Освен хрватите кои се број еден патриоти и ја сакаат својата репрезентација да не речам слични или одлучуваат нијанси во таа национална свет се и србите кои исто така се спремаат да дојдат и да ја бодрат својата репрезентација во скопје. Ги читам веќе неколку дена на еден форум и ќе постирам тука неколку интересни коментари. А воедно би сакал да прашам зашто оваа година не беше органзиирано одење на натпреварот хрватска - макеоднија во загреб? јас знам дека на сите претходни квалификации кои што сме ги играле редовно имаше интерес да се оди, оваа година не, знае неко јзашто никој од скопје, битола, тетово, велес итн. не отиде да ја бодри репрезентацијата? Инаку еве ги коемнтарите на србите и од нив треба да учиме како од хрватите што е тоа сакање на своја држава -
sindjelic84
Sto se tice Skoplja ono je blizu da blize ne moze biti, vremena ima dovoljno da se skupe pare i da se svi organizuju.
Skoplje je od BG-a udaljeno nekih 450km pa se kolima stize za nekih pet sati lagane voznje. Vidim da neki pominju voz, pre par godina sam isao za Skoplje vozom koji je krenuo iz BG-a u vecernjim satima (oko 22h) a ujutru rano stigao u Skoplje, tako da je to odlicna varijanta koja je i dosta povoljna. Mnogo je nacina da se dodje do Makedonije samo ako postoji zelja a prilika da se pokazemo u najboljem svetlu je odlicna!
lider
За Скопље најбоље овим увече у 22 да се иде па цео дан у Скопљу и после утакмице онда блејање до 8 ујутру па назад
Карта је ето 33е али има сигурно и попуст ако се иде на групу ваљда бар 5 људи тако нешто. Ако се иде има исто увече око 22-23 и карта је 40ак евра повратна. Колима је најјефтиније па ако ништа може неко окупљање у Нишу па сви ђутуре да кренемо.
Не би било лоше да свако понесе шал Србије за Ск, не могу да верујем колико људе мрзи да понесу неко обележје а шал је главни реквизит сваког навијача (бар је био до појаве кежвал куљтуре). Значи апелујем на сваког ко иде да понесе шал
keithcarson
Тај воз што иде за Скопље је брзи, а шверц је много тежи него у путничком где му тутнеш пола кила ракију и здраво. Мада, ако пође доста људи, можда и не праве проблем.
lider
Ако је повратна 20е то није много. Треба водити рачуна и отићи у Скопље у најбољем реду, значи да се не појави 100 пијаних без пара на штајги у Београду па да буде цимање и онда нико не оде. Него ко господа да идемо сви карту у џеп и идемо регуларно. Исто тако без опијата и било чега другог што може да направи проблем па да тај воз ни не стигне у Скопље.
fedayn_maniera
У Македонији је увек владала атмосфера великог пријатељства и дубоког поштовања према српском народу и држави. Може се рећи да се Хрватска више дочекује што би се рекло "на зуб" него текма са Србијом. Некадашњи Градски стадион је реновиран и баш добро изгледа, може да прими око 30 000 гледалаца а како је Македонија добром игром кренула у ове квалификације сасвим је сигурно да ће "Арена Филип Други" бити испуњена ддође на стадиону. Мислим да без икаквих проблема може да се тробојком шета градом, јер понављам македонци признају србе као најближи од свих суседа (причам о народу а не о политичарима). Да не помињем колико се у Македонији воле и следе Звезда, Партизан па и Рад у задње време. Што се шошона тиче, они су много далеко од нека озбиљна претња. Они су већином насељени на другу страну Скопља, преко реке Вардара тако да и не верујем да би неко могао колима да залута у те крајеве. Железничка и аутобуска станица су на истом месту а од њих до самог центра, самог трга, пешице има свега 10-ак минута. Цене хране, пића и осталих дребулија су као и у Србији са тим што је код македонаца стандарт нешто нижи.о последњег места. Из навијачког угла, Македонију бодре индивидуално, тачније групација и застава појединих група нема већ ко како и где стане на стадиону. Оно што је јако битно, је њихова осетљивост по питању грчке, спор око имена са Грчком итд. Треба заобићи провокације таквог типа јер би то наишло на негативне реакције. Потсетимо само да су македонци 99-те године запалили амерички амбасаду, били јако солидарни са нама а да не помињем и дугогодишњи заједнички живот у исту државу.
Трипко
Џабе сви пишете те цене за воз и све,кад многима не пада на памет да плате карту,плус крену пијани и доле по Македонији праве срања.А то нам у овом тренутку никако не треба.
Важно је да одемо доле у што већем броју,било воз,бус,ауто..да грмимо и узмемо та три бода како знамо и умемо !!!
http://www.srpskatribina.net/forum/viewtopic.php?f=21&t=21&start=2660
Па сега не знам што да ви кажам, изгледа не може да се учи школо за да се стане патриот, тоа е во гените или треба некоја случка да не освести па да го достигнеме нивото на хрватите и србите.