Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Get to da choppa! Абе Шварци ти е 50% од самиот филм... премногу сериозно ги сваќате ваквите типови на филмови. Нормално неможе да се смети во рангот со некои класици, но тоа е најмалку битно. Филмот е одличен акционен Sci-Fi блокбастер и безвремен. Па 90% од акционите филмови што излегуваат во денешницава ги забораваш 2 дена по гледањето.
Зависи од филмот. MI:Ghost Protocol лани излезе па баш пред некој саат ми текна на него :D ама добро реално филмот супер си беше :)

Penkalo, Predator e priznat od site tie sto treba da e priznat kako zverska akcija/avantura/sci-fi. Ti udiras na toa deka Shvarci glumi i avtomatski ne chini filmot.

Amerikancive upotrebuvaat eden termin "it still holds up" za postari filmovi koi i sea da gi gledas nema da ti se cheezy and faggy as fuck. Takov e Predator, eve Psyside vika deka od nostalgija go pamti kako dobar, jas garantiram deka i sega da go gleda, filmov ke mu e zverski kako i prviot pat ako ne i poveke.

I koga se obiduvas da kakas za nekoj film, ne go pravi toa na nachin na koj go sporeduvash so drug film, ne e toa toa.

Primer da jades lajna za Black Swan, aj toa prifatlivo e <3 :D, film koj so balet reshava problemi be... :D

Aj me interesira tvojot all time fav film, da vidish deka i za nego moze pederski izjavi da se dadat, deka e glup poradi X prichini. <3

source: i recently revisited Predator on blu-ray. <3

Ја па си помислив дека се согласуваш со моето мислење... :D

Чисто сумњам филмот да е признат од сите како зверска акција. Можеш да наидеш на доста асални критичари и гледачи кои нема да се согласат, зошто филмот, реално гледано е со сомнителен квалитет. Едно е јасно, за вкусови стварно не се дискутира.

Со Арни си ме извадил од контекст...Арни е тапа глумец - факт, ама пак во Терминатор глумата негова не ни ја приметив(додуша не ме ни интересираше колку е лош).:) Зошто е тоа така? Дека филмот е Тип Топ!

Е за ова со споредбиве ама стварно си у грешка. Предатор како филм не е сам за себе универзум па да не се споредува со ништо. Нормално е да се направи компарација со други акциони филмови (сигурно нема да го споредам со Гордост и Предрасуди или Титаник :D) за да видиш што е тоа што ми се свиѓало и фунционирало у другите, а во овој не. Како и за све друго така и кај филмовиве постојат правила и закони што мора да се почитуваат и извршуваат од режисерите, пошо секој од секого позајмува и не постои режисер кој со секој нареден филм ќе измисли топла вода (нешто оригинално и невидено до тогаш).Абе во еден цртан како Incredibles имам уживано, превозбудлив филм, е тоа ти е права акција.:)

И за крај, не ми се верува дека си хејтер на Black Swan.:facepalm:

Ја па си помислив дека се согласуваш со моето мислење... :D

Чисто сумњам филмот да е признат од сите како зверска акција. Можеш да наидеш на доста асални критичари и гледачи кои нема да се согласат, зошто филмот, реално гледано е со сомнителен квалитет. Едно е јасно, за вкусови стварно не се дискутира.

Со Арни си ме извадил од контекст...Арни е тапа глумец - факт, ама пак во Терминатор глумата негова не ни ја приметив(додуша не ме ни интересираше колку е лош).:) Зошто е тоа така? Дека филмот е Тип Топ!

Е за ова со споредбиве ама стварно си у грешка. Предатор како филм не е сам за себе универзум па да не се споредува со ништо. Нормално е да се направи компарација со други акциони филмови (сигурно нема да го споредам со Гордост и Предрасуди или Титаник :D) за да видиш што е тоа што ми се свиѓало и фунционирало у другите, а во овој не. Како и за све друго така и кај филмовиве постојат правила и закони што мора да се почитуваат и извршуваат од режисерите, пошо секој од секого позајмува и не постои режисер кој со секој нареден филм ќе измисли топла вода (нешто оригинално и невидено до тогаш).Абе во еден цртан како Incredibles имам уживано, превозбудлив филм, е тоа ти е права акција.:)

И за крај, не ми се верува дека си хејтер на Black Swan.:facepalm:

Lemme play ballet for you <3 :D

Od site e priznat, deka kako takov (adventure sci fi action) e super film. Ne e oscar worthy ama ne e ni toa shto go pravish ti - delo od koe reziserot treba da se zasrami.

Swan e film? :D Ja mislev dokumentarka za nekoe shkolo za balet :D
--- надополнето: 20 септември 2012 во 19:49 ---
Глуми, ко да не го знаеш Јонзе... Дома во фустанчиња се облекува и го слуша Џастин

Dosta veke so ova, ne bea fustanchinja, samo eden fustan e, i samo ednash go oblekov...

www.imdb.com/title/tt0088944
Филмиште бе, нема вакви акции повеќе.

„Знаеш кога ти реков дека ќе те убијам последен...
- аха!
Лажев...“

Фак Експендаблс! :)

Кликам на линкот и

Always remember, Frodo, the page is trying to get back to its master. It wants to be found.

Кликам пак

Someday we'll find it...the website connection...

и пак

Lord! It's a miracle! Webpage up and vanished like a fart in the wind!

и се заиграв

I am Jack's missing page.

....

Dude, where's my webpage?

Средено...

(ма да по цитатот треба да знаеш и без линк :) антологиски цитат е :) )

Moonrise Kingdom 2012 LiMiTED 720p BluRay x264-SiNNERS

патем, налетав на страна што детално ги прикажува разликите во секој филм посебно (directors cut, theatrical cut, extended, unrated итн)
http://www.movie-censorship.com

Moonrise Kingdom 2012 LiMiTED 720p BluRay x264-SiNNERS

Prometheus.2012.1080p.BluRay.DTS.x264-BRADJE

pijobf4e8h-t.jpg

9/10 души ми изразија незадоволство од прометеус, не замарај

moonrise е убав, има неколку фантастични сцени, има неколку работи што ме нервираат и не е за секој :D

Prometheus - 6/6.5 од 10, утре малце повеќе како и зошто.

Не, навистина не знам зошто имате потреба да раскажете нешто што се случило на крајот од филмот...

Ебеш му матер.. ич не ми текна знаеш?!.. Навика ваљда////...

Додуше коа ќе ми текне и не сум го раскажал баш крајот до детаљи.. тоа што го пишав е само сегмент и ништо повеќе..

Гледај го филмоти ќе видиш.. сепак не сум бил спојлер ;-)

а шо е финтата шо толку го зборат космополис?
роберт патинсон, автоматска одбивност
оцената е просек на имдб..
but then again, crash's director...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom