ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Како што сме ние така "ситни" минибусиве се само за нас. Коските си ги оставив во двокатниве,а за маливе остана главата. :confused: Иначе што е работава со автобусите многу каснат. Еве на пример кога одам на факултет 57ца по пола саат ја чекам, а од другата страна 5 поминуваат истото е и кога се враќам. Или па ќе ја чекам 15-20 тина минути гледам дека не иде и таман ќе тргнам да си одам ете ја ме надминува. :confused:
Нешто Марфи ти е лут :P

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Пензионерите и во сабота ќе се возат бесплатно во ЈСП

Од идниот месец пензионерите ќе можат и во сабота бесплатно да се возат во автобусите на ЈСП. Се очекува градскиот совет во понеделник да ја донесе оваа одлука предложена од градоначалникот Коце Трајановски. Така, освен во вторник и петок, тие ќе имаат и еден ден од викендот во кој ќе можат без пари да го користат градскиот превоз.
Извор
Одамна нема освежување на темава, па еве една доста жешка вест од ЈСП :cautious:

Член од
27 февруари 2011
Мислења
297
Поени од реакции
227
Ама одлука, немам коментар. Наместо да им укинат некој ден во неделата тие им додаваат. Кога ние студентите ќе добиеме нешто. Ко божем имаме приходи, па си плаќаме и карти, а тие и пензии и бесплатни работи. Ќе да се поранлива група од нас

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А ко демек ќе се намали гужвата ако им дадат и уште еден ден, абе сигурно, македонски табиет кога е гага мора да се искористи

Член од
30 октомври 2010
Мислења
919
Поени од реакции
907
Пред избори само пензионерите ќе смеат да се возат во автобуси?

S

Sheldon Cooper

Гостин
Дедо ми jа посетува баба ми во болница само во вторник и четврток (погодете зошто) а сега ќе може да jа посетува и во сабота :)

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Дедо ми jа посетува баба ми во болница само во вторник и четврток (погодете зошто) а сега ќе може да jа посетува и во сабота :)
Ќути не ми кажувај вакви работи...
Едни мои роднини ако се падне нечија слава пример во понеделник, не идат дента туку чекаат да дојде вторник или петок и тогаш одат...
Да неможе човек да се изначуди...

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Сабајле дур идев на работа, си фатив место горе у двокатна 5ка, и радио имаше пуштено шоферот, и одма ударната вест за пензионерите ја кажуваат и сите овакви
:facepalm::facepalm: ------- :facepalm::facepalm:
----------------:facepalm::facepalm:
:facepalm::facepalm:-------:facepalm::facepalm:
:facepalm::facepalm: -------:facepalm::facepalm:
:facepalm::facepalm:--------:facepalm::facepalm:
:facepalm::facepalm:-----------------​
:facepalm:------------------​
:facepalm::facepalm:--------------:facepalm:
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Иначе да досадно ми е сеа

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Како успеав да преживеам денеска у петка незнам :eek: Борба за воздух беше.
И како да не ги мразиш пензионериве, гледаат дека вратата неможе да се затвори али за нив мора да има место да се избуткаат. Уште па една влага и ми вика „ајде деца вие надвор млади сте друг автобус ќе фатите“ :tapp:

Член од
27 февруари 2011
Мислења
297
Поени од реакции
227
Денеска сум ја доживеал најголемата гужва во мојава историја на возење автобус. Навистина не знам што им беше, да не делеле нешто бесплатно, или пак мора да стигнат негде точно на време. Кога ќе ми текне, колку луѓе останаа некачени по станиците, само за пензионерите да можат да бидат на бит-пазар уште пред тој да отвори. А воедно, овие што се качуваат, дури и пробуваа да купат карти, а тоа нема простор рака да преместиш, а не да се поместиш некаде. Значи, сериозно, кај им доделија денови, па на тие од ЈСП, не им текнало дека БИ ТРЕБАЛО во овие денови да има повеќе автобуси, барем насабајле. Ама што е битно, ко божем некој се вози од нив во автобусите, па знаат со што се соочуваме во вторник/петок.

Kajgana Shop

На врв Bottom