MasteR_#0
Addict
- Член од
- 16 мај 2010
- Мислења
- 3.154
- Поени од реакции
- 879
Ок тогаш мене ми беше да не е некоја антика 945 или така нешто па да не поддржува 45nm Core 2.Еве, сеа ја извадив:
MSI G41M-P26
Видов дека поддржува и DDR3 меморија, така да уште поефтино ќе ме фати за меморијава, пошо ќе зеам DDR3
Е сега ете круша горе понуди убаво решение, нема потреба да купуваш антика делови иако ќе ги користиш најверојатно само за нет/офис/филмови и по некоја стара игрица, зошто да земеш антика кога можеш и тоа на ново да земеш дупло побрзи и поефикасни делови. Можеш да земеш и G540 Celeron наместо тој G630, минорна разлика има, а сепак голема од E6600. (нека не те "плаши" името Celeron, не се овие утепани како тие базирани на стари архитектури, за парите нема подобри моментално)
За графичка ќе ја искористш разликата во пари меѓу G540 и G630 ќе земеш 5750 од Мебиус. Така ќе можеш и да играш било кои нови игри.
350W RP се доста за 5750 + било кој процесор.
Ако сепак сакаш да земеш LGA775 процесор мислам дека имаше еден на IT што продаваше E5200/5300, ако сакаш да прашам за цена. За рам, бадијала е сега DDR3 рамот така да греота да земаш на старо.