Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не се секирај, ке го средам и тој проблем бидејќи ја не сум ти тргал, еве ти го твојот цитат кој се однесуваше на моето мислење од поназад, баш ме интересираа твоите факти кои само дополнително потврдуваат колку само површно го гледаш фудбалов, а всушност Се што имаш е тастатура и пристап до Интернет]пошто некој ми ги избриша последните 2 мислења, овде мислам дека на некој не му одговара да го дадам своето мислење, па така да...
Прво, нит ти ни ја овде сме експерти, да се разбереме, ти ако си самопрогласен експерт пред твоето огледало у мои очи си, ко што реков, проста незналица а тоа ми го потврди и со овој твој пост.пишав претходно дека не ја гледав утакмицата против ерменија и затоа нема да ја коментирам! јас комнтирам за изминатите натпревари од претходните 4-5 години, во кои за жал не гледаме многу позитивни работи во мак фудбалот!!! еве новески и да изиграл слабо, тоа е на една утакмица, а не на 10 како гранде интерашо пандев!!! плукам и ќе плукам по него колку шо сакам и шо ми можи9те сите??? мое право е???
1.а ја како експерт по фудбал (барем за тебе и за сите други интераши кои го браните пеерчево, заради кое и интер го замразив како екипа) ТОЧНО ќе ти кажам шо сме изгубиле со пандев како дел од тимот!!! барем во рок од 10 сек ми текнува за промашувањето против шкоткса кога беше сам пред гордон, за акробатските и кловновски потези против словачка (за интер не гледам дека така се штити туку влегува во дуел ко луд), за солирањето заради кое губиме неколку средби, за головите на пријателски против репрезентации како малта, андора (исклучок шпанија, ама за тн. ГОООООООООЛЛЛЛем играч ко шо го прајте премалку), а на официјални го нема никаде.. доста е или сакаш уште???
за крај, ова го пишува човек кој реално ги согледува работите во фудбалот во овој момент, иако не е голем експерт како тебе по фудбал (па ти си совршен познавач на фудбалската игра оти навиваш за интер кој освои три титули!!! па не си навикнат да гледаш порзи, а уште помалку некој да го плука твоето милениче)!!!
пс. само одговарам исто на твојот стил на изразување према мене!
Вториов е за неговата лоша реализација, недавање на максимум за МКД и лоша игра.... не се замислува дека е Меси него вие го правите Меси, вие и медиумите и после народов е разочаран од неговата слика на терен иако ако веќе го следите Пандев неколку години во Италија ке знаевте дека е зависен од квалитет во тимот и... сам не може.
Нит е лидер, нит ке биде лидер нит бил лидер некогаш на тим, или репрезентација, али Пандев, Пандев, Пандев, Пандев во сите печатени и тв медиуми со го прави своето и луѓево очекуваат комбинација од Пеле и Марадона да видат на теренот, или лидер ко Зидан на времето у Франција што беше, или Кристијано Роналдо во Манчестер.
Пандев ти е ко Флечер во Јунајтед и Флечер во Шкотска.
Добар фудбалер е, квалитетен, но како што реков и погоре, зависен е од остатокот на тимот премногу и тоа е тоа.
И еве уште 1 пост, а ти ме прозиваш за нешто десетто и обратно од она што е мое мислењеИнтер не ги пропуштам на ТВ, и ајде, ако одиме уз твојата логика, дали го гледаше со Твенте, Рома, Болоња, Бари и тн и тн, да не набројувам, или и таму според тебе се оставал на теренот ?
Отвори било кој странски интер-форум ( италијански или англиски, а не македонски и ке видиш колку фановите на Интер го критикуваа и скоро сите беа во согланост дека е надвор од форма и тоа дебело.
Сите овие мечеви беа пред и по дуелот со Ерменија и Словачка, тоа е едно, и друго, зашто со тоа детско размислување терате, кога се знае дека во фудбалот давање на максимум под дифолт не значи и добра слика на терен.
Пандев во Интер демек не паѓа на секој дуел ? Пандев во Интер демек прави соло пробиви и издржува минимум 3 стартови по ред ? Викам ја, вие Меси го правите и после разочарани сте кога ке го видите како игра лошо за Македонија ...
