да направи многу штета кога утрчува од втор план.

Одличен пример за што зборам е голот на Виља против Јунајтед во финалето на ЛШ.
Јунајтед се концентрираа премногу на Меси и му дозволија на Виља да прими топка во позиција што и не беше претерано опасна ама Виља е смртоносен кога е во топ форма.

Трето, не знам колку си го гледал Нејмар дечкото има ментален шут и не се мисли многу да шутира од далеку. Уште една опција за против бункери што моментално ја немаме.

Уствари гледано од тоа што му фали на тимов Нејмар е перфектно решение за сите проблеми во нападот.

Ако се донесе Нејмар нема да биде тоа само затоа што Росел сакал ѕвезда да купи туку ќе има и реална корист од него на теренот.

Е сеа дали ќе се прилагоди на околината и дали ќе биде дисциплиниран е друго прашање ама со оглед на тоа дека многу паметни одлуки до сега носи во врска со кариерата мислам дека ќе биде добар.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.584
Поени од реакции
22.530
Наводно е договорена работата со Нејмар. ПСЖ се обиделе да преговараат со Сантос, ама претседателот им кажал дека веќе имаат договор со Барса, за трансфер на Нејмар, па доколку замине во друг клуб би требало да ни платат на нас 40 милиони.
Колку е точно и дали е само измислица, дечките од Спорт.ес си знаат.

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Нејмар е многу повеќе од циркузант.

Прво е многу подобро поткован да игра како крило на левата страна од нападот отколку да кажеме Виља или Санчез.

Брз е и со топката во нозе. Нема проблем ако мора да остане пошироко нешто што на Виља му е сериозен проблем затоа што е пред се напаѓач, а не крило. Тоа значи дека ќе ни ги реши проблемите со „тесниот“ напад што ги имавме последните две години т.е. тактички гледано ќе имаме некој да ги одигра улогите на Виља и Тељо без да мора да правиме измена.

Второ, него за разлика од Тељо противниците мора да го спречат да дојде до топката. Не смеат да му дозволат кога сака да ја земе топката и да трча накај гол премногу е опасен за разлика од Педро, Санчез и Тељо. Нив противникот им дава да ја примат топката па после се справува со нив. Значи играч ќе мора да го маркира лично него, а еден да стои блиску во случај да му избега на првиот. Резултатот е многу повеќе простор за другите особено за Меси и Фабрегас кој може да направи многу штета кога утрчува од втор план.

Одличен пример за што зборам е голот на Виља против Јунајтед во финалето на ЛШ.
Јунајтед се концентрираа премногу на Меси и му дозволија на Виља да прими топка во позиција што и не беше претерано опасна ама Виља е смртоносен кога е во топ форма.

Трето, не знам колку си го гледал Нејмар дечкото има ментален шут и не се мисли многу да шутира од далеку. Уште една опција за против бункери што моментално ја немаме.

Уствари гледано од тоа што му фали на тимов Нејмар е перфектно решение за сите проблеми во нападот.

Ако се донесе Нејмар нема да биде тоа само затоа што Росел сакал ѕвезда да купи туку ќе има и реална корист од него на теренот.

Е сеа дали ќе се прилагоди на околината и дали ќе биде дисциплиниран е друго прашање ама со оглед на тоа дека многу паметни одлуки до сега носи во врска со кариерата мислам дека ќе биде добар.
Кажав циркузант во сосема друга смисла... атрактивен начин на игра, бразилски, нешто во стил на Роналдињо, а за овој вториот ни во лудило не би можел да кажам дека беше само обичен циркузант. Инаку ги знам квалитетите на Нејмар, го имам гледано повеќе пати. Со доаѓањето на таков играч ќе значи дека позиционирањето и маркирањето од страна на противничките играчи нема да биде сконцентрирано само на средината, туку дека ќе мора да ја рашират зоната за да го запрат него, што значи ослободување на Меси кој знае да биде... МЕСИ:cuc:.

Но, да не коваме планови уште сега, си има луѓе кои се платени за тоа и кои сигурно ја знаат работата повеќе од нас. Само пак ќе кажам, донесувањето на играч како Нејмар и еден добар стопер ќе ни реши многу проблеми.

П.С. Ми се допаѓа тоа што Виланова сака да си наметне некој свој начин и свој концепт на игра и ме радува тоа што има муда да извади дефанзивец а да стави напаѓач и со тоа да оди на се или ништо. Исто така ме изненади 4-2-3-1 формацијата против Осасуна со која бркавме резултат а исто така се покажа ефикасно решение. Се гледа дека си ја научил работата од Пеп во поглед на инвентивноста и пробувањето на нови идеи.

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Ako se donese Nejmar i eden asalen centralen( Vidic,Humels) ondak ne samo 6 od 6 tuku i poveke od toa da ima ke mozeme da go dobieme...

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Ako se donese Nejmar i eden asalen centralen( Vidic,Humels) ondak ne samo 6 od 6 tuku i poveke od toa da ima ke mozeme da go dobieme...
Ни треба некој брз ЦБ. Не трактори како Видич и Хумелс го имаме Пиќе за тоа. Ама ситуацијава ќе биде дај било што само да е бек.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Ни треба некој брз ЦБ. Не трактори како Видич и Хумелс го имаме Пиќе за тоа. Ама ситуацијава ќе биде дај било што само да е бек.
Јас посакував летниов преоден рок да го подпишат Јан Вертогнен(дури едно време им се нудеше човечево).Феноменален бек,висок,брз,шутер,добар пасер,снажен....според мене е еден од најдобрите млади бекови моментално.Ќе се снајдеше беспрекорно.Ај тоа и безпари беше(8-10 факинг милиони беше) ...
--- надополнето: 25 септември 2012 во 18:36 ---
Јас посакував летниов преоден рок да го подпишат Јан Вертогнен(дури едно време им се нудеше човечево).Феноменален бек,висок,брз,шутер,добар пасер,снажен....според мене е еден од најдобрите млади бекови моментално.Ќе се снајдеше беспрекорно.Ај тоа и безпари беше(8-10 факинг милиони беше) ...

Kajgana Shop

На врв Bottom