Фан клуб: Новак Ѓоковиќ

Член од
14 март 2010
Мислења
16.986
Поени од реакции
16.425
Федерер му пушта вода на Новак, како Psyside на фановите тука.:D
Federer: Đoković je favorit!

Иначе вечер во 1 часот после полноќ или тука некаде ќе биде почетокот на мечот, Новак ќе ја започни одбраната на титулата на УСО, прв противник му е Лоренци од Италија . Во меѓусебни дуел, 2-0 е за Новак. На АО оваа година го доби и тоа доста убедливо, 3-0 во сетови (62,60,60).

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Незгодни термини, се надевам дека ќе ги гледам барем клучните мечеви... До касно вечерта, утрото на работа, некако не иде :(

Дај Боже, тие 1/8, 1/4, 1/2, здравје и финале да се нешто порано, од 22-23 часот, иначе ќе треба ризик :icon_mrgr:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.223
Поени од реакции
46.520
Федерер му пушта вода на Новак, како Psyside на фановите тука.:D
Federer: Đoković je favorit!

Иначе вечер во 1 часот после полноќ или тука некаде ќе биде почетокот на мечот, Новак ќе ја започни одбраната на титулата на УСО, прв противник му е Лоренци од Италија . Во меѓусебни дуел, 2-0 е за Новак. На АО оваа година го доби и тоа доста убедливо, 3-0 во сетови (62,60,60).
Pa realno stranata na Fedex do finaleto e kade kade pozaebana od onaa na Nole, so Marej on ke vrkstuva vo polufinale, ne Nole, a toa realno e frka na cel ovoj prenatrupan raspored od ovaa godina, Marej sigurno ke go umori a Nole realno ako konecno go dostavi ona za koe e sposoben mislam deka bez problem ke dojde do golemoto finale, rekov po posledniov poraz od Fedeks, on ima 2 protivnika momentalno vo tenisot ( vo situacija koga Nadal ne e tuka ), Federer i odrazot od ogledaloto, so toa sto ovoj vtoriov mu e najsjeban nemesis vo momentov.

Pa mame mu eam, redno e da pokaze sto znae, gi gledav opsirno hajlatsite od minatogodisnoto finale, lele sto mu pravese na Nadal ... aii :facepalm:, sto tenis bese toa u pm.

Член од
28 јануари 2012
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.715
Стара, но интересна фотографија од Ноле во јуниорските денови со српската тенисерка Војислава Лукиќ во Мелбурн 2004 година :)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.986
Поени од реакции
16.425
Cao svima! Vredno radim sa timom i vrlo sam fokusiran na meceve, pa me zato nema tako cesto na Fejsu. Za sada sve ide kako treba i zadovoljan sam svojom igrom. Izmedju treninga uspem malo da odvojim vremena i za pecanje. Lepo je biti pored vode, to me opusta. A Marian mi je trener cak i u pecanju, i verujte mi na rec, i tu je najbolji.
Мора да пеца риби, Фиш е во половината на Федерер и тешко дека ќе се сретни на УС Опен оваа година.:D
Следен меч му е против Вавринка, нема да биде баш така лесно..

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Мора да пеца риби, Фиш е во половината на Федерер и тешко дека ќе се сретни на УС Опен оваа година.:D
Следен меч му е против Вавринка, нема да биде баш така лесно..
Ако сервираше како против Долгополов денеска,ке биде опасно....и какви винери погоди Вавринка...у форма е баш Стен :)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.986
Поени од реакции
16.425
Новак се пласираше во 1/4 финалето на УСО, противникот во 1/8 финалето, швајцарецот Вавринка, при резултат 6-4; 6-1; 3-1 за Новак го предаде мечот поради повреда, па така Новак во 1/4 финалето ќе го чека подобриот од дуелот Дел Потро - Родик, тој меч е во тек, 1-0 во сетови има предност Родик.
Ако успее да го помине 1/4 финалето, Новак во 1/2 финалето ќе игра против Типсаревиќ/Ферер.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.223
Поени од реакции
46.520
Sto da se kaze sega, za sekoj od golemata trojka vazi deka easy mode-ot e aktiviran ako 2ca od trojkava se vo out, eve ti shansa za nov momentum vo karierata koj mora da go iskoristi, prvo, od forumov kako sto razbrav, ke bide prv ako bide shampion zasto na Federer mu trebase polufinale, ali i ne e bitno i da ne e tocno ova zasto do krajov na godinava i onaka Federer e toj koj ke brani poeni pa Nole sigurno so titula tuka ke vleze ko prv vo 2013, a koga sme kaj ovaa godina, doaga AO, uste eden omilen turnir na Nole ...

Slika i prilika, ubeden sum deka ke go dade maksimumot, i se nadevam istiot ke bide dovolen za titula.

Neka se sredi sega samiot, ostana Nole protiv bagosaniot Nole vo bitkava za US open, Fedex veke ne e tuka, sabajle se razbudiv vo 4 i 50, neznaev deka igra Federer, ukluciv pri 1 - 0 vo gejmovi za Berdych vo posleden set i primetiv deka Federer se maci so prviot servis, nesto sto e problem momentalno i kaj Nole so toa sto ovaa godina istiot e daleku poizrazen, namerno go spomnav Fedex zasto so takov prv servis ko drug teniser da e, nesto slicno ko Nole. Tuka e i ritrnot i ostanatite elementi vo igrata no i samiot potencirase deka mora prviot servis da go popravi ako saka nesto poveke ali i indirektno se aludirase istovo za eventualen duel so Federer, sega i znacitelen psihicki tovar mu e simnat od grbot, ednostavno MORA ova da se iskoristi i navistina shteta ke bide ako ne bide slucaj.

Ajde be care, izraduvaj ne !

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.223
Поени од реакции
46.520
Mи искина нерви Нолево, столица сеа ми поеба, во Франција даљинско, па нек си ебе матер бре. :D
Сервисот ало, сервисот му е убедливо најужасното нешто во играта, и тотално го предаде на крајот, а Ноле без сервис ти е ко жена без цицки, или топло пиво, или ладе ќебап, значи нешто грозно ...

Штета, навистина штета, титулава ќе беше одлична подлога за успешна иднина, не дека сега све е готово, ама отскочна даска му требаше очајно а истата сега не ја доби, и штета што успеа да се врати од 0-2 а на крај така да изигра и таков мизерен да е при свој сервис, ќе беше ова еден од најдобрите мечеви што сум ги изгледал ама она на крајот беше ужасно за гледање.

Што е тука е, бидна, идемо даље.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Изгуби вчера, ама не разочара. Се навикнавме на доминација, ќе се врати пак стариот Ноле, ќе си дојдат работите на свое место, барем таков осет имам.

Kajgana Shop

На врв Bottom