Македонска фудбалска репрезентација

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.902
Поени од реакции
7.454
Кој и да е, изигра добро.. Не ги познавам многу, затоа ме интересираше играчот :)
Даниел Георгиевски е,десен бек,почна со кариерата во Хрватска,играше за Шибеник,Динамо Загреб и моментално е во Романска Стеауа.Не добива многу шанса,претежно е замена и на првиот меч малку забушаваше ако приметивте,сите нафрлени топки од Хрватите доаѓаа од таа нивната лева страна,т.е наша десна.Стативата на Едуардо итн итн.
Полека почна да се вклопува и пожртвувано игра така да го сменив мислењето за него,повеќе разочара Попов меѓутоа нема играно долг период ,летово цело време беше на прагот да замине негде од Динамо Киев па и не играше воопшто,не беше ниту во тимот.Со тек на време,како што ќе игра ќе ја врати формата.
Бегај бе таму :icon_mrgr:
Што бе па ти:icon_mrgr:
Од Фичо е боље :sneaky:
Ја можам да идам ако сакаат да играм,Ејсид ќе ми најде врски,плус тоа редовно играме кај ЈБТ,во форма сум:D

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.324
Што бе па ти:icon_mrgr:
Од Фичо е боље :sneaky:
Боље жими газов :icon_mrgr:
Сличен тип на играчи се Филип Ивановски, Илијоски и Кировски.
Сепак предност би му дал на Филип Ивановски затоа што има најдобро позиционирање од сите овие :icon_mrgr:
Јас да бирам кој да игра во напад, веројатно би го ставил Хасани, или па Тричко, иако не се класични шпицови. Во спротивно прв избор би ми бил Илчо Наумовски или Филип Ивановски.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.902
Поени од реакции
7.454
Боље жими газов :icon_mrgr:
Сличен тип на играчи се Филип Ивановски, Илијоски и Кировски.
Сепак предност би му дал на Филип Ивановски затоа што има најдобро позиционирање од сите овие :icon_mrgr:
Јас да бирам кој да игра во напад, веројатно би го ставил Хасани, или па Тричко, иако не се класични шпицови. Во спротивно прв избор би ми бил Илчо Наумовски или Филип Ивановски.
Напред дефинитивно Наумовски,би го вратил,бидејки моментално ако пратите Австрија,сам го носи на грб Матерзбург,има 3-4 асистенции и 2 гола од кога почна сезонава.После него како напаѓач би го фрлил Тричко,па тек после овие двајца Хасани.Тричко дефинитивно би бил добар на таа позиција бидејки е брз и лесно ќе ги прима тие топки од Пандев со што би избегал од Офсајд стапица.Реализацијата секако му е подобра од овој МИРЧЕ АЦЕВ.
Тоа е тоа,сега 6 бода на следните 2 натпревари,коцките од другите средби да се поклопат колку толку и да се надеваме на 3 место бар:D
Зашто да не и 2.(Оптимист сум јебига)

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
,,лошата'' Хрватска изигра реми со ,,супериорната'' Белгија...
Хрватска изигра тешко бункериште против Белгија.Не мрднаа од своја половина......една добра топка од Модриќ и одма гол падна.Човекот стварно почна сите конци да ги влече и со Македонија,една добра топка гол и со Белгија.2 пати креира шанса, Хрватска има 4 бода.Башка и од корнер му намести на Вида во 91 минута 1020492395872439587297862347% шанса што овој ја промаши.
Него Белгија е стварно страшна,ја гледав паралелно со Македонија - Шкоткска.Значи ги изедоа хрватите живи,само никако да го најдат тој завршен пас.Последната линија на Хрватска изигра феноменално,како со Шпанија на ЕП.Белгијциве само голот што беше стварно еден од подобрите шутеви од далеку го имаа.Како и да е Белгија во одбранта и во средината е многу јака, Хрватска не сврза ни 2-3 паса.Најдолго поседот им беше 2 секунди.......а Вермален и Компани во џеб ги стрпаа Јелавиќ и Манџукиќ.Никој во оваа група ништо нема да им може во средина и во напад на белгијците.
Ќе биде многу многу тешко со Белгија.....единствена шанса ќе биде бункер и да молиш бога да не примиш. Имаат проблем со тој завршен пас,ќе стигнат до 20 метри и толку.Тука ни е шансата да изиграме 0-0 со нив.

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
959
Реков и пред натпреварот дека сум оптимист... Одиграа одлично... Мислам дека Шкотска беше толку лоша само поради тоа што ги принудивме да играат вака. Пандев играчиште. Ех да имавме уште еден како него, кај ке ни беше крајот...
Ивановски тотално промашување. Три четири стопостотни шанси, а не можеше да го погоди голот. Ебате шпицот ебате. Јас сум за да се проба со Балдовалиев (ако се секавате на него) сега игра во Саудиска Арабија ама дефинитивно ке биде покорисен од Ристиќ кој е бавен како желка и Ивановски кој е брз ама има мозок ко желка... Значи или Филип Ивановски стартер, Балдовалиев резерва или обратно Балдовалиев стартер Ивановски резерва... Па дури и Илчо Наумовски ке изиграше пет пати подобро од овие двајца ,,напаѓачи,,....
Друго безвеза ги критикувате Албанците. Хасани нема утакмици, но е добро освежување од клупата... Ибраими одличен се бореше за секоја топка, па дури и имаше неколку шанси, штета што незнаеше да ги искористи, а Демири е моментално најдобриот деструктивец кој го имаме. Колку само топки пресече, а и добро го проигруваше на Пандев... Тасевски ме разочара многу назадил во Израел. Ништо не одигра на двата натпревари... Иако играше малку трчаше ко изгубен... Тричковски и Попов најголеми разочарувања... Се надевам дека е тоа само привремено па кога ке влезат во натпреварувачки ритам ке биде друга песна... Новески е стар но уште е водич во одбраната... Шиков... ех тој секогаш ја испосерува со вакви катастрофални грешки... Георгиевски... Најдобар после Пандев... Сечеше топки креираше шанси. На почетокот мислев ке бидеме најслаби таму, но за мое огромно изненадување таму бевме најдобри... И конечно по повеке години барање, добивме одличен и стабилен голман... Секоја чест за Чеде Јаневски и за пристапот на сите репрезентативци. Само сега да не ја надујат цената за со Хрватска и со Србија. Да ја стават 200-300 денари мислам дека Филип 2 ке биде преполн....Со мали измени(читај со добар шпиц) овде ке паднат и Србија и Хрватска...

В

Ваздух

Гостин
На сите ни е јасно тоа,ама како може да биде ова почеток на нова успешна репрезентација,ако не се форсираат новите,тоест младите. Нека ги жртвуваат квалификацииве бе,ама тие што треба од младинсиот тим ги знаеме сите кои се да не се повторуваме по 100 пати,да се форсираат во прв тим да соберат искуство и после за Европско кога 3 од група ќе можат да се пласираат,да имаме тим што се знае меѓу себе и што има лидерИ,не еден ЛИДЕРИ.. Пандев колку и да е добар се гледа дека сам игра со чат пат блесок од страна,нас ни требаат ко пандев уште 2 барем,еден за шпиц и еден за одбрана. И дај нека ископаат асален централен барем за следи квалификации,или нека обрнат повеќе внимание на младинците,нека најмат тренери од страна нека научат барем еден одбрана да игра,одбаранава според имиња(демек ѕвездите)треба да е ок,ама попов брка гулаби,георгиевски изненадува позитивно ама му фали искуство,Новески уште сега да се замени зошто ќе не кошта уште бодови,човекот не може веќе,доста го мачат.
--- надополнето: 12 септември 2012 во 01:55 ---

Абе да ама мора повеќе да користи простор,сега има празен ростор и се гледа дека може да го помине,тој менува нога,тоест прави дриблинг,и бега или наназад или на страна,и се кочи цела акција. Мора да ги поминува и да отвори очи и уши за позицијата на играчите околу него,не главата долу и дриблај.
Чекај, има време, ќе се опраи и на тој план. Прва побитна утакмица му беше. Мене од Албанциве највеќе ме радува Демири. И еден од поомилените ми е во оваа репрезентација.
Со Глигоров кинат позади, никако Чеде да извади еден од нив за волон Величе.
--- надополнето: 12 септември 2012 во 14:19 ---
И да... ме радува тоа што ИГРАМЕ ФУДБАЛ луѓе!

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Шиков треба под итно да се отстрани од репрезентација...:eek:
Шо ќе беше бе дрво...само висина има ништо друго..како изгубен беше вчера....
Ни додавање,ни знае да излези од офсајд замка,ни знае да избие како треба топка,ни прати играчи кои ги чува,нон-стоп му бегаа,....камен...:tapp:
Арно шо не примивме уште некој гол заради него...имавме среќа шо Шкотите се дрва на технички план,иначе со онакви панични исфрлања да беше некоја друга репрезентација ќе не казнеше....
И Попов ме разочара,само трча како куче,ни има ориентација,ни знај да застани топка,да ја легни,само трча и бапни ја висока на слепо,еден куп добри акции и контри шо ветуваа ги поеба мавајќи ја топката високо без врска:facepalm:..
Колку само простор оставаше вчера,леле,леле.....де тргни напред,изгуби ја без врска топката,па не можеше да се врати назад,па не знаеше на кој попрво да оди,и се прај паника во одбрана.......
Изгубен тотално,заедно со Шиков најслаби убедливо....
Тука чкрипиме,имаме двајца индијанци во одбрана,секоја чест за Георгиевски и Новески,многу киксеви на овие дрвата исправија.....
Мора да се проба со некој нов играч,не смееме да примаме вакви лесни голови,како на мал фудбал не решија и Хрватите и Шкотите,со топка ни влегоа во гол...
Ова не смее во никој случај да се дозволи,дури е време....дури има некоја атмосфера и тимски дух,мора да се реагира...да се смени нешто..
Од другите линии во тимот сум задоволен,ниу фали еден ладнокрвен стрелец,кој од никаква шанса ќе забие...
Ни фали дрскост во средината,Хасани има ЈАЈЦА,ама му фали стабилност,ќе тргни со топката,ќе помини некое метро,и ќе испаничи..а има материјал...
Ибраими добар,очекувам многу од него,можи за брзо време да биди еден од главните играчи на репката.....
Демири некако не ми е како треба,ама не е лош,треба работа со него.......Се гледа дека албанските играчи не се уиграни со останатите,не се читаат.....треба време...
Глигоров е добар играч,само му фали малку стабилност....
Мирко е добар потенцијал,има брзина,чувство за влез,му треба реалзција,млад има време за него..
Со ваква игра сум оптимист пред дуелите со Хрватска и Србија...имаме добра шанса за бодови...
Мојсов е идеален да го пополни местото на Шиков, ама штета што веќе подолг период нема клупски натпревари поради проблемите со управата на Војводина, и во овој момент не може да ни биде од голема корист. Што побрзо се тргне од Војводина, тоа подобро за него. Он е играч за повисоки дострели. Друг стопер во моментов не ми паѓа на памет. Единствено да се проба со Грне, ама и тој направи голем чекор назад со заминувањето од белгиската во бугарска лига, или со некој од нашето првенство. Таневски е солиден одбранбен играч, а има значително интернационално искуство. Порано имавме стопери за извоз, сега некако станува критична работава.
За Попов се слагам дека изигра доста послабо од вообичаеното во овие два натпревари. Недостасуваа неговите продори во офанзива. Како да немаше доволно храброст да тргне порешително во неколку наврати. Дали тоа се должи на немањето доволно натпревари во континуитет во последниот месец... останува да видиме. Сепак би било од голем плус, неговите препознатлив излети на противничката половина, за нашата игра во офанзива. Се надевам дека дека ќе може да рачунаме на нив за Хрватска и Србија идниот месец.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Абе шо сте му запнале сите на Попов?
Он можда беше крив за голот против Хрватска заедно со Новевски, ама не изигра толку слабо бе, не зезајте и вие.

В

Ваздух

Гостин
Абе шо сте му запнале сите на Попов?
Он можда беше крив за голот против Хрватска заедно со Новевски, ама не изигра толку слабо бе, не зезајте и вие.
Не знам која утакмица си ја гледал, изигра ужасно. Колку пати само Новески ја покриваше таа негова лева страна додека тој некаде на излет беше.
Ни во одбрана добар, ни во напад.
Али игра во ПЛ сеа, па може да се заебава, јасно е.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.126
Поени од реакции
8.073
А зашто е Пандев некако целиот згрбавен како Квазимодо? Ако знае некој нека сподели?
нема врска друже дали е згрбавен..му ја скри топката и на хрватите и на шкотите
нека игра тој вака само

Kajgana Shop

На врв Bottom