Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
900 jurci :) reg uste 2 meseci..
Па супер цена, не му ја мисли дупло поефтина отприлика
се на се не се скапи за одржување и не се потрошачи ама и не се нешто многу квалитетни :)
за тие пари е 100 пати подобро од фелиција и сл. за таа цена :D

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
еве уште едно прдефче 2009та год
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=385118
Бев го гледав пикантово, јесда е ново ама еден чичак е газда, маме му расплакал. Колата 3 години неиспрана, гребена, нечувана. Утре ќе го гледам и авеото ама не брзам. Дур не залади саглам може да почекам, се тера и без кола. Ако налеташ на нешо интересно пушти ми у пп.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Бев го гледав пикантово, јесда е ново ама еден чичак е газда, маме му расплакал. Колата 3 години неиспрана, гребена, нечувана. Утре ќе го гледам и авеото ама не брзам. Дур не залади саглам може да почекам, се тера и без кола. Ако налеташ на нешо интересно пушти ми у пп.
Важи важи ќе ти пуштам пп или ќе ти пишам во темава
и секако друго е кога ќе ја видиш пробаш колата, вака пикантото на слики не изгледа такво :)

Член од
5 ноември 2008
Мислења
264
Поени од реакции
72
На опел корса 1.0, со плин и поминати 157.000км, какво моторно масло?
Синтетичко или полусинтетичко, и што е разликата помеѓу овие две, кога се користи едното, а кога другото?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
На опел корса 1.0, со плин и поминати 157.000км, какво моторно масло?
Синтетичко или полусинтетичко, и што е разликата помеѓу овие две, кога се користи едното, а кога другото?
Јас користам полусинтетичко, на истиот мотор, 10w40 GM масло, на таква кубикажа не ти треба фул синтетик
разликата освен во подмачкувањето, синтетичкото исто така се менува на поголем бр поминати км

Е сега јас имам друго прашање за тебе :), колку време ја возиш на плин? дали имаш некакви проблеми? колку ти троши градска отприлика?
јас сакав да ставам ама ми викаа мајсториве дека ќе ми го гори сензорот за проток на воздух (маф) и дека ќе троши повеќе

еве вакво користи си таман е :)

Член од
5 ноември 2008
Мислења
264
Поени од реакции
72
Јас користам полусинтетичко, на истиот мотор, 10w40 GM масло, на таква кубикажа не ти треба фул синтетик
разликата освен во подмачкувањето, синтетичкото исто така се менува на поголем бр поминати км

Е сега јас имам друго прашање за тебе :), колку време ја возиш на плин? дали имаш некакви проблеми? колку ти троши градска отприлика?
јас сакав да ставам ама ми викаа мајсториве дека ќе ми го гори сензорот за проток на воздух (маф) и дека ќе троши повеќе

[
Три години е на плин, на 96.000км ставив плински уред, апсолутно НИКАКОВ проблем до сега. Секако со редовни сервиси на масло, филтри. Два пати до сега менував филтри и на плинот и нема гајле.
Во некоја друга тема пишав за потрошувачката, летово за 15 дена извозев околу 4500км. по отворени патишта, товарена со четворица и со кровен багажник, потроши во просек 6.6л/100км. Инаку во град зависи, во зимски услови е 7 литра потрошња.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Три години е на плин, на 96.000км ставив плински уред, апсолутно НИКАКОВ проблем до сега. Секако со редовни сервиси на масло, филтри. Два пати до сега менував филтри и на плинот и нема гајле.
Во некоја друга тема пишав за потрошувачката, летово за 15 дена извозев околу 4500км. по отворени патишта, товарена со четворица и со кровен багажник, потроши во просек 6.6л/100км. Инаку во град зависи, во зимски услови е 7 литра потрошња.
Хмм значи нема проблем само ме заплашија, на плин да ја возиш е живо џабе ќе се убиеш од возење, бензинов не искина 90че скоро и тек ќе се качува сигурно
јас и така не возам долги релации освен на одмор кога одам така да и реално не ми треба плин, а и отприлика 5 месеци активно возам само мотор, колата отприлика 5-6 пати месечно дали ја возев

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Кола каде што плинската боца не се ни догледува :))Мене ми се омилени VW и Audi баш таа Б5,Ц5 серија.Даунсајд ми е што нема клима и некако мала кубикажа + плин за таа лимузина,али немора да значи ако плинчето е напраено топ.Ако тоа не ти пречи иди пробај ја,види ја,вака од слика можеш само моделот да го видиш.Не е скапа,а моеш и да му спуштиш уште два триста евриќи,ако се разбираш у пазарење.Ако си ептен за сеа да зимаш,и ако не си ограничен кеш,види 1.9 tdi 110 коња истиот пасат негде околу 3500-4000-ки е здрав тоа годиште егеец жив.Ќе му ебеш матер од возење,ако знаеш да го одбереш,а и да незнаеш тој е докажан мотор.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.880
Поени од реакции
6.940
Кола каде што плинската боца не се ни догледува :))Мене ми се омилени VW и Audi баш таа Б5,Ц5 серија.Даунсајд ми е што нема клима и некако мала кубикажа + плин за таа лимузина,али немора да значи ако плинчето е напраено топ.Ако тоа не ти пречи иди пробај ја,види ја,вака од слика можеш само моделот да го видиш.Не е скапа,а моеш и да му спуштиш уште два триста евриќи,ако се разбираш у пазарење.Ако си ептен за сеа да зимаш,и ако не си ограничен кеш,види 1.9 tdi 110 коња истиот пасат негде околу 3500-4000-ки е здрав тоа годиште егеец жив.Ќе му ебеш матер од возење,ако знаеш да го одбереш,а и да незнаеш тој е докажан мотор.
Абе не сум сега нешто баш за земање, можда на пролет, сега само истражувам вака...само интересно ми падна шо таква класа на кола а не големи пари....тоа ми е...да не е возена 500 000...ама па плинче, примамливо делува...Јас сум заинтересиран за астра, тие од 1999-2002 шо се..многу убава линија ми имаат..ако најдам на плин таква за 2800-3000 можи да се одлучам...али пасатов па влечи, кола со тантели е :) Само малку ме зачуди ценава затоа прашував.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Абе не сум сега нешто баш за земање, можда на пролет, сега само истражувам вака...само интересно ми падна шо таква класа на кола а не големи пари....тоа ми е...да не е возена 500 000...ама па плинче, примамливо делува...Јас сум заинтересиран за астра, тие од 1999-2002 шо се..многу убава линија ми имаат..ако најдам на плин таква за 2800-3000 можи да се одлучам...али пасатов па влечи, кола со тантели е :) Само малку ме зачуди ценава затоа прашував.
Ефтини се пасатите и премногу ги има како и голфовите, најдобро да земеш тди 1.9, бензинец колку и да е на плин ќе троши 12че како од шала градска
+ пасатов нема клима бе ејјј :icon_lol:

L

Luki Junior

Гостин
Ако зимаш бензинец, зимај нешто поголем мотор, 1.6 со 100 којна и 140 НМ + плин озгоре, ќе си е како сакато пиле...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Од логото на VW ми иди нагон за повраќање...

Ама ајде, ќе замижам преку тоа.
1. Бојата е многу, многу сјајна. Би те советувал да провериш дали е фарбана.
2. Плинот ти е околу 500 евра.
3. Кожата од менувачот е неоригинална, седиштата се покриени со тапа навлаки да не се гледаат - многу е веројатно колата има поминато дупло од наведената километража
4. Климата ти е битен момент: 3000 евра за кола без клима? Нема теорија.

чачни на mobile.de да видиш колку пари се движат овие пасати во Германија... Давачките тука за 1.6 или 1.8 бензин се околу 600 евра.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.880
Поени од реакции
6.940
^ А шо би препорачале вие, еве за до кај 3000 евра макс.

Kajgana Shop

На врв Bottom