Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 април 2012
Мислења
366
Поени од реакции
186
Магла бе па ти па татариште ти си бил американец за мене.една заушка и одма те препраам у талибанец. Ми се качивте на курот дека сме зимале пасоши од кај вас,па што ако? ја ако сум бугар ти си татар,нема шанса да сме исто ја и ти.
и ако земам пасош бугарски пак ке пишува дека сум МАКЕДОНЕЦ
Ти си како маленко дете, татари сме само во соништата ви, само навредувате, зошто нема што да кажете. Умен човек не би навредувал како тебе нон стоп, jвно си неписмен 15г. неранимаjко пун со нервоза!
Ти земи Бугарски пасош, като го земеш застани пред огледало и пцуj ја сам татарин голко грло ти држи o_O

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.491
Поени од реакции
1.872
Живеja со паметта на дедите си и не отстапуват от тоа. За разлика от некои други памтат и на коja страна беха и наместо да дигат споменици на бракjaта Манаки например (кои соработуваха со Каравангелис) одат на гробот и спомениците на Татарчев,Тодор Александров,Гоце, Jaне.

Те разбирам, не ти е лесно. Јаничарите биле најголеми крвници на својот народ.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Ти си како маленко дете, татари сме само во соништата ви, само навредувате, зошто нема што да кажете. Умен човек не би навредувал како тебе нон стоп, jвно си неписмен 15г. неранимаjко пун со нервоза!
Ти земи Бугарски пасош, като го земеш застани пред огледало и пцуj ја сам татарин голко грло ти држи o_O
Ја на 15 години идев у Софија секој викенд и трошев со моите најмалце 500 марки што за вас беа баснословни цифри у тоа време. Со вас неможе поинаку освен со навреда и со ќотек, толку сте способни да извадите некој од гаќи да ништо не преостанува друго освен заушки да ви се удрат.
А татари сте по ДНК и стварно немам што да ви кажам освен да почнам да ви мавам заушки,само штета што не си ми пред мене.

Член од
21 април 2012
Мислења
366
Поени од реакции
186
Ја на 15 години идев у Софија секој викенд и трошев со моите најмалце 500 марки што за вас беа баснословни цифри у тоа време. Со вас неможе поинаку освен со навреда и со ќотек, толку сте способни да извадите некој од гаќи да ништо не преостанува друго освен заушки да ви се удрат.
А татари сте по ДНК и стварно немам што да ви кажам освен да почнам да ви мавам заушки,само штета што не си ми пред мене.
Леле како сакам некоj како тебе да ми каже татар во очи, голема сте сила на компjутер а во реалност сте мишки ти и тиjа како тебе. Големи маже и големи Македонци на форум а во живот по-ниски от трева и се редат еден след друг за Бугарски пасош.
Кога си трошил 500марки во Бугариja бре,кога имахте ембарго и не можеше да увезеш ништо от никаде во Македониja..

Член од
25 јануари 2012
Мислења
130
Поени од реакции
68
То за тоа албанците им викат "македонски пички". Пошто повекето се такива форумни герои како losername1.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Леле како сакам некоj како тебе да ми каже татар во очи, голема сте сила на компjутер а во реалност сте мишки ти и тиjа како тебе. Големи маже и големи Македонци на форум а во живот по-ниски от трева и се редат еден след друг за Бугарски пасош.
Кога си трошил 500марки во Бугариja бре,кога имахте ембарго и не можеше да увезеш ништо от никаде во Македониja..
Кај сакаш ке ти кажам татар,ке видиш кој е лиже асфалт дали ја или ти.
--- надополнето: 17 септември 2012 во 16:03 ---
То за тоа албанците им викат "македонски пички". Пошто повекето се такива форумни герои како losername1.
поздрави ја сестра ти

Член од
21 април 2012
Мислења
366
Поени од реакции
186
Кај сакаш ке ти кажам татар,ке видиш кој е лиже асфалт дали ја или ти.
--- надополнето: 17 септември 2012 во 16:03 ---

поздрави ја сестра ти
Епа ако поминуваш преку Дупница или Софиja пиши да се сретнеме.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Не замарај на Македонски форуми со бугарски пропаганди и глупости. Тоа е се што имам да ти кажам, јас лично не се замарам со бугарски форуми и со вашите мислења. Запрашај се дали сте задолжени? Да задолжени сте, и нема потреба да се правдаш јас си знам се што треба да си знам. Иначе толку ли ти е тешко во сврзникот "од" да употребиш "д" наместо "т"?
Благодарам ти за лекциjaта по македонски.
Стварно многу сте интересни,кога речете овде е македонски форум. И? Интернетот не е ничиj. Очекувате да имате некаква ексклузимност и предност.
Да се запрашам дали сме задолжени - па да вкупно 17% от БВП. Нема на Балканот,а многу пошироко држава со ваков мал долг. Помал е например на Естониja. Затоа таа финта со задолжуването не ти минава.
--- надополнето: 17 септември 2012 во 18:15 ---
Зашто бе предавник??

