Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
I'll just leave this here

--- надополнето: 22 септември 2012 во 04:56 ---
П.С. најдов дел од аудициите за The Room
:vozbud::vozbud::vozbud:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.634
Поени од реакции
34.026
:icon_lol:

Prometheus,

Музика - не соодветна во погoлем дел од филмот, во напнати моменти непостоечка, во мелахонични триумфална.

Атмосфера - генерално утка, не беше страшен, не беше морбиден, а не беше ни напнат, немаше ниеден момент да те здрма онака, здраво.

Глума - просечно - слаба.

Карактери - слаби - никакво оформување, позадинска приказна.

Приказна - солидна.

Камера/сценографија - одлична.

Сценарио - просек, моментот кога се одлучија да се судрат со креаторот, за да ја спасат земјата, и насмеани се согласија да ги дадат животите, па уште и не те бива за возење му викаат, да бе шала тераат ЅВЕРОВИ, или не? страшно ме изиритира, па добро бе такво клише ли се убацува во потенцијален хит филм? срамота, многу лошо....

Се на се има 6 од мене, не е онака, лош филм, ама иде во категоријата на класичен просек малце над просек.

Ќе почнам од назад кон напред.

Камера/сценографија - ФАНТАСТИЧНА. Плескав на крајот, онака, сам дома.

Приказна - зарем како фан на Alien серијалот можеш да кажеш приказна солидна?

Карактери - Имаше премногу и фокусот не беше акцентиран врз нив, дека не е Ејлиен, ирелевантни беа. Фокусот беше да се прикаже сторијата.

Глума - Фасбендер :vozbud:Noomi :vozbud::vozbud:

Aтмосфера - Зарем? Во амбулантата самооперацијата ме наежи, палењето пред врата, пристигнувањето воопшто ме фасцинира. КОЈ опенинг само..

Музика - не приметив кога како ама беше најквалитетното нешто што произлегло од звучнициве ми последните неколку месеци.

> Prometheus

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
23 мин цело интервју ?
Не планирам да го гледам моментално. Има некоја tl;dw верзија?
П.С. Објаснува во интервјуво зошто филмов се вика The Room?

ЕДИТ:Сепак се решив да го гледам. Дали тоа спомна нешто 3Д? Милениум what are you waiting for?
Book? Кај ја има? :vozbud:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
23 мин цело интервју ?
Не планирам да го гледам моментално. Има некоја tl;dw верзија?
П.С. Објаснува во интервјуво зошто филмов се вика The Room?
Да. На почетокот.
Собата да ти бил животот. :vozbud:
И Лиса ја вика Лива, абе крај :pos:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
Да. На почетокот.
Собата да ти бил животот. :vozbud:
И Лиса ја вика Лива, абе крај :pos:
Филмов некако ако размислиш е многу генијален.
Само треба да го сфатиш :)
Поентава на филмот (според Томи Висо) е тоа дека не можеш да им веруваш на луѓето.
Стварно е гениј Висо :)
--- надополнето: 22 септември 2012 во 14:21 ---
Инаку да не заборавам го гледав The Thing.Новиот.Старата верзија ја немам гледано.
Воопшто не ми го задржа вниманието.Ама уопште.
Појма немам ни што се дешава.Ни како се викаат ликовите ни ништо.
Цело време си прават муабет од нигде никаде необјаснето луѓе стануваат the thing и во главном тоа е цел филм.
(n)

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Секако дека е гениј. И Johnny е личност со надпросечна интелигенција. Цело време си изведува психолошки експерименти.
Мислите не знаеше од старт дека вереницата го изневерува со неговиот најдобар другар?!
Затоа и ги поставуваше тие прашања, кои на прв поглед изгледаат random, но суптилноста која се провлекува во позадина е изведена на брилијантен начин.
Сцената кога му кажува на Mark дека му е најдобар другар, за веднаш потоа да ја искаже својата љубов кон Lisa е чист пример за тоа. Ја тестира совеста на Mark. Па и "anyway how's your sex life?", what a great piece of writing that is.

On the more serious note, ако нешто може да ме убеди дека вонземјани стапнале на оваа планета, тоа е Wiseau, нема шанси да е од тука, а и да побарате на интернет не можете да му најдете потеклото, мистерија е човеков. :pos:

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.110
Поени од реакции
9.050
Aj nekoj film Adventure/Action, neshto ko Indiana Jones (samo da ne e the librarian, posho ke pukam...) ili ne mora ko Jones, nego akcija/avantura...
Слични на Indiana Jones:
The Mummy
The Mummy Returns
The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
The Scorpion King
Lara Croft: Tomb Raider
Lara Croft: Tomb Raider: The Cradle of Life

Action/Advanture
Clash of the Titans
Wrath of the Titans
Solomon Kane
Pirates of the Caribbean (сите 3 дела)
Conan the Barbarian (новиот 2011)

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.559
Поени од реакции
2.524

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.634
Поени од реакции
34.026
Инаку да не заборавам го гледав The Thing.Новиот.Старата верзија ја немам гледано.
Воопшто не ми го задржа вниманието.Ама уопште.
Појма немам ни што се дешава.Ни како се викаат ликовите ни ништо.
Цело време си прават муабет од нигде никаде необјаснето луѓе стануваат the thing и во главном тоа е цел филм.
(n)
Па prequel e, се гледа прво оригиналот и имаш доста претстава околу се'.
Овој онака му фали квалитет, па и без build up-от и св' од кецот, ни како просечен не минува.

Psyside, све нубови овде бе пер, у филм ги читаш - The Thing немаат гледано.. уред за некои класици сфаќам, ама вака ко ќе прочитам претпоставувам сте немале детство. :pos:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
Па prequel e, се гледа прво оригиналот и имаш доста претстава околу се'.
Овој онака му фали квалитет, па и без build up-от и св' од кецот, ни како просечен не минува.

Psyside, све нубови овде бе пер, у филм ги читаш - The Thing немаат гледано.. уред за некои класици сфаќам, ама вака ко ќе прочитам претпоставувам сте немале детство. :pos:
оригиналниот The Thing е од 1982.Така да за да филмот ми биде дел од детството требало да се родам 1976 еве да речеме :)

Kajgana Shop

На врв Bottom