@cool@
Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
- Член од
- 2 јуни 2007
- Мислења
- 23.601
- Поени од реакции
- 27.113
Секако, одлична идеја.@ leandra дали треба да се отворат посебни теми за државите- да се знае конкретно што како каде .......
пример посебна тема за скандинавските држави и се’ што е интересно за и околу студирање, работа, бизнис....да се пишува таму
па и за останатите
оти вака некако ќе се побрлавиме читајќи се“
хахахааааааааа- не мислев на менеНаправи ги темите прегледни со под точки и објаснување, без бои линкови и српски цитати. Доле остави линкови
Ајде сменете не малку, договорете се кој за која земја ќе отвори и почнете. Ќе помогнеме на многу лица да дојдат до информација
Што ни фали???? Живот чупе ни фали, живот...Сега ќе ти кажам што ни фали...јас сум од Прилеп. Од 1998 година до ден денешен, во 14 години 9-10 сме имале садено тутун. За наводнување се плаќа зависно од посадената површина, да речеме 2-3000 денари, ...Е таму сега во некоја си 2002, 2003 година не сме платиле...а тоа беа години кога владееше башибозук и ретко кој плаќаше, пошто немаше основано фирма за наплаќање на водата, тоа некогаш го правешеТутнски комбинат, некогаш не...и пред 2-3 месеци ни дојде ЗАОСТАНАТ ДОЛГ ОД 2002 од скапани 2600 денари кои со камати, триста чуда, такси и извршител станаа 6800!!! Ги плативме! Денес татко ми си иди од град и ми вика...имаме ново известување за плаќање за долг од 2004!!!! кој тогаш бил 5-6000 ден...и денес станал 17000!!!! Без никаква опомена, без тужба, без предупредување...Цела пензија и пол татко ми сега треба да и ја фрли на таа скапана држава за долг од 8 години, кој веќе е судски правосилен и Господ не може да го поништи и кој пази....го лепат само на одбрани семејства што не се симпатизери на владејачката или уште полошо како нас...неутрални...Ама нив им требаат пари да ја нахранат 140-илјадната администрација која зема плати не пониски 0д 18-20000....И јас ова цело лето станувам во 4:30 сабајле за на тутун и работно време ми е 12 саати и денес кога го слушнав ова ми идеше од газот да си каснам...а нема нигде да се ожалиш, да се поплачиш. Само удираат на кутриот народ, кој не може крај со крај да врзе....да видиш само каков пат имаме до полето со тутун....каде на сабајле во 4-5 сатот е АВТОПАТ!!!! по 100-ина коли врват...а патот камења, дупки....бензин се троши во фиќа, 101-ни, пезетки, се трча да се добери тутунот оти уште септември е фора, после е ладно....и ќе ја сакам оваа држава...која со прст не мрднала да направи нешто за измачениот народ. Ќе ти ебам и држава и се...утре да ме викнат негде да работам надвор ОДМА ОДАМ ОДМА!!!! СО ДВЕ РАЦЕ ПОТПИШУВАМ!Гледам почнавте да чекате да излезат сини и незнам какви карти, за да си отидете од Македонија. Всушност, кога ќе размислам подобро, одете си, мислите некој ќе плаче по вас? Песимисти, само да се мрчело нешто.
Не ја напуштам Македонија, па и месечна плата 44.000 евра да ми се нуди. Тоа е тоа.
Едноставно премногу си ја сакам државата и сум благодарна што сум се родила овде, за вака да и враќам. Ако во времето на Филип Втори, Александар Македонски, Гоце Делчев итн вака се откажувале, што ќе бевме сега? НИШТО. Тие ги дале нивните животи за нас, за подобро УТРЕ, ама ова да го видат, ќе се превртуваат во гроб. Срамота.
Што ви фали бе во Македонија?
Има разлика помеѓу нив.Сакав да ја земам Скандинавија, ама изгледа важи истата процедура како и за Германија. Има ли потреба за посебна тема?
Види вака First...секој се бори за подобар живот и,сака да му биде убав животот ДЕНЕС не УТРЕ...А колку тоа плата примаш па, корпа даваш на 44 000 евра месечна плата ???Гледам почнавте да чекате да излезат сини и незнам какви карти, за да си отидете од Македонија. Всушност, кога ќе размислам подобро, одете си, мислите некој ќе плаче по вас? Песимисти, само да се мрчело нешто.
Не ја напуштам Македонија, па и месечна плата 44.000 евра да ми се нуди. Тоа е тоа.
Едноставно премногу си ја сакам државата и сум благодарна што сум се родила овде, за вака да и враќам. Ако во времето на Филип Втори, Александар Македонски, Гоце Делчев итн вака се откажувале, што ќе бевме сега? НИШТО. Тие ги дале нивните животи за нас, за подобро УТРЕ, ама ова да го видат, ќе се превртуваат во гроб. Срамота.
Што ви фали бе во Македонија?
изгледа не ќе мораСакав да ја земам Скандинавија, ама изгледа важи истата процедура како и за Германија. Има ли потреба за посебна тема?
еден од поголемите германски огласни сајтови на кои можеш да најдеш стан под наем или да купишZaminuvam za Grevenbroich, gradov e kolku Bitola , platata e 4000 EUR bruto
Ovaa kukja ke si ja rezerviram http://gloveler.de/zimmer/Grevenbroich/haus-lind
Земји кои се вклучени во Програмата за давање сина карта на лица од трети земји сеДали може да се добие сина карта за Шведска и како и за која друга држава може да се добие сина карта ....?
Дали и во Шведска имаат потреба од дипломирани информатичари ,доктори како што имаат потреба во Германија?
Има разлика помеѓу нив.
Нека си бидат Скандинавците посебни, секако си се посебни они
чекајте бе народе
не е само за Германија
Земји кои се вклучени во Програмата за давање сина карта на лица од трети земји се
Австрија, Белгија, Бугарија, Унгарија, Германија, Гејлада Шпанија, Италија, Кипар, Латвија, Литванија, Луксенбург, Малта, Холандија, Полска, Португалија, Романија, Словачка, Словенија, Финска Франција, Чешка, Шведска и Естонија.
е па бирајте
--- надополнето: 10 септември 2012 во 23:11 ---
:
колку да си знаете
вадењето Blue Card ќе ве чини 100-110 евра.
Како може да се добие сина карта во државите што ги пиша ?Земји кои се вклучени во Програмата за давање сина карта на лица од трети земји се
Австрија, Белгија, Бугарија, Унгарија, Германија, Гејлада Шпанија, Италија, Кипар, Латвија, Литванија, Луксенбург, Малта, Холандија, Полска, Португалија, Романија, Словачка, Словенија, Финска Франција, Чешка, Шведска и Естонија.