Убиен американскиот амбасадор во Либија

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.088
И што добија со тоа? Косово? Ха-ха.
Па ви реков не е битно кој е поразен или победник? Битно е да имаш МУДА за се и сешто. Ние што добивме кога ги слушнавме американците во 2001 година? А тоа беше Рамковниот Договор, самоубиство за цела Македонија, а со си тоа веќе сме политички заложници на Албанците..:facepalm:

Thank You USA :facepalm:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Па ви реков не е битно кој е поразен или победник? Битно е да имаш МУДА за се и сешто. Ние што добивме кога ги слушнавме американците во 2001 година? А тоа беше Рамковниот Договор, самоубиство за цела Македонија, а со си тоа веќе сме политички заложници на Албанците..:facepalm:

Thank You USA :facepalm:
Супер. Затоа сега Србите си се со МУДА во рацете, а со Косово на Албанците... (y)

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.088
Супер. Затоа сега Србите си се со МУДА во рацете, а со Косово на Албанците... (y)
Па србите барем не изгубија кукавички како ние со рамковниот договор..:facepalm:

Член од
22 август 2012
Мислења
101
Поени од реакции
390
Еј, добро е, не го дочитав насловот, си помислив дека нашиот го убиле, не дај Бог тоа да се деси, ама потоа читам Либија, и ми дојде душата на место ! ! !

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Па србите барем не изгубија кукавички како ние со рамковниот договор..:facepalm:
У пичку матер добија нешто.....Косово го загубија,100 000 срби им останаа таму заглавени.Секаде ќе треба да се малтретираат со тоа Косово во наредните години, им ја избомбардираа цела Србија, цела инфраструктура им ја осакатија,србите низ цел свет станаа синоним за извршители на геноцид.......
Одлично пројдоа у пичку матер.........
--- надополнето: 12 септември 2012 во 15:12 ---
Нема врска споредбата.
Филмот е направен од приватно лице и САД немаат закон со кој би го спречиле тоа.
Тука е ретардираноста на Арапите.
А ако САД направат таков закон ке станат апла фашистичка држава. А тек тогаш има да го кркаат стапот овие. Па и ние.
Тоа е исто како јас да сум ти ја украл колата а ти го претепаш мојот комшија дека живее во мое маало.
Си го барат арапиве.Не се самите свесни колку постојат само ради добрата воља на америте......
Ако сака американецот ќе ги нема.....се силат колку што им е оставено да се силат.Само нека внимаваат да не претраат или нафтата за едно 20-30 години да не изгуби на значење како што има денес затоа што ќе живеат само гуштери низ тоа пустината.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Заврши бракот од интерес помеѓу бунтовниците и Американците. Првите ја добија помошта за рушење на режимот на Гадафи, другите ги избришаа долговите кои ги имаа за нафтата а немаа пари да ја платат поради светската криза, секако тоа што имаше од нафта се наполни во танкери и се зема. Следно е повлекување на средствата кои бунтовниците ги добиваа за да се одржува привремено мирот во Либија, а после тоа следи крвава борба на племињата, она кое е најјако ќе победи и ќе владее извесен период со земјата како што владееше племето на Гадафи. Демократија не се создава преку ноќ, посебно не во дел од светот каде има владење на племиња.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.088
У пичку матер добија нешто.....Косово го загубија,100 000 срби им останаа таму заглавени.Секаде ќе треба да се малтретираат со тоа Косово во наредните години, им ја избомбардираа цела Србија, цела инфраструктура им ја осакатија,србите низ цел свет станаа синоним за извршители на геноцид.......
Одлично пројдоа у пичку матер.........
--- надополнето: 12 септември 2012 во 15:12 ---
Барем ХЕРОЈСКИ изгубија, а не кукавички..

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Епа кога прават такви филмови , нека им се случува ова ... Знаат дека Мухамамед А.С никаде не е прикажан со слика , и они се наоѓаат да провоцираат. Кретеноидна нација се Америте , применувај ја твојата религија , а почитувај ја туѓата , не сеа ајде јас иако не сум христијанин да земам да палам Библија или недај боже нешто друго , со такви работи не треба да се игра. Е сега што го изел подебелиот крај амбасадорот го изел , тој морал да превземе нешто да не се објави таа слика , филм и глупости.
Слобода на говор.Ако не ти се допаѓа оди некаде каде ја нема.

Член од
7 септември 2012
Мислења
33
Поени од реакции
30
Мислам дека ние Македонците повеќе се грижиме за американците отколку што тоа го прават американските медиуми.

Баш сега видов дека на СиЕнЕн емитуваат сторија за мода, на СиЕнБиСи емитуваат сторија за економската криза и за последиците од истата, на Блумберг прават муабет за инвестиции, никаде не се спомнува убиството на американскиот амбасадор во Либија.
:X3: Isto kako sto nekolku dena nemase nisto na CNN za ubistvata na decata kaj nas pred izvesno vreme.Hmmm bas cudim...Tie sto go ubija Amerikanecov znaes koj gi naoruzavase pred izvesno vreme protiv Gadafi? Cik pogodi.Poz

