Хип хоп културата во Македонија

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
Искрено кај нас на рап ивент кој имал повеќе од 100 луѓе сум бил кога настапувале некои од појакиве и попознати екипи...а не дека нема квалитет и кај некои понепознати...

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.917
Ако во публика има само артисти што настапуваат на евентот најверојатно се срање.
Нека биди така. Јас лично каде што сум присуствувал било така како што кажувам. Еден тон артисти и неколку од нас фановите.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.315
Поени од реакции
21.511

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.315
Поени од реакции
21.511
Дечково ист Сиги во гласот. А гледам и истиот стил го фура.
Оди на сигурно и проверено! :) Иначе, малку подлабок глас има Сиги, за другото - такво влијание има/л.
Не е лош. Има глас, флоу, текст.. ама ете, решил да оди на печалба со рапот. Нека оди, само нека не забегува многу од правецов.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Помалце артисти, повеќе фанови. Само така ќе ја оправиме работата, иначе ќе си останиме само да плачиме. Секој ден по еден нов артист излегва и тоа првата песна му е со спот.
Тука си многу во право. Ме адднуват на FaceBook ми викаат правиш рап? Јас им пишувам секој што слуша треба и да прави?
Значи многу, многу лоша е состојаба моментално. Секој ден никнува нов артист, се појавија милијарда по You Tube.. Аман не можам ни имињата на сите да им ги запамтам.
И дефинитивно одбегнувајте кога веќе правите група да го користите CREW ( анг. група ) скоро сите го користат тоа како дел од името, не само што е веќе глупо станува и досадно.

Kajgana Shop

На врв Bottom