- Член од
- 11 април 2012
- Мислења
- 123
- Поени од реакции
- 107
Премногу wannabe, срање ми се.Мене ми се ок
Премногу wannabe, срање ми се.Мене ми се ок
Нека излегува секој ден нов артист, ама барем да е квалитет! Јас незнам кој кур објавуваат траки, кога сами знаат дека се тапа. "Ќе се подобрам.." - куров ќе се подобриш! Ко ќе се подобриш, тогаш објавија траката, а не прв допир со микрофон и одма траката на YT. И после сме ги хејтале со коментари... демек. Е ај да не ги хејтаме, да ги оставиме така поарно!Помалце артисти, повеќе фанови. Само така ќе ја оправиме работата, иначе ќе си останиме само да плачиме. Секој ден по еден нов артист излегва и тоа првата песна му е со спот.
Дај малку посликовито објасни зошто се обрукале, долови малку атмосфера и за нас кои не сме биле присутни таму!Вечерва у НЛО на настанот Токсика се обрукаа ептен,па дојде Ајс и ја спаси вечерта,дечкото е легенда.
И ДЈ Славе добро си ја заврши работата,алал да му е.
Брат океј, али не се сложувам за тоа дека треба да излегуваат секој ден нови. Нека повежбаат некоја година и нека излезат со песна, а вака не .. И што ќе се дешава кога ќе одиме на рап журки, кога публика нема да има ? 2-3 ќе бидиме фанови и друго се артисти и изведувачи во публика .. И сега е така. Подобро би застанал во први редови како фан отколку да земам со сила да се правам рапер и да глумам лудории за да фатам повеќе цицки од моите врсници..Нека излегува секој ден нов артист, ама барем да е квалитет! Јас незнам кој кур објавуваат траки, кога сами знаат дека се тапа. "Ќе се подобрам.." - куров ќе се подобриш! Ко ќе се подобриш, тогаш објавија траката, а не прв допир со микрофон и одма траката на YT. И после сме ги хејтале со коментари... демек. Е ај да не ги хејтаме, да ги оставиме така поарно!
Од моја гледна точка како слушател, немам ништо против ако излегува секојдневно квалитетен рап, траки кои ќе ги вртам со недели и месеци во Winamp! Да не мора да чекам со месеци за да излезе нешто јако.. Но од друга страна, тоа што кажуваш, би се намалила публиката.. Добра журка, без публика - не бива!Брат океј, али не се сложувам за тоа дека треба да излегуваат секој ден нови. Нека повежбаат некоја година и нека излезат со песна, а вака не .. И што ќе се дешава кога ќе одиме на рап журки, кога публика нема да има ? 2-3 ќе бидиме фанови и друго се артисти и изведувачи во публика .. И сега е така. Подобро би застанал во први редови како фан отколку да земам со сила да се правам рапер и да глумам лудории за да фатам повеќе цицки од моите врсници..
Атмосфера никаква,публиката малце се запали ама ептен малце на онаа од Сиги-Рап Работам и толку.Дај малку посликовито објасни зошто се обрукале, долови малку атмосфера и за нас кои не сме биле присутни таму!
Можеш да бидиш фан и артист али финтата е што денес сите фанови преминуваат во артисти, а нови фанови ко да не ни ги има .. И шо ако во публика има само други артисти што треба да настапуваат на евентот ? Приватна журка ќе си правите ?Зарем неможеш да бидеш и артист и фан? Како прво да ги почитуваш оние што се виновни што ти слушаш рап, а зошто да не и оние што го прават вистинското срање(без разлика дали тоа се помлади, постари, врсници). За жал кај нас ке напише 3 текста ке отиде во студио ке сними 3 траки и автоматски му оди егото во облаци, он е рапер - мисли дека го фатил господ за муда. Не оди на настапи, генерално се промовира самиот себе а денес во мода е да се "дава почит"(лиже гз) со намера таа "почит" да биде возвратена.
На кратко твоето образложение би изгледало вака: слушач на рап = снимач на рап...Можеш да бидиш фан и артист али финтата е што денес сите фанови преминуваат во артисти, а нови фанови ко да не ни ги има .. И шо ако во публика има само други артисти што треба да настапуваат на евентот ? Приватна журка ќе си правите ?
Не е образложување туку е ФАКТ.На кратко твоето образложение би изгледало вака: слушач на рап = снимач на рап...
Ако во публика има само артисти што настапуваат на евентот најверојатно се срање.Можеш да бидиш фан и артист али финтата е што денес сите фанови преминуваат во артисти, а нови фанови ко да не ни ги има .. И шо ако во публика има само други артисти што треба да настапуваат на евентот ? Приватна журка ќе си правите ?