Пандев само 1 единствен меч го изигра добро сезонава, а тоа е дуелот со Палермо и толку, се друго беше тежок просек.
Што направи лани кога излезе очи во очи со Дида ? Што направи лани кога имаше подобра ситуација од пенал со Наполи ? Што направи лани кога имаше добри шанси со Парма ? Што направи во ЛШ кога имаше зицер со Челзи и полушанса со Барса ? ...Што направи сезонава кога имаше неколку зрели шанси, пример со Палермо ?
Реализација нема, нит некогаш имал и тоа е тоа, не е он главниот финишер, нит бил во Лацио нит бил во Интер, а тука таков во тимот недостига па Пандев го правиме Ибра-стил на играч, од една шанса мора да погоди.
За формата негова веќе се изјаснив, во Интер е бетер од она што беше за репрезентацијата со Словачка и Ерменија и само човек што фантазира може да ми го тврди обратното и друга работа, за дуелите со Словачка и Ерменија тимот му сугерираше да не патува, чисто информативно, fcinternews имаа статија т.е. фрагмент од истата, пред квалификацискиот циклус со Словачка и Ерменија, дека се ризикува Пандев Интер да го изгуби на подолг временски рок. Па сеа видите вие колку тој не сакал да игра за Македонија.
И ти сега, со твоето '' експертско '' гледиште се дрзна да ни кажеш овде дека Пандев е проблемот, не не, проблем се луѓето во Македонија кои Прилеп, четвртиот по население град во Македонија, го осакатија без прволигашки фудбал, нешто што ке трае неколку години, и луѓето ко Хари, кои од една страна го доведоа нашиот фудбал од едно повисоко скалило кое на времето пунеше стадиони до стадиум аналоген на земјите од Африка, до стадиум кога селектор е Јонуз, па свесен си ти дека овој човек кога беше селектор на младинската репрезентација го криеше дебаклот од Србија во Охрид ? Тоа беше тешка бламажа но ете, и човек со такво CV е кадарен според Хари на ја води оваа земја напред ...Се согласувам дека Пандев не блеска за Мкд, али со тоа само се потврдува она што го зборев од погоре дека се шлепа уз квалитет, таков играч е. И по незнам кој пат, давање максимум на терен не значи по автоматизам добра слика на истиот, Мунтари на крајот од краиштата го дава максимумот секогаш за Интер па делува ко фудбалска пародија на фудбалер зашто тие му се можностите, ко што можностите на Пандев се такви какви што се уз Шумуликовски, Ристич и Тричковски, или Мазнов на времето.
Инаку, со Ерменија Ристич ги имаше промашените зицери, Пандев имаше една асистенција, доволно е со оглед на фактот дека влезе повреден во квалификацииве, но што е со зицерите на Ристич, зашто по него никој не плука, зашто никој не плука по играта на Новевски со Ерменија кога 3 пати сарма го правеше ерменски играч и излагаше во 1 на 1 ситуации со Нурединовски, а во моментов е капитен на екипа од Гермманија која има 7-0-0 скор на табела и руши рекорди.
Ма нејсе и тоа, пак ке кажам, не ни треба да се плука на нив, ко што имам кажано, тоа е погрешната врата.
Никој не те тера да му го :pusk:,но срамота е тоа шо не го цениш.неблагдарен си,нее ова случај само со Пандев, има многу примери,еве пример ке земам Тоше,додека беше на нашиот свет,имаше огромна маса луѓе кој го дискредитираа,му измислуваа 101 афери,некој го карактеризираа како геј..итн да не навлегувам..и кога го изгубивме, почнаа сите да размилуваат на друг начин....Од секогаш она што вреди во Мк се плукало,се омаловажувало, и затоа сме таму каде што сме, поради вас неблагодарници,па и се нарекуваш Експерт :kesa: трагедија.....да да :pos2:
--- надополнето ---
пошто некој ми ги избриша последните 2 мислења, овде мислам дека на некој не му одговара да го дадам своето мислење, па така да...