Член од
10 септември 2011
Мислења
133
Поени од реакции
73
Добро бе па дали се вие нормални, ке се запраша човек. Од некој филм прикажан еднаш во празно кино, па колку критики има за било која религија и сеа луге шо немат врска со филмо настрадале од некој празноглави дебили шо по цел ден и улева песок у газо и се исфрустрирани и ајде со пушки и убиства ке решаваат вакви работи.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.029
Поени од реакции
83.465
Епа кога прават такви филмови , нека им се случува ова ... Знаат дека Мухамамед А.С никаде не е прикажан со слика , и они се наоѓаат да провоцираат. Кретеноидна нација се Америте , применувај ја твојата религија , а почитувај ја туѓата , не сеа ајде јас иако не сум христијанин да земам да палам Библија или недај боже нешто друго , со такви работи не треба да се игра. Е сега што го изел подебелиот крај амбасадорот го изел , тој морал да превземе нешто да не се објави таа слика , филм и глупости.
Прочитај што си напишал и кажи што мислиш за случајот на Саудијска Арабија, која забранува градење црква на своја територија*, ги апси по дома Христијаните кои се молат во своите домови и ургира кај останатите земји од регионот да ги срушат црквите на нивна територија.

* - "Currently there are no official churches in Saudi Arabia of any Christian denomination.[3] The small number of Saudi Arabian Christians meets in internet chat rooms and private meetings.[3] Foreign Christians may meet at church meetings held at one of several embassies after registering and showing their passport to prove foreign nationality, or by private assemblies in school gyms located in gated communities on Aramco grounds. They can also hold services in each others houses."
Нема одговор а?

Не ме зачудува.
Наивната дволичност на Муслиманите не е уопште симпатична. одвратна е.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Прочитај што си напишал и кажи што мислиш за случајот на Саудијска Арабија, која забранува градење црква на своја територија*, ги апси по дома Христијаните кои се молат во своите домови и ургира кај останатите земји од регионот да ги срушат црквите на нивна територија.

* - "Currently there are no official churches in Saudi Arabia of any Christian denomination.[3] The small number of Saudi Arabian Christians meets in internet chat rooms and private meetings.[3] Foreign Christians may meet at church meetings held at one of several embassies after registering and showing their passport to prove foreign nationality, or by private assemblies in school gyms located in gated communities on Aramco grounds. They can also hold services in each others houses."
Јас знам што сум напишал , и не сум против градење на црква во С.Арабија , ако си различен не значи дека треба и да те угнетуваат , ова за сите треба да важи ... Ако гледаш така , a што им прават на муслиманите во Бурма - будистите , буквално да ти доловам печат живи бебиња , ги убиваат , ги кастрираат луѓето и што уште не ...
--- надополнето: 12 септември 2012 во 17:20 ---
Немој вакви коментари само ги засилуваш негативните стереотипи за муслиманитите (ако си муслиман).
Муслиман сум , и кажи што лошо пишав ?
--- надополнето: 12 септември 2012 во 17:24 ---
Нема одговор а?

Не ме зачудува.
Наивната дволичност на Муслиманите не е уопште симпатична. одвратна е.
Не седам цел ден пред компјутер па да ти одговорам за 10-15 мин. А навредите задржи си ги за себе...
--- надополнето: 12 септември 2012 во 17:27 ---
Што да превземе амбасадорот?

Законски Америка не може да направи ништо ама баш ништо, како што не може ни Данска да направи против карикатурите и со своето однесување на обвинување цела една држава (Данска или САД сеедно) само покажуваат дека провокаторите биле во право.

Да не откаќчуваат толку нема ни да ги провоцираат, а да повторам ако западот а пред се САД стане фашистички и забрани слобода на говор Арапите ке ги снема. Аш, исчуреа човеците и Сахара и Арабија ке се претворат во застаклен паркинг.

Инаку околу не прикажувањето на Мухамед на слики еве неколку историски од Арапи, Персијанци, Турци, Шиити и Сунити:
Абе се си носи последици , незнам што би можел да превземе , ете на пример сеа лупам нека законски го гони тој што ќе направи нешто против тоа што се коси со било која религија ... американците намерно го прават ова , си ја играат својата игра !

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Јас знам што сум напишал , и не сум против градење на црква во С.Арабија , ако си различен не значи дека треба и да те угнетуваат , ова за сите треба да важи ... Ако гледаш така , a што им прават на муслиманите во Бурма - будистите , буквално да ти доловам печат живи бебиња , ги убиваат , ги кастрираат луѓето и што уште не ...
--- надополнето: 12 септември 2012 во 17:20 ---

Муслиман сум , и кажи што лошо пишав ?
--- надополнето: 12 септември 2012 во 17:24 ---

Не седам цел ден пред компјутер па да ти одговорам за 10-15 мин. А навредите задржи си ги за себе...
Зошто само муслиманите се butthurt за нивната религија? Во ова време имаш слобода да исмеваш религии а никој да не те казни.Да си ги сфаќаа луѓето религиите здраво за готово Монти пајтон живи ќе гореа заради The life of Brian.

Која е разликата помеѓу пророкот Мухамед и другите пророци?

Другите пророци имаат следбеници со смисла за хумор.

Абе се си носи последици , незнам што би можел да превземе , ете на пример сеа лупам нека законски го гони тој што ќе направи нешто против тоа што се коси со било која религија ... американците намерно го прават ова , си ја играат својата игра !
Кој дел од слобода на говор без законски последици не ти е јасен?А ако има последици поради случајот тие би биле во овој стил-американците повлекуваат се до најмал денар од Либија,повлекуваат секакво можно меѓународно присуство и остваат либиските племиња да се испоколат меѓу себе.Никому не му е гајле,сите ја одминуваат Либија,Либија станува црна дупка.

Kajgana Shop

На врв Bottom