Не замарај на Македонски форуми со бугарски пропаганди и глупости. Тоа е се што имам да ти кажам, јас лично не се замарам со бугарски форуми и со вашите мислења. Запрашај се дали сте задолжени? Да задолжени сте, и нема потреба да се правдаш јас си знам се што треба да си знам. Иначе толку ли ти е тешко во сврзникот "од" да употребиш "д" наместо "т"?
Благодарам ти за лекциjaта по македонски.
Стварно многу сте интересни,кога речете овде е македонски форум. И? Интернетот не е ничиj. Очекувате да имате некаква ексклузимност и предност.
Да се запрашам дали сме задолжени - па да вкупно 17% от БВП. Нема на Балканот,а многу пошироко држава со ваков мал долг. Помал е например на Естониja. Затоа таа финта со задолжуването не ти минава.
--- надополнето: 17 септември 2012 во 18:15 ---
Зашто бе предавник??
Па нашиот почесен претседател на ВМРО-ДПМНЕ а воедно и македонски премиер беше бугарин ако не и пола негов кабинет и сега тоа е факт а пред факти богови молпчат,да не ги набројувам доктори,Судии претседатели на комисии се до лица во МПЦ-и кога после 20 години ќе ме прашаат дали тој љубчоо од ВМРО кој беше премиер беше бугарин јас ќе одговоирам ДА-оти така е.
Токму затоа и велам денешното ВМРО-ДПМНЕ нема право да го носи името на она од пред илинден, нема право да ја РУГА и да остава црни дамки во историјата кои НИКАКВО чистење нема да ги ичисти(УШТЕ ПОЛОШО-и ПРОБЛЕМИ МОЖЕ ДА НАПРАВИ-историјата ако е злоупотребена е моќно орудие за манипулација),а и денес еве повторно бришат и ништат се што е градено 5 дејкади и измислуваат нови херои како Михајлов и сл.
Нека ја негираат бугарската помош ама да не беа тие тенкови (кои пази НАТО ни ги донесе оти немавме со што да ги транспортираме) ќе беше малку потешко војувањето па и сега околу 60 парчиња ги имаме ремонтирано и се во добра состојба али во резерва но се ремонтирани и модифицирани-од мотор додаден оклоп и сл.
И да ајде одговори ми што ме спречува мене да земам бугарско државјанство кога еве имам многу добри примери од министри за култура, па до премиери-што ме спречува мене??
Па така се третират лугето земели бугарски пасош во РМ. Па затоа му лепат на истиот етикети, но и ти си во право - има некоja глупа коja мора да става етикети на лугето.
Знаеш зашто тоа ВМРО нема право да се вика вака? Заштото преди 1945 година ВМРО издаваше смртни пресуди зарад грчката пропаганда, а днес ВМРО ja спроведува среде Македониja. Се уште можат да се прочитат записките на Каравангелис и Мелас.
Относно помошта - знаеш колко е смешно,кога тоа се негира? Или кога некоj ти рече - тиja тенкове не чинели, но никоj не зборува за мунициите,никоj не зборува за митралезите,кои и до днес са во состав на АРМ.
Jaс стварно не знам што пречи. Jaс мора да прашам, со што са поразлични македонците со бугарско джравjaнство от тези со србско, хрватско или австралиjско?
--- надополнето: 17 септември 2012 во 18:17 ---
Очигледно ништо не те спречува бидејќи ти си историски неписмен, не ги гледај ти министрите и премиерите што се вртат на страната кај што дува ветрот, гледај да се описмениш и да дознаеш што има претрпено овој нараод од пропагандите
Абсолутно точно и затоа почни со записките на Каравангелис и Мелас да ги читаш,а после примини през водачите на ВМРО. Тогава може би историски ке се описмениш.
--- надополнето: 17 септември 2012 во 18:21 ---
Те разбирам, не ти е лесно. Јаничарите биле најголеми крвници на својот народ.
Знаеш,на мене ми е лесно,заштото можам да видам тоа што некои овде не сакат да го видат. Се е функциja на образованието. Едно време македонците се образоваха во бугарската мужка гимназиja во Солун па памтеха своja род и родина и смртни пресуди даваха на тиja што си помислат за античност, еве днеска jaничарите вилнеjaт на татково огниште.