само ќе речам... БРАВО ПАНДЕВ ЅВЕЗДО... сите треба да ти го испушиме за твојот придонес за репрезентацијата, само така продолжи, те сакаме... леле... интер за 90 % од македонците е посвет отколку репрезентацијата на македонија, па нас не хранат твоите успеси со интер!!!
син и тутор!!! задоволни??? немам намера пак да ве цитирам, оти некој ги избриша моите пораки за вас!!!
Не се секирај, ке го средам и тој проблем бидејќи ја не сум ти тргал, еве ти го твојот цитат кој се однесуваше на моето мислење од поназад, баш ме интересираа твоите факти кои само дополнително потврдуваат колку само површно го гледаш фудбалов, а всушност Се што имаш е тастатура и пристап до Интернет
Прво, нит ти ни ја овде сме експерти, да се разбереме, ти ако си самопрогласен експерт пред твоето огледало у мои очи си, ко што реков, проста незналица а тоа ми го потврди и со овој твој пост.
Второ, тераш на памет зашто во твојот пост ме прозиваш за работи кои никогаш ги немам напишано на форумов ( и од старт фактички ми тераш на фантазија и празен муабет ), ја Пандев не го бранам него за разлика од тебе и останатите овде не го правам Лионел Меси, ти ако си производ на наш медиум каде Пандев е експониран до максимум ја не сум и на него гледам од друга перспектива за која во 100 наврати имам зборено.
И еве, за да не се повтарам т,е, да не цепидлачам пак и пак и пак, ке пастирам само дел од моите коментари во врска со него.
Првиов се однесува на оние кои во него го гледаат нашиот Меси и Кристијано Роналдо
Вториов е за неговата лоша реализација, недавање на максимум за МКД и лоша игра
И еве уште 1 пост, а ти ме прозиваш за нешто десетто и обратно од она што е мое мислење
И ти сега, со твоето '' експертско '' гледиште се дрзна да ни кажеш овде дека Пандев е проблемот, не не, проблем се луѓето во Македонија кои Прилеп, четвртиот по население град во Македонија, го осакатија без прволигашки фудбал, нешто што ке трае неколку години, и луѓето ко Хари, кои од една страна го доведоа нашиот фудбал од едно повисоко скалило кое на времето пунеше стадиони до стадиум аналоген на земјите од Африка, до стадиум кога селектор е Јонуз, па свесен си ти дека овој човек кога беше селектор на младинската репрезентација го криеше дебаклот од Србија во Охрид ? Тоа беше тешка бламажа но ете, и човек со такво CV е кадарен според Хари на ја води оваа земја напред ...
И сега ти и твојата експертиза овде тролаат дека Пандев е проблемот за Македонија и она губи поради неговото присуство тука ... сигурен си ? :helou:
п.с. И ова заборавив да го додадам а беше напишано поназад од друг член, противничките тренери секогаш ставаат само слика од Пандев и толку, он е за нив најголемата опасност, и играта во дефанзива стриктно ја базираат само врз 1 човек па сега види колку му е лесно на Пандев, но ете, ти и твојата експертиза и ова го пропуштија.
Аха, демек ако тужи, добар е,ако не тужи, не чини. ок ,сега за ова се фативте. Инаку тебе треба да ти е срам да пишуваш повторно на оваа тема, оди скриј се таму во пинг понг,ватерполо темите:kesa:, после такво вреѓање не само од тебе,туку од сите шо плукавте. Морони едни. Ама без вас Македонија нема да биде Македонија нели. Како сакаме другите да не ценат бе ало? Пандев има толку голем придонес за нас, шо ти треба да клекнеш пред него и да му ги бакнуваш нозете(буквално).(Цела Италија,па и голем дел од Европа разбра за Македонија,благодарејки на Ил Феномено,Ди гранде Мачедоне.) Неблагодарници... И шо кој кур го мешаш Новески бе? Придонес за играта,бла бла, а не преговорил,па Новески нит е капитен,нит се замара,и да се откаже тој,верувај никој немаше да го плука и да прави Бум Вести од ова,далеку е Пандев како ''име'' од Новески....... ,:icon_frowах бре..епа Македонче.:icon_frow
Протестирал некој до сега за ова ?
