А1 Македонија (VIP)

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Официјално во договорите пишува дека мегабајт е 9,9 ден. Јас се јавив и реагирав и пак ми тврдеа дека сигурно интернетот после надминувањето на вклучениот сообраќај не се доплаќа туку се намалува само брзината а цената била онаа од м тарифата и била само формално така ставена. На моето прашање зашто ставаат формални цени а важни напомени од типот дека по надминувањето на лимитот трансферот не се наплаќа нема, добив одговор, дечко забелешката е на место ќе проследиме до одговорните а вие слободно трошете со сигурност нема да имате дополнителни трошоци. Сега останува да ја чекаме првата сметка па тогаш ќе видиме дали е ова вистина или малку не издриблале.:)

Via alcatel ot 995

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Официјално во договорите пишува дека мегабајт е 9,9 ден. Јас се јавив и реагирав и пак ми тврдеа дека сигурно интернетот после надминувањето на вклучениот сообраќај не се доплаќа туку се намалува само брзината а цената била онаа од м тарифата и била само формално така ставена. На моето прашање зашто ставаат формални цени а важни напомени од типот дека по надминувањето на лимитот трансферот не се наплаќа нема, добив одговор, дечко забелешката е на место ќе проследиме до одговорните а вие слободно трошете со сигурност нема да имате дополнителни трошоци. Сега останува да ја чекаме првата сметка па тогаш ќе видиме дали е ова вистина или малку не издриблале.:)

Via alcatel ot 995
Откако ќе го поминеш тој лимит од 1 гига, и ќе ти падне брзината на беда невидена, нема ни да ти се отвара интернет преку 3G. И јас мислам дека не би требало да се наплаќа дополнително.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.193
Поени од реакции
8.277
добро бе не прогнозирајте што како, до сеа има ли некој поминато 1024мб или нема ?

Член од
5 јули 2008
Мислења
224
Поени од реакции
197
Денес се префрлив од припејд на постпејд, и нормално со нов телефон, но интернетот не ми е активиран, како да го активирам, ако може некој да ми помпогне?

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Денес се префрлив од припејд на постпејд, и нормално со нов телефон, но интернетот не ми е активиран, како да го активирам, ако може некој да ми помпогне?
Пробај со ова

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
требало разговорот да го снимаш:)
Нема смисла да се гњавиш со такви безначајни работи. Но ако ти дошло до тоа има доказ и исказ и на страната нивна можеш принт да си направиш и да се тужиш со нив. Се на се понудата е добра кај да е ќе пуштат и нови пакети со интернет ќе си активираш еден и завршена работа секако не планирам да се гњавам со 64/64 брзина по надминување лимит.

Член од
26 ноември 2008
Мислења
18
Поени од реакции
12
http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=0774CB6453BCB14C93E32F17F4999053
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=ABE9E9262B24E843B9D6154005CBF8A6

Поздрав.

Ако си склопил договор на 15-ти од месецот сигурно нема да ти дадат 1000 минути. Ке добиеш да речеме 500, итн. На ВИП месецот се рачуна од 25 до 25, така да на 25-ти наредниот месец ке добиеш 1000 мин заедно со се што ти следува.
Дали тоа значи дека и сметката ќе биде помала или без разлика кој ден си потпишал пак ќе си платиш 555 денари

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.193
Поени од реакции
8.277
Фала брат, тоа е, ама к*р да ги отепа ми го нема мојот модел LG E610 :facepalm:
иди таму во Мобиле нетворк и уклучиго сам се мести посто мојот беше л3 и без проблем интернет си доби.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Шо направија со црните пазари андроид? зашто ништо неможеш да симнеш што коштало пари а на пример на blackmart alpha е беспари?

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.044
Поени од реакции
1.169
Сакам да го продолжам договорот (веќе е истечен или е при крај) и ме интересира дали ке останам на 290 претплата бидејќи зедов за промоцијата што беше за пола претплата. Сега на 290 е само кон 1 број 1000 минути не ми одговара тоа :)

И ако може предлог за телефон до 3000 ден ако веќе го продолжувам договорот да се подновам малку.

Член од
30 октомври 2008
Мислења
56
Поени од реакции
5
А оној договор на неопределено време кога можеш да го раскинеш ? Знае некој ? Слушнав дека мораш барем првите 3 месеци да го користеш ?

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Добро бе мајкаму стара , мене само ми се чини или стварно е така? Скоро сите телефони што за м тарифа беа бесплатни сега ги направиле кој по 1500, кој 4000! Ја осакатиле понудата максимално! Сакав да продужуам договор пред време, ама изгледа ќе ме предомислат!

Kajgana Shop

На врв Bottom