А1 Македонија (VIP)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.193
Поени од реакции
8.277
Сакам да го продолжам договорот (веќе е истечен или е при крај) и ме интересира дали ке останам на 290 претплата бидејќи зедов за промоцијата што беше за пола претплата. Сега на 290 е само кон 1 број 1000 минути не ми одговара тоа :)

И ако може предлог за телефон до 3000 ден ако веќе го продолжувам договорот да се подновам малку.
како си потпишал така ке биде засекогаш, ако само ти самиот не сакаш да си ја смениш тарифата.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Добро што им е проблемов во салониве во Тетово, веќе недела дена ме тутуљаат дека ќе добијат роба и никако да добијат...

Едно прашање до некој што скоро бил во некој нивни салон во Скопје, го има SЕ Live With Walkman во црна варијанта?

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
1.522
А оној договор на неопределено време кога можеш да го раскинеш ? Знае некој ? Слушнав дека мораш барем првите 3 месеци да го користеш ?
Ако си на неопределено можеш по истекот на три месеци мислам од договорот. Али оди месец време однапред кажи дека сакаш да го раскинеш.
Добро бе мајкаму стара , мене само ми се чини или стварно е така? Скоро сите телефони што за м тарифа беа бесплатни сега ги направиле кој по 1500, кој 4000! Ја осакатиле понудата максимално! Сакав да продужуам договор пред време, ама изгледа ќе ме предомислат!
Тоа ме мачеше и мене, али тогаш на таа цена старата ако сакаш да го земеш телефонот требаше месечно да доплакаш +400 денари за 1 гига интернет.
--- надополнето: 15 септември 2012 во 20:02 ---
Дали тоа значи дека и сметката ќе биде помала или без разлика кој ден си потпишал пак ќе си платиш 555 денари
Да, и за ова разговарав. Сметката ке ти биде пресметана колку денови има остаток од месецот. Пример ако во месецот има уште 20 дена ке имаш за плакање (и користење) незнам.... 64% од минутите, пораките и интернетот. Абе јави се на 077 1234 и направи си муабет најарно. Стискај одма звезда * да добиеш оператор, да не чекаш :)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Каква е 3G мрежата на VIP во Скопје во поглед на брзина, стабилност и покриеност?

Член од
11 септември 2012
Мислења
69
Поени од реакции
38
Подобрена тарифа од онаа што беше за 800. Топ, браво. Таман на 30.9 смеам најрано да продолжам договор, изгледа ќе фаќам тарифа на последен ден. :D
Таман на 30.9 смеам најрано да продолжам договор,ама е НЕДЕЛА

P

Princ

Гостин
Каква е 3G мрежата на VIP во Скопје во поглед на брзина, стабилност и покриеност?
Претпоставувам е добра кога ќе земеш во предвид дека во Кондово има одлична 3G покриеност на ВИП (околу 5Mbps download и 2Mbps upload), а Т-мобиле и Оне немаат.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Таман на 30.9 смеам најрано да продолжам договор,ама е НЕДЕЛА
Во ист кош сме. Прашав, ми рекоа дека ќе може во Рамстор или Веро центар бидејќи работат во недела. Ми кажаа и да прашам во салон некој ден претходно, и наводно ќе дадат некое барање да се потпише, по што најверојатно ќе може и на 28-29ти да се потпише.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Имам два броја од ВИП, на едниот имам 3G, на другиот не, а и двата телефона ми се со 3G.
Да не треба да сменам нешто во settings на тој што нема? Тој е BlackBerry Bold 9700, во Network Mode е наместено 3G&2G, ако наместам да биде само на 3G ме префрла на мрежа на t-mobile.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.707
Поени од реакции
4.087
Имам два броја од ВИП, на едниот имам 3G, на другиот не, а и двата телефона ми се со 3G.
Да не треба да сменам нешто во settings на тој што нема? Тој е BlackBerry Bold 9700, во Network Mode е наместено 3G&2G, ако наместам да биде само на 3G ме префрла на мрежа на t-mobile.
so t-mob vip raskrstija ! taka da probaj pak vo setinzi ne mozi na edniot da ima 3g na drugioot ne
probaj smeni gi sim kartickite od toj sto ima na drugiot sto nemas 3g ..

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
so t-mob vip raskrstija ! taka da probaj pak vo setinzi ne mozi na edniot da ima 3g na drugioot ne
probaj smeni gi sim kartickite od toj sto ima na drugiot sto nemas 3g ..
Ги сменив картичките, на другиот телефон има 3G со истата картичка, на блекберито пак нема. Во странство на истиот телефон со истите опции (3G&2G во Network Mode) имав 3G мрежа. :confused:

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
Како со проверуваше на интернет сметката, на пример колку мб сум потрошил до сега ?

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
1.522
Како со проверуваше на интернет сметката, на пример колку мб сум потрошил до сега ?
Оди на vip.mk направи си username.

Кога сме веке до тој муабет ке е многу фино да им текне на ВИП да направат една Андроид / Јава / или незнам каква апликација за да може поедноставно да си проверуваш до кај си со искористеноста на мегабајтите, пораките и минутите.

Ај можеби ако чита некој вработен во ВИП ке се сети да предложи вакво нешто.

Член од
29 септември 2011
Мислења
233
Поени од реакции
25
Оди на vip.mk направи си username.

Кога сме веке до тој муабет ке е многу фино да им текне на ВИП да направат една Андроид / Јава / или незнам каква апликација за да може поедноставно да си проверуваш до кај си со искористеноста на мегабајтите, пораките и минутите.

Ај можеби ако чита некој вработен во ВИП ке се сети да предложи вакво нешто.
епа, во мојот нокиа 5800, има вградено за да гледаш колку си потрошил, има колку минути имаш зборувано. Сепак види во твојот телефон, можеби има негде за тоа.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
епа, во мојот нокиа 5800, има вградено за да гледаш колку си потрошил, има колку минути имаш зборувано. Сепак види во твојот телефон, можеби има негде за тоа.
во твојот нокиа има вградено ама вип не пресметува така како што телефонот пресметува. твојата нокиа вели 25 секунди, вип вели 1 минута. твојата нокиа вели 350кб, вип вели 1мб.

Kajgana Shop

На врв Bottom