Играчите се менливи, ако не игра Пандев ќе игра некој друг, ако не игра Новески ќе игра некој трет и така до бескрај... А и сами знаеме колку играчи низ светот на фудбалот се избркани/протерани поради побуна.
Треба подршка и од народот, кажав и пак ќе кажам, се додека се полни градски на Хари не го боли лево муде дали Пандев се појавил на терен или не.
кој го брани јонуз??? и ја велам дека тој е проблем!!! ама то е то... сите се фатиле за пандев!!! па нормално!!! само тој прави некои скандали (се откажува од репрезентација, демек, се кара со селектори, не е задоволен од односот на навивачите...). каде се другите да се збунат??? не се тие луѓе или само пандев и неговото мислење треба да се цени??? само ја го напаѓам? само јас не сум задоволен од неговите игри??? зошто само интерашите на форумов го бранат??? зошто на ниту еден дел од мојот цитат не ми одговори??? ја ете ти пишав шо губиме со пандев кога игра! ти кажи ми шо добиваме!!! само уште едно име???
хари дали е проблем или не, оваа не е темата за то, ако сакаш пефрли се на неа ќе прајме муабет!!! моментално тој е претседател и то е то!!! точка!!! ако пандев има проблем со него, нека кажи отворено, нека бојкотира и тн. ама не да ми кажува дека навивачите му сметало шо свиреле... не му свиреа само него!!! не реков дека сум експерт за фудбал туку реков дека за тебе сум експерт, бидејќи се што го пишав е поткрепено со факти!!!
ти овде ми пишуваш за интер и ми споредуваш интер со македонија!!! ме боли па....о за интер!!! за интер знајш се, а да те прашам не сум сигурен дали знајш за милосавов и сл!!! затоа не ми се прави голем познавач на фудбалот!!!
Колку од тие гола ги постигнал на квалификациски натпревари??? :nesvest:Кој е најдобар стрелец за Македонија на сите времиња?
Фала чао пријатно.
Пред да серете за Пандев, размислете малце што ке кажете...
кој го брани јонуз??? и ја велам дека тој е проблем!!! ама то е то... сите се фатиле за пандев!!! па нормално!!! само тој прави некои скандали (се откажува од репрезентација, демек, се кара со селектори, не е задоволен од односот на навивачите...). каде се другите да се збунат??? не се тие луѓе или само пандев и неговото мислење треба да се цени??? само ја го напаѓам? само јас не сум задоволен од неговите игри??? зошто само интерашите на форумов го бранат??? зошто на ниту еден дел од мојот цитат не ми одговори??? ја ете ти пишав шо губиме со пандев кога игра! ти кажи ми шо добиваме!!! само уште едно име???
хари дали е проблем или не, оваа не е темата за то, ако сакаш пефрли се на неа ќе прајме муабет!!! моментално тој е претседател и то е то!!! точка!!! ако пандев има проблем со него, нека кажи отворено, нека бојкотира и тн. ама не да ми кажува дека навивачите му сметало шо свиреле... не му свиреа само него!!! не реков дека сум експерт за фудбал туку реков дека за тебе сум експерт, бидејќи се што го пишав е поткрепено со факти!!!
ти овде ми пишуваш за интер и ми споредуваш интер со македонија!!! ме боли па....о за интер!!! за интер знајш се, а да те прашам не сум сигурен дали знајш за милосавов и сл!!! затоа не ми се прави голем познавач на фудбалот!!!
--- надополнето ---
е пошто мојот одоговр за тебе е избришан, ке ти го напишам пак...
1 болд... можиш и да му го испушиш ако сакаш!!!
2 болд... ако оваа држава си дозволи еден полуписмен играч да ја промовира (батали ми го то дека спортот е најголема промоција за секоја држава), тогаш подобро е веднаш да го смениме инето и да се приспоиме кон било кој сосед и ајд со здравје!!!
3 болд... не споредувам интер или мајнц со репрезентација на македонија!!! новески за репрезентација дава многу повеќе отколку пандев!!! секој кој следи репрезентација последните 3-4 години и кој се разбира од фудбал, ќе го потврди тоа!!!
!!