Што е тоа што ги држи многу незадоволни луге во Македонија да седат во државата...???
Најверојатно "Надежта" (онаа лажната)
Мене ме нервира тоа што млади луѓе седат по кафичи, плукаат се живо, се жалат дека нема работа, мали биле платите, НО кога ке се вработат, (ке зимаат плата по 12000 ден.) забораваат на ова погоре кажаното. Кога ке им спомнеш дека еве ЈАС/ТИ имам/имаш некаков мал "план" за тоа како можете сите заедно да направите нешто ново во државава, (со отварање на сопствен мал бизнис). Едноставно од 10 луге во друштвото сите еден по еден ке почнат да си легнуваат на брашното, ке зимат мала плата, ке плукаат, но нема да ДЕЈСТВУВААТ. Ете тоа мене ме нервира, еден по еден сите стануваат Целина (а нели цело е кога има се). Стануваат дел од општеството, незадоволно од една страна, и без револуционерност од друга страна. И "убаво" им е, "убаво" им е со 12 000 ден плата, од кои 5000 за парно, 3000 за струја, 600 за вода, итн. да не набројувам и сами си знаете колку се трошковите кај нас, (ако ја вклучиме и храната, ке ни се еба мамата).
Има можности но треба Храброст, Амбиција, Желба за успех, Ризик. Ова и можеби ке успее за во странство, но ако сакаме да успееме овде, тешко ке биде, кој си има мајка/татко кои се "успешни" во општеството ке му биде полесно.