Ај сеа индивидуално за секого да пишам и дим да ме њама!
За мене, „откритие“ на овие квалификации се
Георгиевски и
Ибраими! Не дека беа анонимуси пред тоа, али како играат браќата на десна страна...
Овој Георгиевски постојано подвижен, напред-назад, добар у еден на еден, ги има сите карактеристики на добар бек. Ибраими малку претерува со ударите „ала Робен“ али во глобала е одличен.
Глигоров и Демири се солиден копачки тандем. Знаат да отворат и да примат топка и да ја вратат без да ја загубат. Иако Глигоров е малку шашав у дефанзивните карактеристики и несигурен. Сепак, ја уште на следниот натпревар место нив би ги ставил Хусмани и Спировски!
Одбраната ни е раштрафена у пм... Значи не сфаќам како овој Новески у Мајнц е КАПИТЕН и увек го фалат дека добро игра а за репрезентација не му памтам добра партија... Увек спие у шеснаесетник и прави по некоја почетничка грешка. Шиков е таков, стап, го дава максимумот од негов. Сакам што побрзо Мојсов да се врати у ритам и да заигра место еден од овие. За Герогиевски кажав, а
Попов е
убедливо најслаб на овие два натпревара! Значи незнам, овој вака ако игра у WBA нема ни за резервите да го сакаат... Катастрофа!
Напред, Тричко е тотално вон форма, ни блиску до оној ланскиот. Ибраими споменав, Хасани не ме импресионира лично. Добар техничар е ама многу претерува со дриблинзите. Игра
без памет, без ориентација со главата надоле.
Мирко Ивановски... неам коментар.
Пандев... Пандев... капитенска и лидерска игра! Неможеше вечно за репрезентација да игра топло-ладно. Се гледа сега колку е мотивиран и желен. Он е единствениот покрај, Ибраими и Георгиевски кој игра одлично овие натпревари!
Да бидеме искрени, сите други играат просечно но се доволни за „игра у која нема да се обрукаме“.
Внесување на свежа крв, Спировски, Хусмани, Ранѓеловиќ, Трајковски, особено на првите двајца да им се даде значајна шанса у првиот тим, и постепено внесување на Бабунски.
Со мали корекции ќе имаме барем пристоен тим со кој нема да се брукаме и со кој ќе се јадеме со сите! За Чеде бев песимист, но човекот знае што прави, нема збор за тоа.
И да, тотално ме напизди Величе кога Чеде му даваше инструкции овој си го драпаше и не го слушаше... Абе за уши и дома ебате дрвото!
После толку темнина и кал, се јавува светло! Сега сме ко Кристијан Бејл (Бетмен). И он не успеа од прва да ја искачи јамата, но со напор и работа на крај му се исплатеше!
Оти да не бидеме и ние red&yellow knight rises!