прочитај дедо што ќе ти каже (од искуство,ти кажувам)
мора и ова да го пробаш,и ќе видиш ќе баталиш ебање,
ко ќе врвиш некаде низ бостан,ама да е попладне или приквечер,
а нели бевме овчарчиња и имавме ноже и лајца во торбиче,
(ама ти ако немаш,снајди се со било што,а понатаму лајца обавезно)
си бираш едно зрело динче,од оние жолтине и со рачката на лајцата си
отвараш една дупка на динчето,колку кавалот да влезе.
И го буташ внатре кавалот,а внатре вруќо и течно како во ѓупска путка,
а динчето тие наместено помеѓу две расчаталени гранки од лешник или дрен,на висина на кавалот.Рацете ти се горе и маваш и ТОЛКУ.
Потоа за друг пат ќе ти текне,се оптегнуваш на јонџата а динчето во раце.
Ама не завршува тука иако си завршил работа,и си го наполнил динчето.
Сега зошто е лажицата,кршиш тоа динчето и си сркаш,добро де без семето.
Рецептот беше успешен и во турско и во српско и во бугарско,сега на тебе се остава да го примениш во 21 век бидеиќи изрази желба,еве ти ја.