Дежурна Ординација! #2

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Тогаш пробај да не вежбаш , направи пауза од два дена како што кажа дека идеш на билдинг и џогираш ,преоптеретени ти се мускулите со друг збор заморени и затоа имаш редовни несоници , друго треба да ја промениш и место положбата на лежењето и пробај стави нешто повисоко под нозете (2-3 ќебиња ) да ти бидат подигнати па се надевам дека ќе ти се среди проблемот , и јас имав ист таков проблем но за среќа сега е се ок;)
Ќе пробам. Фала ти многу.

B

Black Guard

Гостин
Леле неможам повеќе, не се издржува ова. 2 недели по ред имам проблеми со спиењето. Неможам да заспијам, преморен сум и во теретана одам и трчам пред да си легнам, ама буквално истоштен сум, морам да легнам да се одморам, но заспивање никако. Се пробав, се што ми падна на ум се испробав дури и прогуглав но и тоа не ми помогна.

Дајте ве молам кажете некој совет како да се оправам ?
Кој ќе ме врати во нормала ќе го частам.

Благодарам однапред.

Добро е тоа што одиш на теретана, што трчаш добро е за сите луѓе а и научно е докажано помага и против депресија поа и несоница(како последица од истата) поради лачењето ендорфин.

Али ти немаш депресија, ова порано не ти се случувало велиш две недели па прашањето е дали овие две недели бидејќи одиш во теретана користиш одредени енергетски додатоци колку часа пред легнување вообичаено пиеш кафе јас кога читав Psychiatry имаше случаи каде и 3 кафиња беа единствена причина за несоница, без разлика какви се тие додатоци дали екстракт, дали протеин и дали користиш енергетски пијалоци чат пат и ако да дали после нив конзумираш алкохол.

Бтв многубројни студии укажуваат дека после напорен тренинг е попрепорачливо 250мл чоколадно млеко како за телото така и за мускилите отколку енергетсјки пијакол или чоколатца.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Добро е тоа што одиш на теретана, што трчаш добро е за сите луѓе а и научно е докажано помага и против депресија поа и несоница(како последица од истата) поради лачењето ендорфин.

Али ти немаш депресија, ова порано не ти се случувало велиш две недели па прашањето е дали овие две недели бидејќи одиш во теретана користиш одредени енергетски додатоци колку часа пред легнување вообичаено пиеш кафе јас кога читав Psychiatry имаше случаи каде и 3 кафиња беа единствена причина за несоница, без разлика какви се тие додатоци дали екстракт, дали протеин и дали користиш енергетски пијалоци чат пат и ако да дали после нив конзумираш алкохол.

Бтв многубројни студии укажуваат дека после напорен тренинг е попрепорачливо 250мл чоколадно млеко како за телото така и за мускилите отколку енергетсјки пијакол или чоколатца.
Немам депресија, воедно не ни користам енергетски додатоци, а кафе речиси и ретко да пијам. Алкохол во последниве две недели немам пробано.
Еве и оваа вечер ми помина така.

B

Black Guard

Гостин
Не ни реков дека имаш депресија, онака го спомнав ендорфинот, а суплементи или било какви екстракти користиш??

B

Black Guard

Гостин
Интересно, да си земеш витамини Б-комплекс и малку да намалиш со вежбањето бидејќи самата интензивна физичка активност влијае генерално на метаболизмот-па не се форсирај, не дека не можеш повеќе, но не треба повеќе,туку оптимум затоа редуцирај ја секоја вежба за 25% може да треба некој ефект а и Б-комплекс от ќе помогнат.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Интересно, да си земеш витамини Б-комплекс и малку да намалиш со вежбањето бидејќи самата интензивна физичка активност влијае генерално на метаболизмот-па не се форсирај, не дека не можеш повеќе, но не треба повеќе,туку оптимум затоа редуцирај ја секоја вежба за 25% може да треба некој ефект а и Б-комплекс от ќе помогнат.
Фала ти за советот.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Во кој дел од денот одиш на теретана/трчаш?
Теретана од 18 до 19 и 30 претежно тој период, а трчање кога - како, зависи како сум расположен и кога имам повеќе време. Али и тоа тогаш, ако не отидам во теретана тој ден, трчам.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Теретана од 18 до 19 и 30 претежно тој период, а трчање кога - како, зависи како сум расположен и кога имам повеќе време. Али и тоа тогаш, ако не отидам во теретана тој ден, трчам.
Пробај порано да одиш. Доцните, тешки тренинзи знаат да создаваат несоница.
И заборавив да прашам. Да не си под психолошки стрес во последно време?

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Пробај порано да одиш. Доцните, тешки тренинзи знаат да создаваат несоница.
И заборавив да прашам. Да не си под психолошки стрес во последно време?
Во ред, ќе го пробам и тоа.

Психолошки стрес, ништо повеќе од вообичаено, инаку да во последнава недела беше и малку повеќе од вообичаено.

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Во ред, ќе го пробам и тоа.

Психолошки стрес, ништо повеќе од вообичаено, инаку да во последнава недела беше и малку повеќе од вообичаено.
Намали со вежбите и послушај го советот за Б-комплексот. Со него земи и Персен таблети. На природна база се, ќе те смират малку, ќе те опуштат и ќе ти помогнат да заспиеш.
А да и напи се чаша млеко пред легнување. Избегнувај Кока-кола и слични напитоци
--- надополнето: 13 септември 2012 во 12:39 ---
Сношти ми се направи херпес на долнава усна:place: шо да му прам да се изгубит шо е можно побрзо ? хитно ми е
Viru-merz масте, поефикасно од ова здравје. А можеш и херпатач фластерите да ги пробаш, ама скупички са доста.

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Не, воопшто не е сложена постапка, и доколку нема компликации, а веројатно ќе нема нема потреба од останување во болница, а тоа колку чини не би знаел да ви кажам...
малце касно по стогодини , ако се немаш оперирано досега прашај на дерматолог дали е можно да ја гориш постепено со течен азот околу 50 денари е еден третман и скроз исчезнува и кожата на то место ти е ко бебешка знам баба ми беше цела со бенки ги гореше со азот и го и ги снема скроз се подмлади за 15 години ....а погоре читав и за плускавци не знам дали сте слушнале друг пат ко че имате плускавец че зовријате ракија и сол и зависно од местото кај шо ви е плускавецо ако ви е на ногата спијајте со чорапи а под чорапите че клајте од ракијата и солта на памуче само пазете ко че зоврија да ја извајте одма оти можи да ви се запали , иначе на дупнат плускавец поминува за еден ден другио ден плускавецо е барут сув оти солта го влечи гнојо , општо за гној е е ова ама и за плускавци ...исто така и хидроген за рани 3 % и тој чисти плускавци , рани , гнојој.....а и че ви кажам шо ми се случи сабајлево ....ко станав да се туширам се онесвестив ама свесна бев паднав на плочки и двеминути не можев на нозе да се кренам...пак се вратив в када се измив со ладна вода и се напив и се вратив на нормала...од шо можи така да ми стани ...јадам се нормално ...само шо многу пијам зелен чај по едно тенџере во дено скоро кило и пол ...дали е можно од него да имам нешто штетни последици од кофеино ....ама не би требало баш е здраво него да го пијаш....или па нешто со притисоко ...или не знам ....дали не некој му се случиво вака нешто слично одеднаш да припадни на земја и да не можи две минути да се соземи ...
--- надополнето: 13 септември 2012 во 14:02 ---
Сношти ми се направи херпес на долнава усна:place: шо да му прам да се изгубит шо е можно побрзо ? хитно ми е
херпесо е вирус шо трај една недела шо сакаш мачкај го една недела му треба за скроз да помини...јас би ти препорачала херпесан како не толку скапа опција ....мене ми се прај секош ко че сменам средина и ко че кренам температура и стално на истото место ми се прај .....

StiflerAerodrom

Nepoznato Џубре
Член од
12 мај 2012
Мислења
30
Поени од реакции
1
Со што се лечи Инфлуенца Б вирусот/бактерија ?
Сумамед проба мајка ми и инфузија и апчиња и пак се појави >.<
А алергична е на пеницилин

StiflerAerodrom

Nepoznato Џубре
Член од
12 мај 2012
Мислења
30
Поени од реакции
1
И дај препорачајте некоја приватна пулмолошка клиника или што било што би ги решила овие 2 бактерии :
Influenza B IgG
Mycoplasma pneumoniae IgM
Seriozni li se ? ve molam itno :d

Kajgana Shop

На врв Bottom