Па нашиот почесен претседател на ВМРО-ДПМНЕ а воедно и македонски премиер беше бугарин ако не и пола негов кабинет и сега тоа е факт а пред факти богови молпчат,да не ги набројувам доктори,Судии претседатели на комисии се до лица во МПЦ-и кога после 20 години ќе ме прашаат дали тој љубчоо од ВМРО кој беше премиер беше бугарин јас ќе одговоирам ДА-оти така е.

Токму затоа и велам денешното ВМРО-ДПМНЕ нема право да го носи името на она од пред илинден, нема право да ја РУГА и да остава црни дамки во историјата кои НИКАКВО чистење нема да ги ичисти(УШТЕ ПОЛОШО-и ПРОБЛЕМИ МОЖЕ ДА НАПРАВИ-историјата ако е злоупотребена е моќно орудие за манипулација),а и денес еве повторно бришат и ништат се што е градено 5 дејкади и измислуваат нови херои како Михајлов и сл.

Нека ја негираат бугарската помош ама да не беа тие тенкови (кои пази НАТО ни ги донесе оти немавме со што да ги транспортираме) ќе беше малку потешко војувањето па и сега околу 60 парчиња ги имаме ремонтирано и се во добра состојба али во резерва но се ремонтирани и модифицирани-од мотор додаден оклоп и сл.

И да ајде одговори ми што ме спречува мене да земам бугарско државјанство кога еве имам многу добри примери од министри за култура, па до премиери-што ме спречува мене??
Па така се третират лугето земели бугарски пасош во РМ. Па затоа му лепат на истиот етикети, но и ти си во право - има некоja глупа коja мора да става етикети на лугето.
Знаеш зашто тоа ВМРО нема право да се вика вака? Заштото преди 1945 година ВМРО издаваше смртни пресуди зарад грчката пропаганда, а днес ВМРО ja спроведува среде Македониja. Се уште можат да се прочитат записките на Каравангелис и Мелас.

Относно помошта - знаеш колко е смешно,кога тоа се негира? Или кога некоj ти рече - тиja тенкове не чинели, но никоj не зборува за мунициите,никоj не зборува за митралезите,кои и до днес са во состав на АРМ.

Jaс стварно не знам што пречи. Jaс мора да прашам, со што са поразлични македонците со бугарско джравjaнство от тези со србско, хрватско или австралиjско?
--- надополнето: 17 септември 2012 во 18:17 ---
Очигледно ништо не те спречува бидејќи ти си историски неписмен, не ги гледај ти министрите и премиерите што се вртат на страната кај што дува ветрот, гледај да се описмениш и да дознаеш што има претрпено овој нараод од пропагандите
Абсолутно точно и затоа почни со записките на Каравангелис и Мелас да ги читаш,а после примини през водачите на ВМРО. Тогава може би историски ке се описмениш.
--- надополнето: 17 септември 2012 во 18:21 ---
Те разбирам, не ти е лесно. Јаничарите биле најголеми крвници на својот народ.
Знаеш,на мене ми е лесно,заштото можам да видам тоа што некои овде не сакат да го видат. Се е функциja на образованието. Едно време македонците се образоваха во бугарската мужка гимназиja во Солун па памтеха своja род и родина и смртни пресуди даваха на тиja што си помислат за античност, еве днеска jaничарите вилнеjaт на татково огниште.

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
135
да не има некој информација дали се започнати бројчината за 2012та година?

B

Black Guard

Гостин
Очигледно ништо не те спречува бидејќи ти си историски неписмен,
Види го бре:)

Па јас имам Историчар родител бе чедо божјо,настаран историските книги Македонската литература е доволна за да разбереш..ако ти фаќа црпката.

не ги гледај ти министрите и премиерите што се вртат на страната кај што дува ветрот,
Не веруј кога станува збор за премиери и министри сум импотентен ама не можам да го кажам истотом за еден куп Глупа раја која ја лоботомираат две декади и пак не им иде умот.

гледај да се описмениш и да дознаеш што има претрпено овој нараод од пропагандите
Моето досегашно описменување ме има донесено до еден заклучок а тој е-Непријателската специјална војна(тоа е посебен термин и не вклучува само пропаганда) е неефикасна и неисплатлива за непријателот во услови кога кохезивните сили т.е јадрото на една држава е речиси неделиво е сега колку тие кохезивни сили опаѓаат толку повеќе сме поранливи-конкретно во Македонското општество истите кохезивни сили од пред 20 години кои важеа во односот помеѓу македонец,влав,турчин албанец не се исти со денешните ниту пак се толку цврсти да одолеат на пропагандата(Албанска,Бугарска едноставно НЕПРИЈАТЕЛСКА)-ако беа факмани политичарите нека донесеа закон за двојно државјанство-или и нив им одговара да има кај да бегаат со нелегално стекнатиот имот.:)

Не ги заборавај и кодошењата.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Што е со бугариве на форумов ?
Мамето да ви го ебам татарско.Цигански народ.

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
135
Хахаха смешко нjеден, ела бре, чекаме те :pos:
де бе полека дечки, темата е бугарски пасош да или не, а не да се вреѓате а последно па да ширите пропаганди и да кажвате кој колку напрајл и колку успеал.

Член од
21 април 2012
Мислења
366
Поени од реакции
186
Нема страшно Truckerinsoul, дечкото е нешто многу нервозен, изгледа Бугариjа му е виновна за се :tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom