Горан Пандев

• Креатор на темата Креатор на темата pinky**
  • Време на започнување Време на започнување
Он сака да игра во посилен тим бидејки мисли дека е доследен да игра во таков тим. Сака ЛШ а не Лига Европа која едвај ај изборија и тоа преку купот.

А дали го плукаат навивачите тоа не бидете сигурни :)

Он сака да игра во посилен тим бидејки мисли дека е доследен да игра во таков тим. Сака ЛШ а не Лига Европа која едвај ај изборија и тоа преку купот.

А дали го плукаат навивачите тоа не бидете сигурни :)

Сите му заблагодаруваат за тоа што го направи за Лацио, различни се реакциите, голем дел веќе го сметаат за предавник што сака да си замине, други очекуваат да остане уште некоја година а трети очекуваат да си замине што подалеку од Италија за да не го осети гневот на Irr на секој натпревар... Сепак се работи за битен фудбалер за клубот, не е во прашање Сивиља или Дел Неро па до ку*ца на навивачите и ако истите се преселат во Рома :icon_mrgr
Воглавно сите се гневни на претседателот зошто го испушта Пандев, му го берат...:zlo:

за викторгг....ако следиш неколку години уназад ќе видиш дека Пандев не е ни малце виновен за ситуацијата во која се наоѓа...зошто:па последните неколку години сведоци сме дека ПАРИТЕ го вртат фудбалот а не љубовта кон клубот...ретки се тие играчи кои замижале пред милионите и останале во екипата заради љубовта спрема неа....така да која е таа "клубска икона" шо игра за малце пари....и нормално дека ќе сака да си оди и не треба да биде окривуван за тоа....ама тоа е тоа

Kopile rasipano toa Lotito, pandev zima okolu 500000 evra , a debili kako Broki i Roki zimaat po 1mil.
SRAMOTA se tie Lazio, greota bez pandev 17 ke zavrsat, za opstanok ke se borat, kutri

Уште оваа година во Лацио ама џабе ке е кога нема да игра..:uvo::uvo:

за викторгг....ако следиш неколку години уназад ќе видиш дека Пандев не е ни малце виновен за ситуацијата во која се наоѓа...зошто:па последните неколку години сведоци сме дека ПАРИТЕ го вртат фудбалот а не љубовта кон клубот...ретки се тие играчи кои замижале пред милионите и останале во екипата заради љубовта спрема неа....така да која е таа "клубска икона" шо игра за малце пари....и нормално дека ќе сака да си оди и не треба да биде окривуван за тоа....ама тоа е тоа

Сите сме на страната на Пандев и сакаме да го гледаме на терен, а не на трибина. Точно е болдираното. Нормално е дека ќе сака да си оди. Прашањето е дали смее сам по своја желба да одлучува за тоа додека има договор?
Ако имате дома мајстори и сте се договориле да ви работат 5 дена и тие третиот ден ви речат дека сакаат да си одат зошто некој им рекол дека може да им најде подобро платена работа, ќе им дозволите да си одат???
Сигурно нема.
Кога Пандев најавил дека сака да си оди, клубот губи доверба во него. Лотито сака да го продаде и си кажува цена што никој клуб не ја прифатил. Тренерот не рачуна на Пандев бидејќи довербата е разнишана. Од целата инает работа, Пандев губи драгоцено време надвор од теренот, Лотито губи пари кои можел да ги земе. Кој од нив е поголем губитник не може да се каже. За Пандев ќе речеме дека е релативно млад и дека има уште време, а Лотито има пари па овие милиони нема многу да му сменат.
И јас мислам дека Лотито е лошиот во целава приказна, ама тоа е негово право бидејќи Пандев е негов играч уште една година. Тоа се обврски од договорот. Пандев зема помалку пари од другите бидејќи така се договорил пред 5 години. Што ако Пандев не се снајдеше добро во Лацио? Пак ќе ги земаше тие 500.000 немаше да му ја смалат платата. Ако пробаа да ги избркаат секако ќе му ги исплатеа тие пари. Тоа се обврски од договорот.
Логично е Лотито да му понуди подобар договор на својот најдобар фудбалер за да проба да го задржи. Дали му понудил, колку пари му понудил, дали Пандев одбил тоа се информации што ги немаме од сигурни извори. Само шпекулации.
Јас мислам дека најголеми виновници за оваа случка се менаџерите или агентите на Пандев.

Тренерот не рачуна на Пандев бидејќи довербата е разнишана. Од целата инает работа, Пандев губи драгоцено време надвор од теренот, Лотито губи пари кои можел да ги земе. Кој од нив е поголем губитник не може да се каже. За Пандев ќе речеме дека е релативно млад и дека има уште време, а Лотито има пари па овие милиони нема многу да му сменат.
И јас мислам дека Лотито е лошиот во целава приказна, ама тоа е негово право бидејќи Пандев е негов играч уште една година. Тоа се обврски од договорот. Пандев зема помалку пари од другите бидејќи така се договорил пред 5 години. Што ако Пандев не се снајдеше добро во Лацио? Пак ќе ги земаше тие 500.000 немаше да му ја смалат платата. Ако пробаа да ги избркаат секако ќе му ги исплатеа тие пари. Тоа се обврски од договорот.
Логично е Лотито да му понуди подобар договор на својот најдобар фудбалер за да проба да го задржи. Дали му понудил, колку пари му понудил, дали Пандев одбил тоа се информации што ги немаме од сигурни извори. Само шпекулации.
Јас мислам дека најголеми виновници за оваа случка се менаџерите или агентите на Пандев.

Многу паушални оценки си давате и промашувате една битна, најбитна нијанса:

Пандев има договор уште една година. Тоа во фудбалот значи дека СЕГА треба да се продаде. Значи Пандев не побарал предвреме да си замине.

Лотито од друга страна треба да го продаде, да го задржи (со нормален договор), или да го пушти да си го одработи договореното.

Наместо тоа, Лотито го уценува Пандев да ги прифати НЕГОВОВИТЕ УСЛОВИ, или да седи на трибина. И да беа тие услови нормални, барем еден релевантен трансфер сајт ќе напишеше за понудата. Лотито се обидува да си ги задржи играчите за малку пари, со притисок.

Објективно, Пандев треба да биде најплатен играч во клубот. Тој се докажа и клубот треба да му понуди нов договор како што е случајот секаде со најдобрите играчи.

Во секој клуб, секоја сезона, фудбалери бараат да си заминат. Сте слушнале газдите да ги ставаат на трибини под казна? Јас не гледам фудбалери на трибина затоа што сакале да си одат.

Во Интер, на Адриано предвреме му беше раскинат договорот и го пуштија без пари, иако плаќаа многу повеќе за него од оние бедни 400-500 000 на Лотито. Потоа Максвел побара да замине и замина. Некој ден пред крајот на трансферите Мансини кажа дека сака да си замине. Никој не го качи на трибина. Тоа е нормално во фудбалот. Фрикин Ибрахимович кажа дека сака да си оди во Барселона, па седнаа и се договорија. Што требаше да направи Морати, да го врзе во соблекувална?

И не е проблем некаква нелојалност и други приказни за форуми. Лотито на 31ви август го нудеше кај стигна само да го продаде. Проблемот е што предходно тој се прецени, па бараше 20 милиони за Пандев. Сакаше да го плаќа како чистач а да го продаде како ѕвезда. Не оди тоа така, друже Лотито...

Многу паушални оценки си давате и промашувате една битна, најбитна нијанса:

Пандев има договор уште една година. Тоа во фудбалот значи дека СЕГА треба да се продаде. Значи Пандев не побарал предвреме да си замине.

Лотито од друга страна треба да го продаде, да го задржи (со нормален договор), или да го пушти да си го одработи договореното.

Наместо тоа, Лотито го уценува Пандев да ги прифати НЕГОВОВИТЕ УСЛОВИ, или да седи на трибина. И да беа тие услови нормални, барем еден релевантен трансфер сајт ќе напишеше за понудата. Лотито се обидува да си ги задржи играчите за малку пари, со притисок.[/B]

........................

Во секој клуб, секоја сезона, фудбалери бараат да си заминат. Сте слушнале газдите да ги ставаат на трибини под казна? Јас не гледам фудбалери на трибина затоа што сакале да си одат.

................................

Точно, точно ...

Јасно е дека Лотито е лошиот. Човекот очигледно работи од инает и како да не му се битни парите.
Логично е да го продаде или да го задржи со нормални услови. Ама ете човекот е лош карактер, си има поинаква логика.
Од таа лоша особина на Лотито, ќе трпи нашиот Пандев.
Тоа што Пандев не е во тимот е чист инает и притисок.
Што е тоа што го натерало Лотито така да се однесува, не знам. Да работел цело време вака ќе бил банкрот, а не претседател на клуб.

Дали Пандев побарал пред време да си замине, треба него да го прашаме. Ни ти ни јас не знаеме.
Од јануари па навака Пандев се врзуваше со многу клубови. Сето тоа беа изјави на неговите менаџери кои секогаш нагласуваа дека имаат проговори и контакти со многу познати клубови. Не дека Лацио или Лотито добиле понуда од тие јаки клубови, туку дека менаџерите на Пандев разговарале со нив. Тоа се факти од медиуми, не се паушални оценки.
Пандев можеби никогаш не побарал да си оди пред време со зборовите „ЈАС САКАМ ДА СИ ОДАМ ПРЕД ДОГОВОРОТ“, ама со самата постапка на неговите менаџери тоа јасно може да се увиди.

Не дека Лацио или Лотито добиле понуда од тие јаки клубови, туку дека менаџерите на Пандев разговарале со нив. Тоа се факти од медиуми, не се паушални оценки.
Пандев можеби никогаш не побарал да си оди пред време со зборовите „ЈАС САКАМ ДА СИ ОДАМ ПРЕД ДОГОВОРОТ“, ама со самата постапка на неговите менаџери тоа јасно може да се увиди.

Не се разбираме во овој дел. Точно е дека Пандев побара да си оди. Не е точно дека е предвреме. Точно навреме е.

Една година пред крај на договорот, или потпишуваш нов, или си одиш. Нормално е неговиот менаџер да има неколку месеци порано контакт со други клубови. Ибра пак ќе го земам за пример, година дена порано имаше контакт со Барселона.

Тоа што сакам да го кажам е многу едноставно: Пандев во оваа ситуација не направил ништо што било кој друг фудбалер или негов менаџер, не го прави.

Но Пандев е единствениот кој е казнуван. И пак ќе кажам: не заради тоа што сака изјавил дека сака да си оди, тоа е многу погрешно. Поради тоа што не сака да потпише нов договор. На што не е должен, тој е должен само да си ги одработи овие 5 години, и би го направил тоа, ако го пуштат на терен. А газдата е паметно како и сите други газди, на играч кој има договор на 5 години, да го продаде на четвртата. Ако не е подготвен да го направи најплатен играч, нека го продаде.

Тоа е во кратки црти... Инаку Лотито не е глупав. Тој е алчен, како и секој добар мафијаш од стар ков. Се обидува да си ја оствари целта со закани, уцени, притисоци...зошто таков е менталитетот на мафиозите, а и обично им успева. Еве на пример прочитав дека Ледесма ќе потпише нов договор. Сакал - нејќел, тоа е... Тоа или трибина...

На Пандев можеме само да му честитаме што покажа карактер и малку Македонски инает, дека не може со вакви методи да го заплашуваат и контролираат. Јас му симнувам капа за тоа!

На Пандев можеме само да му честитаме што покажа карактер и малку Македонски инает, дека не може со вакви методи да го заплашуваат и контролираат. Јас му симнувам капа за тоа!

И јас сум изненадена од инаетот на Пандев. Го оправдувам сака нов тим, подалеку од притисоци и уцени, а поблиску до повеќе пари.

Но оваа сезона Пандев ќе гледа натпревари од трибина, од клупа за резерви, од станот во Рим ... Ќе тренира без желба. Постојано ќе е подложен на притисок, уцени, малверзации.
Ова катастрофално ќе се одрази врз Пандев.
А после лоша сезона желба за да го купат Пандев ќе имаат доста послаби екипи.
Пандев требаше уште лани да го напушти Лацио, ама му беше одлично од кај да знаеше дека ваква ситуација ќе го снајде.

Ептен ми е жал што ова му се случува :nesum:

Не се разбираме во овој дел. Точно е дека Пандев побара да си оди. Не е точно дека е предвреме. Точно навреме е.

Една година пред крај на договорот, или потпишуваш нов, или си одиш.

.....................

Една година пред крајот на договорот.
Дали играчот ќе потпише нов договор е САМО НЕГОВА ОДЛУКА.
Дали ќе си оди од клубот е одлука и на играчот и на клубот. Не може Лотито да го продаде Пандев во Пистоезе ако Пандев не сака да потпише за Пистоезе. Не може Пандев оваа година да оди во Фиорентина или Интер ако Лотито не сака да го продаде во Фиорентина или Интер. Тоа мислам дека ни е јасно. Убаво се разбираме.
Дали овде зборуваме за нелогичноста во постапките на Лотито, кој ниту го продава по разумна цена, ниту му нуди добар договор ниту пак го остава да си го одработи до крај??? Нема зошто да зборуваме за тоа бидејќи не размислуваме како него и никогаш нема да ја сфатиме неговата логика.
Самиот мафијашки карактер на Лотито не му дозволува да биде поразен или надмудрен од некој што е „под него“.
За играч што е пред крај на договор бара нереални 15-20 милиони (што никој нема да сака да ги даде, не дека не вреди) или со закани бара играчот да остане кај него.

Би ги прашал навивачите на Лацио, бидејќи повеќе знаат: Од кога е Лотито на чело во Лацио? И дали од како е Лотито, некој битен играч го напуштил Лацио?

И јас сум изненадена од инаетот на Пандев. Го оправдувам сака нов тим, подалеку од притисоци и уцени, а поблиску до повеќе пари.

Но оваа сезона Пандев ќе гледа натпревари од трибина, од клупа за резерви, од станот во Рим ... Ќе тренира без желба. Постојано ќе е подложен на притисок, уцени, малверзации.
Ова катастрофално ќе се одрази врз Пандев.
А после лоша сезона желба за да го купат Пандев ќе имаат доста послаби екипи.
Пандев требаше уште лани да го напушти Лацио, ама му беше одлично од кај да знаеше дека ваква ситуација ќе го снајде.

Ептен ми е жал што ова му се случува :nesum:

Не, не да му беше одлично, туку Лотито му бараше на Баерн 20 или 25 милиони евра :tapp:

Туку што е - тука е. Јас не сум премногу загрижен, 4 месеци има до јануари, фудбалери се повредуваат, кршат нозе, паузираат по година па пак играат. Ќе се издржи тоа, а во јануари сигурен сум дека ќе има нов клуб. Вчера читав, Бранка, кој е задолжен за трансферите во Интер, на долго и широко зборуваше за Пандев, вели дека во јануари ќе седнат на маса со Лотито. Исто така, ситуацијата со Муту во Фиорентина е критична и фудбалерот може да добие доживотна суспензија, што ја отвора вратата за Пандев.

4 месеци се, во кои треба да се победи Шкотска, Норвешка и два бараж натпревари, за да се остане во форма... :vozbud:
После лесно...

Една година пред крајот на договорот.
Дали играчот ќе потпише нов договор е САМО НЕГОВА ОДЛУКА.
Дали ќе си оди од клубот е одлука и на играчот и на клубот. Не може Лотито да го продаде Пандев во Пистоезе ако Пандев не сака да потпише за Пистоезе. Не може Пандев оваа година да оди во Фиорентина или Интер ако Лотито не сака да го продаде во Фиорентина или Интер. Тоа мислам дека ни е јасно. Убаво се разбираме.
Дали овде зборуваме за нелогичноста во постапките на Лотито, кој ниту го продава по разумна цена, ниту му нуди добар договор ниту пак го остава да си го одработи до крај??? Нема зошто да зборуваме за тоа бидејќи не размислуваме како него и никогаш нема да ја сфатиме неговата логика.
Самиот мафијашки карактер на Лотито не му дозволува да биде поразен или надмудрен од некој што е „под него“.
За играч што е пред крај на договор бара нереални 15-20 милиони (што никој нема да сака да ги даде, не дека не вреди) или со закани бара играчот да остане кај него.

Би ги прашал навивачите на Лацио, бидејќи повеќе знаат: Од кога е Лотито на чело во Лацио? И дали од како е Лотито, некој битен играч го напуштил Лацио?

А знае ли некој воопшто која била понудата на Лацио за нов договор?

Членовите на темава пишуваат пристрасно, и тоа е сосема нормално, но не е исправно. Јас го сакам Пандев, драг ми е и Лацио. За мене Пандев во Лацио е идеална комбинација, но нема да умрам ако не постои ни едниот ни другиот од утре.

Понудата беше неприфатлива за Пандев, околу 1.5 милиони по сезона се шпекулираше, и остана на тоа. Во суштина, воопшто не е важно. И да се 15 милини не е важно. Како што и не е важна причината зошто еден фудбалер сака да промени клуб или средина.

Важно е што ни еден играч, во ниеден клуб, не е казнет на ваков начин затоа што не сака да потпише нов договор. И тука не можам а да не му дадам 100% поддршка на Пандев.

Пристрасно или непристрасно, сите факти се на страната на Пандев. Ми се смачи да пишувам веќе за ова, темава е официјално исцрпена...

Понудата беше неприфатлива за Пандев, околу 1.5 милиони по сезона се шпекулираше, и остана на тоа. Во суштина, воопшто не е важно. И да се 15 милини не е важно. Како што и не е важна причината зошто еден фудбалер сака да промени клуб или средина.

Важно е што ни еден играч, во ниеден клуб, не е казнет на ваков начин затоа што не сака да потпише нов договор. И тука не можам а да не му дадам 100% поддршка на Пандев.

Пристрасно или непристрасно, сите факти се на страната на Пандев. Ми се смачи да пишувам веќе за ова, темава е официјално исцрпена...
Темава можеш официјално да ја прескокнеш и да ме остаиш у нејзе да уживам со нови информации.

Важно е што све се темели на шпекулација, а единствен факт е дека Пандев има важечки договор со Лацио и факт е дека не игра утакмици.

Исто како темата за Седловски, кретен бил, не знам што бил, а никој уствари не знае што се десило точно на тој тренинг, видовме пар монтирани слики со јаден звук и готово сите сме стручњаци да коментираме.

Пандев беше политикант во ситуација каде треба да биде играч. Затоа постојат менаџери. А ако тие ја направија целава збрка тогаш дефинитвно треба да им даде отказ. Освен ако и со нив нема потпишано некој дебилен договор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom